Sari la conținut

Automatizarea unui electropalan

ColtAlb

Postări Recomandate

Va salut pe toti! am nevoie de ajutorul vostru pentru a automatiza un electropalan cu o simpla telecomanda wireless!

Problema mea e ca circuitul receptor are 4 iesiri digitale,( telecomanda are 4 butoane), si eu trebuie sa comand 4 relee cu optocuploare!

circuitul receptor trebuie alimentat cu 5V iar  modulul de relee tot 5 v,,, problema e iesirea aia digitala!

cum pot sa comand acelee relee?

Trebuie sa modific iesire sa fac una tip analogic?

sau ce ?

nu prea am lucrat in domeniul acesta cu tipuri de semnale!

Va rog ajutatima si pe mn

Daca vreti poze cu respectivele module, postez imediat.

P.S - Telecomanda si modulul de relee sunt achizitionate de pe ardushop.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai aici ar trebui sa discutam despre cum sa construiti acele module, nu cum sa folositi niste module achizitionate de pe nu stiu ce site web, nu!!

Deci, daca intentionati sa dezvoltati practic un circuit care sa imite acele module, atunci ati deschis topicul potrivit, in sens contrar, va rog sa va adresati celor de pe ardushop.ro

Link spre comentariu

Problema mea e ca circuitul receptor are 4 iesiri digitale   Circuitul receptor care ??? O poza ??? O schita, un link web etc ?

circuitul receptor trebuie alimentat cu 5V iar  modulul de relee tot 5 v,,, problema e iesirea aia digitala! Despre ce modul de relee e vorba ????

cum pot sa comand acelee relee?

Trebuie sa modific iesire sa fac una tip analogic?

sau ce ?

nu prea am lucrat in domeniul acesta cu tipuri de semnale!

Va rog ajutatima si pe mn

Daca vreti poze cu respectivele module, postez imediat.

P.S - Telecomanda si modulul de relee sunt achizitionate de pe ardushop.ro  Niste link-uri web cu produsele ar fi fost mult mai utile !!!

Link spre comentariu

Pur si simplu! Si cred ca e gresit

Modulul de relee are 4 intrari

Receptorul are 4 iesiri!

Am conectat d0-in1

D1-in2

D2-in3

D3-in4

Nu stih daca e bine sau nu, pt ca imediat ce alimentez cu 5v. Releele stau cuplate si cand apas pe oricare din butoane (ex: d0-in1) incepe respectivul sa se cupleze sa se deculleze foarte rapid!. De asta v-am cerut ajutorul !

Link spre comentariu

Ce spuneti d-voastra este un alt mod de functionare al receptorului fata de cele aratate de mine mai sus. 

Aveti doua variante:

1. sa va adresati vanzatorului si sa-i spuneti problema receptorului

2. daca va pricepeti la programare microprocesoare mai cumparati o placa de dezvoltare Nano V3 si se rezolva situatia. Scrieti un mic program care sa interpreteze datele primate de la cei 4 pini ai receptorului. Puteti sa le faceti si cu automentinere sau doar impuls.

Alegerea va apartine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock