Sari la conținut

Intrebari Yamaha p3200

DavidVIo

Postări Recomandate

Sall electronisti!

• Ref. Yamaha p3200 pe care il detin, am studiat montajul si am observat ca nu are siguranta pe V+ si nici pe V-. DE CE ?????
  • La o eventuala defectiune a unui comp activ s-au pasiv (transistor,dioda, cond, rez de putere.... etc) ce s-ar intampla? Pocnitura?
  • S-ar deteriora considerabil componentele. Ar pocnii nu?  Am vazut pe forum poze cu buleli de genu asta datorita lipselor sigurantelor.
  • Eu i-am pus la ampliful meu p3200 cate o sig pe fir tip auto de 10A.una pe V+; una pe V-. Binenteles nu si la GND. Ce parere aveti?
  • In rest are sigurante din fabricatie pe alim traf pe 230V.; alte 2 sig pe o alimentare din secundarul trafului pentru protectii.
  • Cum poate sa nu fie prevazut sigurante intre secundar de forta si puntea redresoare de 25A? Puteau sa puna sigurante si dupa punte ,adica intre punte si cond de filtraj. Daca se strapunge vreun cond? S-au daca se strapunge orice comp? DIn cate vad rez de putere sunt pentru sacrificiu. Urat e ca se pot arde cu lasare urme de arsura pe placa PCB.   Rog pareri.   Ms
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare componenta electronica din amplificatorul d-voastra nu este pusa acolo pentru sacrificiu, mai ales rezistentele de putere. Singura piesa pentru sacrificiu este siguranta. Daca amplificatorul este exploatat in conditii normale nu exista motive sa apara defectiuni. Alegerea sigurantei auto nu este o solutie buna deloc. Este o siguranta lenta. 

Link spre comentariu

Eu am ales sa pun sigurante pe fir pe V+ si V- pentru o eventualitate defectiune. Intradevar daca e expluatat corect nu ar avea de ce sa se arda vre-o comp electronica. 

Am vazut un caz la cineva la care s-a defectat un channal. Nu-l exploatase corect. Poate a avut ca sarcina sub 4 Ohm s-au a facut scurt la iesire si i s-a ars o pereche s-au mai multe de tranzistori bipolati de putere cei complementari, s-au poate si atakurile... si comp de sacrificiu a fost rez de putere 0R47 care s-a si intrerupt binenteles. In locul acesteia a ramas o zona "arsa" carbonizata. Vi se pare normal?? In etajul de amplificare de putere a fost supracurent. S_ar fi ars sigurantele in cazul asta, nu sa carbonizam cablajul !  Asta nu imi place. 

Sigurantele sunt lente binenteles. Ele nu protejeaza nici o comp electronica activa. Sigurantele se ard datorita defectiuniii vreunei comp active si in acest scop nu doresc carbonizarea cablajului. 

Ms.

Link spre comentariu

Tocmai asta am incercat sa va spun. Siguranta auto este lenta si pana sa se arda ea, 100% se ard prima data tranzistorii de putere. Este vorba de timpi foarte mici de actionare/ardere a sigurantei. Trebui sa puneti sigurante ultrarapide dar trebuie calculate la curentul maxim suportat in regim normal de functionare pe sarcinile specificate in documentatia amplificatorului.

Link spre comentariu

Am inteles. D-voastra aveti dreptate. 

Ca exemplu acest amplif yamaha p3200 are conf spec 880W in bridge pe 8ohm. Inseamna un curent de varf pe iesire 7.3A (P = U x I) ;

I = P / U ; la alim de +-120Vcc rezulta 880 / 120 = 7.3A.

O zi buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock