Jump to content
mmarius

audio si bluetooth

Recommended Posts

Salutari,am vazut ca se foloseste tot mai mult transmiterea semnalului audio din sursa la amplif prin bluetooth si as dori sa discutam un pic despre calitatea si posibilitatile realizarii unor astfel de cuplaje intre un microfon,un instrument muzical si mixer, am gasit pe piata receptor stereo (nu stiu calitatea dar pentru proba l-am cumparat ),nu stiu daca poate receptiona mai multe semnale simultan sau trebuies pentru fiecare aparat un receptor si daca se pot folosi mai multe in acelasi timp fara sa se influenteze,de unde gasesc un emitator si cat poate fi de calitativ ca si semal si ca distanta.In speranta ca nu sunt numai eu interesat si ca probabil sunt colegi care lucreaza cu sau la acest sistem, am indraznit sa cer ajutor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand trebuia sa postezi receptorul pe care l-ai achizitionat. Eu stiu ca firmele de renume au in pachetul de produse si asemenea sisteme de receptie fara fir intre microfon si mixer. Sau te intereseaza sa construiesti tu asa ceva ? Nu e usor mai ales ca vorbim de cablaje de densitate mare, in special pentru partea de bluetooth.

Citisem mai demult ca e mai buna transmisia Wi-FI pentru asa ceva ca merge pe distante mai lungi si poti baga in retea toate device-urile care te intereseaza: microfon - mixer audio sau chiar microfon-amplificator, pentru amplificatoare care au in componenta lor receptor Wi-Fi. Deci, eu as studia putin si varianta asa! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,am sa primesc receptorul saptamana viitoare ,am vazut cum arata si l-am comandat.Are acumulator si se incarca deci e portabil si intra in mixer sau amplif pe o intrare de linie.Pot sa ma conectez cu el cu telefonul si as dori sa cumpar un dispozitiv la care sa conectez iesirea din preul unui microfon sau un instrument care sa fie emitatorul pentru receptorul BT.,am inteles ca semnalul audio este codat,transmis catre receptor si decodat la iesire.Am gasit un modul cu preu de microfon cu microfon cu electret pentru proba,pot sa conectez direct.Am gandit asa pentru ca am mixerul si ampliful si microfoanele standard dar daca as gasi dispozitivele pentru wi-fi ,pentru ca inca nu am luat decat un receptor atunci as putea schimba cu wi-fi.Aveti o recomandare ca produs sau magazin sau este ceva de stiut mai mult decat conectarea clasica a blocurilor? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand cand ne referim la o conexiune Bluetooth, realizata intre doua device-uri, ambele device-uri au in componenta lor atat functia de emisie cat si cea de receptie. Ca in aplicati audio ne intereseaza o singura directie de transmisie de informatii e altceva. Pe de alta parte, ar trebui totusi sa cautati niste device-uri care sunt imperecheate si care se pot atasa direct pe intrarile si iesirile unui sistem audio. Faptul ca v-ati indreptat atentia catre o solutie segmentata va poate duce in situatia in care sa nu puteti trimite informatia audio direct ci prin intermediul unui alt device, cum este telefonul. Dar sper sa nu ajungeti intr-un asemenea caz! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, vreau sa imperechez un emitator pe un microfon si un receptor.Pentru proba am receptorul si un bloc microfon cu electret si preul adaptat cumparat facut.Mai caut emitatorul de cumparat si pot folosi niste baterii de telefon pentru alimentare.Credeam ca a mai incercat cineva si ma ajuta.Vorbim despre rezultate in curand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutări , am primit receptorul , permite conectarea a doua surse bluetooth , este portabil , stereo , caut 2 emițătoare pentru a conecta microfoanele , nu crează bruiaje , nu sunt interconectări și am văzut că poate fi folosit pentru telefonul mobil in mașina dacă avem un radio cu intrare aux.

00003IMG_00003_BURST20181201181432.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari, mai nou au aparut module cu microfon wireless miniatura , am sa incerc sa fac probe si cu acest model , ar trebui sa gasesc si un receptor miniatura , emitatorul ar putea fi prins portabil de gulerul vorbitorului , ar fi foarte util , sa vad calitatea..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.