Jump to content
Sign in to follow this  
cristi_74

Sursa PC Corsair VS650

Recommended Posts

Am luat aceasta sursa de noua,sigilata dar...second hand,impreuna cu un kit i7(pt prietenul lu' fiicamea).Am montat PC-ul la mine,instalat winu,ceva joace,totul ok.Se duce cu el acasa la el,iar maine zi ma suna ca se tot restarteaza unitatea.Prima idee...este din cauza temperaturii pt ca avea coolerul stock,iar el dadea in el cu Far Cry Primal,Dishonored....Cumpar de la garaj un Cooler Deepcool Gammax 200T,aduc unitatea la mine,montez coolerul,instalez realtemp,pornesc jocul,las babuinul lu' fiicamea sa-l streseze,temp ok.Babuinul joaca fericit ca nu se mai restarteaza in timp ce eu ma duc sa macin cereale pt porc,pornesc moara si dupa cateva sec babuinu' e langa mine!!!S-a restartat cand am pornit moara!!!!Repet faza si stupoare...la fiecare pornire motor restart pc.Montez o pocnitoare de sursa intex spider de 500w si totul ok.Ma uit pe net la comentarii despre sursa corsair si vad ca toti sunt multumiti de putere ,silentiozitate,functionare....sa fie conzii de dupa puntea redresoare uscati?Va intreb deoarece nu am desfacuto ca e sigilata si nu stiu reactia babuinului daca vede ca e desfacuta cand vine maine la mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 27 minute, cristi_74 a spus:

Am luat aceasta sursa de noua,sigilata dar...second hand

Daca este second hand e foarte probabil ca filtru de pe intrarea sursei cat si capacitoarele de filtraj din sursa sa nu mai fie in parametri. Apoi, sa nu uitam faptul ca sursele in comutatie accepta pe alimentare o tensiune minima care nu la toate sursele e la fel. Aceasta tensiune minima apare atunci cand tensiunea in reteaua electrica este bruscata de un consumator de putere mare pornit direct, fara softstart. Nu cumva motorul electric de la moara are pornire directa ? Daca da, ne intoarcem la capacitoarele de filtraj asa cum intuiati, iar daca sunt uscate, ele se descarca mai repede atunci cand tensiunea la bornele sursei scade fapt ce conduce la oprirea functionari sursei.

Totusi, ar mai trebui verificat si traseul de alimentare de la priza la sursa, pentru ca daca in ambele cazuri nu ati folosit acelasi traseu (spre ex., nu ati folosit acelasi prelungitor), e posibil ca si acest traseu de alimentare sa dea sursei, in momentul cand porniti moara, o tensiune si mai mica.

Deci, ambele variante ar trebui verificate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da asa este,motorul de la moara are pornire directa,fara softstart,(cand pornesc motorul becul scade in intensitate).Locul unde s-a facut incercarea sursei este chiar priza unde este propriul PC si unde nu am probleme de genu(sursa mea este RECOM 750W si de cand o am nu am avut nici-un fel de probleme).Multumesc donpetru,cred ca maine o desfac sa masor condensatorii,asta daca nu vin rupt de la servici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, succes la depanat si reveniti cat de curant cu alte concluzii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce putere are motorul electric de la moară? Ce valoare are tensiunea de alimentare a sursei PC în momentul pornirii motorului de la moară?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.