Sari la conținut

Sfaturi pentru cresterea interesului utilizatorilor in a posta diverse articole tehnice

donpetru

Postări Recomandate

Ma gandesc de foarte mult timp la o metoda de a creste interesul utilizatorilor in a posta diverse articole iar din acest motiv am deschis acest topic pentru ca as vrea sa citesc si opiniile voastre referitoare la scenariile la care ma gandesc si care pot avea mai multe sau mai putine sanse de reusita. Asadar:

1) De foarte mult timp ma gandesc sa stabilesc si nu reusesc un pret pentru un articol. Poate sunt utilizatori care vor sa fie platiti pentru asta! Poate ca da, poate ca nu. Dar daca sunt asemenea utilizatori as dori sa stiu la ce pret s-au gandit pentru un articol (cateva exemple ar fi bune de prezentat). Ma gandeam, prin absurd, ca daca s-ar strange ceva banuti din donatii - iar acum pusculita e pe zero - poate voi reusi sa stimulez utilizatori care vor sa se afirme si nu vor sa faca lucrul asta gratis asa cum s-a procedat pana acum, desi, inca mai accept articole pe acest principiu cum s-a facut si pana acum.

2) La un moment dat ma gandeam sa trimit niste mesaje, asaizise invitatii, la mai multe scoli / universitati din Romania prin care sa-i anunt ca oricand, personalul lor, pot posta articole tehnice prezentate la diverse cercuri, simpozioane stintifice etc., aici pe site-ul Tehnium Azi. Si asta e gratis cu conditia ca articolul intocmit să aiba la baza un review, adica nu as vrea articole făcute la repezeală fără un pic de responsabilitate. 

Bineinteles, sunt deschis sa reorganizez denumirile categoriilor din sectiunea Articole in functie de materialele intocmite de utilizatori. Si aici sunt receptiv cu atat mai mult cu cat acum sunt categorii fara nici un articol.

Daca mai cunoasteti si alte metode prin care se pot atrage utilizatori care sa posteze Articole Tehnice, vă rog să le precizati in cadrul acestei conversații.

Deci, după părerea voastră, sunt șanse să fac mai dinamică secțiunea articole sau și această secțiune va avea un final nu tocmai plăcut ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va raspuns punctual si este doar parerea mea.

1. Cei care cer bani pentru asa ceva nu au ce cauta pe un forum de acest gen. Sunt alte medote de a castiga bani din scrierile lor. Daca cineva vrea sa ajute acest forum o face benevol si doneaza.

2. Aveti grija cu trimisul mesajelor, atentia catre GDPR. Trebuie gasita alta formula.  

• Like 2
Link spre comentariu

Conform noilor reglementari/normative impuse de GDPR si care trebuie respectate cu strictete nu ai voie sa trimiti niciun fel de mesaj(aici ma refer la e-mailuri) daca nu ti-a fost cerut. Daca apar reclamatii in acest sens, autoritatile se vor indrepta asupra d-voastra. 

Pentru a avea o acoperire in fata autoritatilor, as propune urmatorul scenariu:
Presupunand ca am un buget initial, as realiza niste pliante pe care le-as impartii cu ajutorul unor persoane apropiate scolilor/universitatilor. Aceste pliante sa ajunga si la cadrele profesorale.

Link spre comentariu

Acum am inteles mai exact la ce va referiti. Bineinteles ca cunosc acele reglementari, le-am citit mai demult, care se rezuma in a nu face spam.

Acum, facand o paranteza, o singura solutie ar fi reclama prin adwords Google care costa si a carui rezultat s-ar putea sa nu fie conform asteptarilor. Adica, reglementarile GDPR vor sa spuna ca nu ai voie sa trimiti e-mail-uri de informare nesolicitate ci sa-ti faci cunoscuta problema prin reclama sau alta metoda (gen pliante, precum ati spus). Totusi, o campanie adwords google in acest sens, ca sa fie de succes, presupune o suma lunara de circa cateva sute de dolari, ceea ce nu-mi permit. Am golit ultimele rezerve cu update-ul (reinnoirea licentei IPB costa si celelalte mici probleme care mai apar), asa ca, a investi in asa ceva e imposibil. Mai pastrez cate un leut pentru a mai completa cu cateva PCB-uri diverse proiecte carora ajung sa le fac cablaje de fabrica dar pentru a mai ramane, pe langa webhosting, si asa ceva.... nu e posibil.

In ceea ce priveste acele pliante, ar fi usor de impartit in orasul unde locuiesc dar in alte orase... fara ajutorul unor utilizatori... as zice ca e imposibil. Bineinteles, am auzit ca sunt firme care pot face asta dar iar ajungem la bani! Deci, toate drumurile ajung intr-un asazis unghi mort dar care nu este imposibil de depasit.

Link spre comentariu

De regula interesul pentru a publica articole de o anumita specialitate, sau tematica, vine dintr-o resursa interioara a subiectului in cauza. In ceea ce ma priveste, am mai multe proiecte de articole, pe care nu reusesc insa sa le termin din lipsa timpului necesar. Sper ca odata cu pensionarea sa pot gasi acest timp. Asadar, nu se poate motiva (in general) cresterea numarului de articole publicate, prin remunerarea celor care urmeaza sa le produca. Sa nu mai vorbim despre calitatea unor articole care ajung sa fie publicate, ca urmare a unei asemenea motivatii. Exista diverse modalitati de a stimula totusi cresterea intr-o anumita masura a numarului de articole tehnice. Spre exemplu, existenta unuia sau mai multi sponsori oficiali al portalului (care sa beneficieze in acest scop si de anumite avantaje) care ar putea furniza periodic sumele de bani necesare instituirii unor premii materiale - nu neaparat pecuniare.

In ceea ce priveste posibilitatea cointeresarii mediilor universitare (in speta studentii unor asemenea unitati) ar trebui intrunite in mod suplimentar mai multe conditii, care sa poata asigura studentilor si / sau profesorilor acele recunoasteri prestigioase ale calitatilor lor profesionale. In Romania postbelica, au lipsit aproape in totalitate aceste mecanisme. Nu numai ca nu s-au instituit premii periodice prestigioase care sa asigure recunoasterea nivelului profesional al unor profesori, sau studenti, ci dimpotriva, regimul comunist a blocat accesul profesionistilor meritorii la premiile internationale, pe care multi oameni de stiinta romani ar fi putut sa le obtina, ca urmare a nominalizarii lor (de catre comisii internationale) pentru foarte multe activitati stiintifice meritorii la care au luat parte. Au existat chiar si meritorii savanti romani, nominalizati la premiul Nobel, care nu au avut nici o sansa, deoarece le-a fost refuzat inclusiv pasaportul necesar pentru a ajunge la locul decernarii acestuia.

Asadar, pentru a putea sa motiveze cresterea numarului celor care publica articole tehnice, administratia acestui portal ar trebui sa ia masuri in scopul schimbarii in mod concret si suficient de atractiv a situatiilor de fapt aratate mai sus. Societatea romaneasca, trebuie sa devina din nou una in care accesul la pozitii profesionale (in primul rand) dar si la functii publice sa se faca pe baza meritelor si calitatilor lor personale si profesionale. Doar in acest mod elitele romanesti vor fi stimulate sa nu mai emigreze, si chiar dupa caz sa se reintoarca in tara, unde sa participe la marele efort de emancipare al acestui popor.

Link spre comentariu

Dl. Olaru, multumesc pentru acest punct de vedere.

In ceea ce priveste "sponsorii", va dati seama ca in afara de un spatiu pentru un banner publicitar, un alt avantaj nu le pot oferi. Si in al doilea rand, facand o retrospectiva in acest sens, in decursul timpului au fost oferte de cativa Euro cu care poti sa cumperi doar hartia pentru un articol dapa-i sa-i mai motivezi pe alti utilizatori sa faca un articol de calitate. De fapt, in toate problema asta poate lipsesc niste sponsori cu greutate care ar fi dispusi sa plateasca un banner de publicitate, pe un abonament lunar, cu foarte multi bani si astfel sa se stranga o suma considerabila de bani care se poate transforma in premii. Din pacate, foarte multi sponsori cauta persoane juridice sa faca asta iar Tehnium Azi nu este persoana juridica, este un simplu site web tinut si construit de mine. Daca prin absurd, am putea face un Almanah sau o Revista, lucru ce necesita un alt cadru juridic, doar in acest caz se pot racola sponsori si intocmi contracte de publicitate, in caz contrar, asa cum e situatia acum, lucru asta e aproape imposibil.

Ma gandeam chiar sa gasesc niste sponsori care se ofere, spre exemplu, premiul I un osciloscop digital, premiul II un aparat de masura profesional, premiul III un generator de semnal si cateva mentiuni constand in diverse premii mai modeste. Ar fi un start up bun. Premiile s-ar putea acorda in urma unui concurs unde fiecare utilizator sa prezinte pe parcursul unei saptamani / luni, constructia unui montaj electronic original. In fine, e un scenariu cred ca placut, mai ramane de gasit sponsorii care sa doreasca asta si bineinteles stabilite regulile concursului.

Link spre comentariu

16 hours ago, donpetru said:

... Din pacate, foarte multi sponsori cauta persoane juridice sa faca asta iar Tehnium Azi nu este persoana juridica ...

Tehnium Azi ar putea deveni persoana juridica, daca s-ar putea structura si functiona ca fundatie. Sponsorii prefera persoanele juridice (inclusiv fundatiile) deoarece legea le permite sa redirectioneze un anumit procentaj din impozitul fiscal, catre fundatiile cu personalitate juridica, in conformitate cu propriile preferinte.

16 hours ago, donpetru said:

Ma gandeam chiar sa gasesc niste sponsori care se ofere, spre exemplu, premiul I un osciloscop digital, ... Premiile s-ar putea acorda in urma unui concurs unde fiecare utilizator sa prezinte pe parcursul unei saptamani / luni, constructia unui montaj electronic original.

Un sponsor, ar putea asigura fonduri pentru premierea unor concursuri organizate cel putin lunar, iar in cazul mai multor sponsori, ar fi posibila si organizarea unor concursuri exceptionale, anuale, unde premiile sa fie mult mai consistente. Cu o buna organizare si o activitate sustinuta in mod constant, in cativa ani, o astfel de fundatie - care poate avea printre altele si un portal specializat pe Internet - ar putea capata o asemenea notorietate, incat sa atraga foarte multi tineri preocupati de stiinta si tehnica.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Suma necesara inregistrarii, se poate face printr-o subscriptie publica. Sunt convins ca foarte multi dintre membrii activi ai forumului, ar dona cu placere o suma dupa puterea lor, pentru o asemenea cauza. Daca suma necesara nu este suficienta, atunci se poate apela la o personalitate din domeniul stiintei si tehnicii, sau la o institutie de invatamant tehnic interesata. Bineinteles ca cel care va furniza suma cea mai mare, va fi majoritar si va putea impune atat statutul si obiectivele viitoarei fundatii, cat si bordul ei.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Am observat si eu ca infiintarea unei fundatii necesita un buget destul de considerabil. Avand in vedere ca in ultimii 10 ani au fost facute doar doua donatii forumului, prin formularul "Donate" existent acum pe mai multe pagini a site-ului, in cuatum de maxim 10Euro (amandoua), va dati seama cam cati ani trebui sa asteptam ca sa strangem bani pentru infiintarea unei fundatii. Dl. Olaru e optimist dar istoria Tehnium Azi ma face sa cred ca lucrurile vor fi cu totul altfel.

Si apoi, una e fundatia, alta e site-ul, economic vorbind desi ca denumire se poate alege ca fundatia sa poarte numele site-ului Tehnium Azi. Cum in acest moment eu nu dispun de fondurile necesare deschiderii unei fundatii, nu mai ramane altceva de facut decat sa ma gandesc la alte solutii sau alternative.

P.S. Dl. Olaru va rog sa va corectati propriile articole ca sa apara cu diacritice.

Link spre comentariu

18 hours ago, donpetru said:

... P.S. Dl. Olaru va rog sa va corectati propriile articole ca sa apara cu diacritice.

Ar fi utila o unealta de tipul gaseste & inlocuieste la editorul de text. Altminteri va fi foarte complicat de corectat atatea articole, fiecare dintre ele continand cel putin 4 pagini. M-am uitat de asemenea pe o parte a topicurilor unde am postat consistent si am constatat ca si acolo este de lucru. Insa spre deosebire de textul articolelor, acolo nu voi putea interveni. Voi face ceea ce pot, in scurtele intervale de timp pe care le am alocate activitatii pe acest portal.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

La finele fiecarui articol la care sunteti autor ar trebui sa se afiseze optiunea incadrata cu rosu in imaginea de mai jos:

buton editare articole.png

In cazul dvs., se afiseaza ? Postati un print screen.

Unealta la care faceți referire nu vă poate ajuta foarte mult din cauză că toate diacriticile sunt evidentiate cu semnul intrebari si nu puteti face diferentiere intre ele in procesul de cautare. Asa ca, mai bine reparcurgeți tot articolul, așa cum am procedat și eu cu articolul următor (vor mai urma și altele):

Link spre comentariu

La mine nu exista butonul "Articol actiuni" si nici butonul "Editeaza". Singurul buton este "Report Articol".

Gaseste & inlocuieste, este o unealta oricand utila. In loc de a cauta doar litera pe care o inlocuieste semnul "?", se poate cauta intregul cuvant. Spre exemplu, pot cauta cuvantul " ?n " si sa il inlocuiesc peste tot cu " în ", dupa care verific daca nu cumva in anumite cazuri trebuie sa utilizez o diacritica mare in locul celei mici. Cautarea individuala a semnelor "?" este o actiune care presupune o repetare a unor secvente compuse din mai multe actiuni, de un numar foarte mare de ori si are o eficienta inadmisibil de mica in cazul existentei unor texte de mari dimensiuni.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock