Sari la conținut

Organizator pentru componentele electronice

Mihai3

Postări Recomandate

Din cauza faptului ca aveam cutii in care depozitam componentele, am decis sa achizitionez un organizator. Am fost la magazin si am achizitionat un organizator cu 50 de sertare.

Care sunt regulile dupa care se aranjeaza componentele in acest organizator ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

Probabil fiecare utilizator are propriile criterii, dupa tipul de componente tranz, diode, rezistoare, capacitoare, bobine, conectica(diferite mufe si adaptoare) fiecare categorie impartita in mai multe subcategorii. Cred ca ar fi rezonabil ceva de tipul structurii arborescente pe care se organizeaza dosarele in computer.

• Like 2
Link spre comentariu

Ceea ce cu siguranta ati vazut in diversele clipuri video postate cu ocazia testarii diverselor amplificatoare audio (ma refer la bancul electronic personal) acesta l-am construit pe baza a trei tipuri de organizatoare de componente electronice:

1) unul care se gaseste la Praktiker (acum vad ca online nu au pe stoc dar s-ar putea sa gasiti - sunt doua versiuni cu 10 si cu 6 sertare, doua culori, negru si albatru, la vreo ~ 27...28lei bucata / 10 sertare):

organizator piese Praktiker.jpg

2) unul care se gasea pe la Auchan si/sau Selgros (produse in Romania daca nu ma insel de Agora Plast SRL - la cca. 20lei bucata / 16 sertare): 

organizator-16-sertare.jpg

3) cateva "sertare" Dedeman modelul acesta (3 lei bucata):

https://www.dedeman.ro/braila/cutie-pentru-depozitare-patrol-ergobox-2-albastru-110-x-165-x-75-mm/p/1020267

Punctele 1 = 100  si 2 = 160 au in total 1+2 = 260 de sertare si punctul 3 = 5 cutii pentru depozitare. Vii se pare mult!!! :smile:  Sa stii ca mai am piese care ar avea nevoie de sertarele lor dedicate. Marele avantaj a sertarelor de la pct. 1 (Praktiker) e faptul ca au locas de compartimentare a unui sertar pentru a obtine doua compartimente per sertar (foarte buna ideea daca avem tranzistoare complementare gen N-CH si P-CH). Retineti ca sertarele de la Praktiker nu vin cu peretele despartitor pentru compartimentare (nu mi se pare tocmai corect, dar ma rog!).

In plus, comparativ cu alte organizatoare de piese existente pe piata, solutia abordata de mine este si ieftina, adica tot ce vedeti acolo a costa cca.150 Euro in conditiile in care pe piata, ex. la tme, gasiti in acesti bani organizatoare cu vreo 60 de sertare.

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock