Sari la conținut

Filtru pasiv ...

paradoxx89

Postări Recomandate

Am nevoie de schema unui filtru pasiv pe 2 cai . Prob este ca pe fiecare boxa vor fi 2 tweetere si un mid/bass . Toate de 4 ohmi . La final incinta trebuie sa aiba tot 4 ohmi. Frecventa de taiere pentru tw sa fie pe undeva pe la 5000 hz si filtrul trebuie sa reziste cam la 200w . Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai in primul rand pentru ca le am si nu am ce face cu ele , in al doilea rand pentru ca boxa va fi satelit si imi trebuie multe inalte pentru ca wooferele sunt prea puternice si se simte lipsa inaltelor foarte tare .

paradoxx89, nu e bine sa montezi doua tweetere pe aceeasi boxa, cel putin asta am inteles ca vrei sa faci!!!!!!!! :h5:

Nu am incercat niciodata chestia asta dar...posibil sa mearga bine.

Link spre comentariu

paradoxx89, nu e bine sa montezi doua tweetere pe aceeasi boxa, cel putin asta am inteles ca vrei sa faci!!!!!!!! :h5:

Nu am incercat niciodata chestia asta dar...posibil sa mearga bine.

Pai de ce nu ar fi bine ? Asta vreau sa fac deoarece am lipsa de inalte din cauza wooferelelor care sunt mult mai puternice decat ce vreau eu sa fac si am nevoie de inalte pe masura lor , mediile nu prea ma intereseaza . Totusi , nu am ajuns la nimic in ceea ce priveste legarea lor .... Ma puteti ajuta cu ceva concret ? Multumesc !

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Pai de ce nu ar fi bine ?

scuze de raspunsul asa tarziu, dar am spus ca nu e bine deoarece am incercat si eu o data si am vazut ca la nivele de intensitati sonore mari se auzea cam ciudat mediile si inalte, era ceva de parca nu lucrau in faza, ceva de genul asta. Sper ca m-am exprimat bine dar s-ar putea ca la tine sa mearga bine, depinde ce amplificare ai si ce distorsiuni la maxim.

Eu iti proprun sa faci boxa simpla, cu un singur tweeter corespunzator cu diful de bass. Adica s-ar putea sa cumperi alt tweeter (ca sa faca cat cele doua). Stiu, nu e prea placut dar asta e!!!!!

Link spre comentariu

• 5 weeks later...
Am nevoie de schema unui filtru pasiv pe 2 cai . Prob este ca pe fiecare boxa vor fi 2 tweetere si un mid/bass . Toate de 4 ohmi . La final incinta trebuie sa aiba tot 4 ohmi. Frecventa de taiere pentru tw sa fie pe undeva pe la 5000 hz si filtrul trebuie sa reziste cam la 200w . Multumesc!

Poti pune 2 tweetere de cate 8 ohmi fiecare, le conectezi in paralel la iesirea filtrului pt. inalte si vei avea impedanta de 4 ohmi la ele. Nu uita sa le montezi asimetric pe panoul boxei, (un unghi de aprox. 15-20 grade) si in nici un caz puse unul langa celalalt, pt. ca la frecvente inalte lungimea de unda a sunetului este din ce in ce mai mica si devine directionat. Am atasat doua desene, sa ai o idee despre cele de sus. Stai linistit, daca ai mai multe tweetere campul sonor va fi mai "larg", mai placut si daca nu e directionat, va "umple" incaperea. Exista incinte si cu 4, sau mai multe tweetere (si sunt incinte foarte apreciate si renumite).

Asigura-te ca difuzorul de joase sa aiba raspunsul lin pana la 6000 de Hz, sa nu se creeze un "gol" la frecventa de taiere.

post-989-1207492001_thumb.jpg

post-989-1207492017_thumb.jpg

Link spre comentariu

Domnule paradoxx89 sfatul meu ar fii , pentru inceput , sa nu complicati ceva usor , nici un lucru usor pe care il complicati nu poate duce la nimic bun ! Folositi un singur tweater si midbassul , construiti o incinta simpla dar performanta in acelasi timp - se poate si nu e imposibil - Aveti datele despre difuzoare ? Da ? ! Super ! Nu ? ! Atunci va faceti timp sa le masurati macar cateva caracteristici importante chiar daca nu aveti aparatura de masura performanta ! Acum trebuie sa fug la lucru dar cand ma intorc PROMIT ca iti caut material si te ajut ! Nu te hazarda inca !

Pentru inceput citeste aici

Link spre comentariu

Mai vezi inca cateva !

1 - AICI

2 - AICI

3 - AICI

4 - AICI

5 - AICI

6 - AICI

7 - AICI

8 - AICI

9 - AICI

10 - AICI

Aveti ce citi acum , mie personal imi place cititul dar timpul nu imi mai permite , cititi cu mare , mare atentie chiar de e in engleza , va va ajuta !

Bafta !

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Scuze de intarzierea cu care raspund :) ... Boxele sunt facute de mult ... cu cele 2 tw de 8 ohmi legate in paralel dispuse asimetric in boxa . Sunt multumit de ele mai ales ca sunt de fapt 2 cutii mai vechi si diful de mid/bass nu este chiar ff potrivit pentru ele , incintele fiind de compresie . Este exact de ce aveam nevoie , nu prea au bas dar au medii si inalte puternice . Am incercat si varianta cu un tw puternic cat cele 2 dar ciudat sunetul este mai placut cu 2 decat cu unul singur ... Multumesc pentru ajutor :) biggrin.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock