Sari la conținut

TDA7293

tyeibo1988

Postări Recomandate

Rezultatul intrebarii este in topicul urmator de pe forum:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/6699-amplificator-2-x-100-w-1-x-150w-tda72947293/?hl=tda7293

Intrebarea are si o capcana, deoarece TDA7293 este un circuit scalabil, 

dar TDA7294 nu este scalabil.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema de principiu este in atasament si o rezolvare posibila a fost realizata pe un alt forum.

Subiectul mesajului: Re: problema boxa activa behringer B212D !   MesajScris: Joi Iun 09, 2016 1:10 pm 
Mesaje: 9  am refacut toate lipituriile pe placa amp+smps inclusiv in preamplificare...m-am gandit sa inlocuiesc toti condensatorii electrolitici de pe modul cu ceva mai calitativ...dar sunt curios daca cineva sa mai confruntat, partea de putere e formata dintr-un driver IRS 20955s si pe driverul de inalte un tda 7293.

Re: problema boxa activa behringer B212D !    MesajScris: Vin Iun 10, 2016 11:56 am 
AM REZOLVAT PROBLEMA.BOXA FUNCTIONEAZA PERFECT AM PUS CONDENSATORI PHILIPS PE PARTEA DE FORAT DE 4700MF 100V VOLT AM INLOCUIT TOTI ELECTROLITICI DE 100MF 16/25/63V AM INLOCUIT BIMETALUL SW1 80 GRADE CAPSULA TO220 PRINS LANGA TDA 7293 CARE LAM INLOCUIT CU TDA 7294,AM INLOCUIT TRANZISTORII FINALI CU IRFB4229PBF FIIND DE PUTERE MAI MARE,AM MICSORAT REZISTENTA DIN POARTA LOR MONTAND O DIODA DE POLARIZARE IN PARALEL CU REZISTENTA .PRACTIC AM INLOCUIT TOTI CONDENSATORII ELECTROLITICI DE PE MODUL...BOXA FUNCTIONEAZA PERFECT IN CONCLUZIE BEHRINGER SE ZGARCESTE LA CONDENSATORI SI COSITOR,COMPONENTE LA LIMITA ETC

Este totusi o problema, TDA7293 are tensiunea maxima de alimentare de +/-50V, iar TDA7294 de +/-40V.

Deoarece in amplificator este folosita tensiunea de alimentare pentru TDA, de +/-40V, nu este indicata schimbarea cu TDA7294,

sau o faceti pe riscul propriu.

@gsabac

Behringer_B215D class D.pdf

Editat de gsabac
Link spre comentariu

am rezolvat problema cu sursa merge dar problema e acuma mere doar driveru  inalta care merge cu tda7293 la boxa si draiveru de bass nu merge doar ca problema e ca nu stiu care o fi  finalu dela driveru de bass ca nu gasesc schema dela  behringer b212d    cred ca finalul de la draiveru de bass e  irs2092    si mam gandit sal inlocuiesc  cu IRS20957S   ce parere aveti???

Editat de tyeibo1988
Link spre comentariu

am rezolvat problema cu sursa merge dar problema e acuma mere doar driveru  inalta care merge cu tda7293 la boxa si draiveru de bass nu merge doar ca problema e ca nu stiu care o fi  finalu dela driveru de bass ca nu gasesc schema dela  behringer b212d    cred ca finalul de la draiveru de bass e  irs2092    si mam gandit sal inlocuiesc  cu IRS20957S   ce parere aveti???

Care problema cu sursa, ca doar era vorba despre inlocuirea unui integrat?

IRS2092 se gaseste de vinzare la Adelaida, este de preferat sa il utilizati la depanare,

si acest integrat este un amplificator-modulator PWM plus un driver care ataca doi tranzistori MOSFET de mare putere

Daca doriti o schimbare cu IRS20957 aceasta nu se poate, deoarece acesta este doar partea finala din IRS2092

si trebuie schimbata schema prin adaugarea de circuite AO in fata ca in schema din Behringer_B215D

Cred ca astfel veti intra in probleme mult mai complexe decit o simpla depanare al unui amplificator clasa D.

Depanarea se poate face "babeste" la noroc prin inlocuirea pieselor sau prin masuratori cu ajutorul unui osciloscop,

numai daca intelegeti cum functioneaza IRS2092.

@gsabac

Link spre comentariu

imi cer miI de scuze am incurcat toate treburile aicia   este vorba de  IRS20955S   imi cer scuze domnu fata de dumneavoastra gsabac   

o iau dela capat ca probabil nu mai intelege nimeni nimic

la inceput nu  se aprindea  boxa activa  behringer b212d   avea 2 mosfet  IXTP50N25T  arsi iam  inlocuit   totul bine si frumos   pana la proba de sunet. la proba de sunet surpriza  boxa nu scote nici un sunet    iam inlocuit TDA7293  acuma Driveru  de inalta ii merge   mai a ramas  sa rezolv problema  cu  driveru de bass  care cred ca pleaca dela  IRS20955S   si cred ca  merge inlocuit cu  IRS20957S   spun asta pentru ca e  compatibil pin la pin  iam facut lipiturile toate am verificat si toate componentele totul e ok  a mai ramas   IRS20955S   ce parere aveti       si imi cer inca o data  mii de scuze fata de dumneavoastra  domnu    gsabac

Editat de tyeibo1988
Link spre comentariu

Exista anumite postari impecabile din orice punct de vedere(tehnic, gramatical). Iti vine sa le citesti de 2-3 ori. Altele, insa?..

Ma iertati ca poluez acest topic, dar mi se zbate rau ochiul.

Si cand te gandesti ca acest forum tehnic este indexat de google.....sau nu o fi?

Link spre comentariu

Nici o problema cu situatia si denumirile, este intre colegi si prieteni pe forum, se mai intimpla.

Circuitele IRS20955S si IRS20957S sunt perfect compatibile si chiar veti obtine o imbunatatire

a performantelor, dupa cum ne arata producatorul initial, International Rectifier, care a realizat

studii comparative prezentate in fisierele din atasament.

@gsabac

an-1165 IRS20954 vs IRS20957.pdf

an-1141 IRS20955S vs IRS20957S.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock