Sari la conținut

Depanare AS15201

siliconchip

Postări Recomandate

Salut, am si eu un amplificator AS15201 2x 15W a avut finali arsi iam inlocuit dar acum functioneaza doar un canal si din cate am inteles trebuie reglat biasul dar nu reusesc sa gasesc informatii cum as putea regla acest bias si mai exact ce operatii am de facut, electonica nu cunosc foarte multa dar sunt foarte pasionat.

Daca are cineva timp sa imi explice si mie cum se face reglajul de bias va rog mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand ar trebui sa apelati la schema electronica de mai jos:

AS15201.jpg

Conform schemei curentul de mers in gol (englezeste vorbind: "bias-ul") se regleaza cu ajutor semireglabililor R125 si R225 (unul pt. un canal si celalalt pentru un alt canal audio).

Daca tranzistoarele finale (2n3055) le-ati inlocuit de curand si au fost imperecheate dupa beta bine (beta fiind factorul de amplificare in curent) atunci se poate alege un bias de 20...50mA masurat prin rezistoarele R135, R136, respectiv R235, R236. Cu alte cuvinte, pe acele rezistoare de 0,47 Ohm va trebui sa masurati o cadere de tensiune avand volumul amplificatorului la minim si fara semnal audio pe intrarile lui de circa 10...15 mV. Asta e varianta fara osciloscop. Bineinteles ca ar fi util si un test pe osciloscop pentru a vedea daca sunt sau nu prezente distorsiunile de racordare.

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock