Sari la conținut

Achizitie letcon cu fludor la purtator !


elco

Postări Recomandate

Am comandat si eu acum o saptamana in urma varianta cu galben si cum intru in posesia "letcon"-ului o sa postez o parere aici. Pare promitator si nu e o idee rea, adica sa nu mai folosesti o mana pentru a tine in mana rola de fludor sau cositor. In ceea ce priveste fiabilitatea, sunt multe semne de intrebare!!! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de raspuns. Eu am vazut reclama pe facebook si am zis sa intreb aici care e smecheria cu letconul asta! O sa dau si eu comanda, pentru 12USD, ce pot pierde !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce idei le mai vin chinezilor !!!  :smile:

Stiti ce o sa fie naspa cu acest letcon cu rola de fludor automata, faptul ca sunt cazuri cand nu ai nevoie de fludor si vrei sa fluidizezi lipitura. In cazul asta, trebuie apelat la un letcon de lipit clasic.

Totusi pentru 12 dolari - vine vreo 50lei in bani nostri - nu stiu daca e mult sau putin dar e un produs destul de tentant ca sa te faca sa-l achizitionezi. :morning:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

......

Stiti ce o sa fie naspa cu acest letcon cu rola de fludor automata, faptul ca sunt cazuri cand nu ai nevoie de fludor si vrei sa fluidizezi lipitura.......

 

   

    Nu este automat! Studiaza imaginea a 2-a de la link unde arata ce e inauntru; apesi succesiv pe buton. E un mecanism acolo; sunt 2 role, una zimtata pt avans, una ghidare. 

 

@Nardu

Editat de Nardu
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu zicem nimic, ne vedem de treab?. C?nd o s? lucr?m pe band? rulant? ?i o s? topim juma de kil de fludor pe zi, poate p?rea util.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vtube, total de acord cu tine, totusi nu stiu daca practic nu ti s-a intamplat sa tii cu mana o piesa electronica (nou plantata) si cu cealalta mana sa incerci sa o si lipesti, fara a apela la metoda batraneasca de a lua pe varful pistolului de lipit fludor si al turna pe lipitura, metoda cu care nu sunt de acord. Deci, eu cred ca pe langa cele spuse de tine, mai pot exista situatii utile cand e nevoie de un asemenea letcon.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fac si asta, atunci cand piesa trebuie sa stea intr-o anumita pozitie sau gaurile sunt prea mari si cade din placa si multe alte aspecte ciudate.

Am tinut si fludorul in gura...  :cool:   JBC-ul ala e mult prea scump pentru amatori, chinezaria este ieftina dar sa speram ca nu te lasa exact cand ai mai mare nevoie de ea. 

Acum mai folosesc pasta pentru smd si este mult mai usor in situatii mai delicate.

Editat de vtube
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am intrat in posesia acestui letcon cu port de rola de cositor:

letcon cu supot de rola de fludor 01.jpg letcon cu supot de rola de fludor 02.jpg

letcon cu supot de rola de fludor 03.jpg letcon cu supot de rola de fludor 04.jpg

letcon cu supot de rola de fludor 05.jpg letcon cu supot de rola de fludor 06.jpg

letcon cu supot de rola de fludor 07.jpg letcon cu supot de rola de fludor 08.jpg

letcon cu supot de rola de fludor 09.jpg letcon cu supot de rola de fludor 10.jpg

 

Am utilizat acest letcon in diverse lipituri si urma testarii acestuia am constatat urmatoarele:

 

- varful letconului se incalzeste destul de bine dupa aproximativ 60 secunde;

 

- sistemul de prindere a rolei de cositor / fludor nu accepta orice tip de rola de cositor, in sensul ca va trebui sa cautati role de cositor de o anumita latime, de regula de max. 30mm;

 

- aranjarea sarmei de cositor in sistemul de culisare a acesteia spre varful letconului se face foarte usor, apeland la comutatorul cu care este echipata unealta;

 

- este o unealta ideala daca va ganditi sa faceti lipituri "mari" sau sa cositoriti capetele legaturilor din dozele electrice realizate cu conductor litat de tip MYF sau FY. De fapt, la cositorirea diverselor capete de cablu este o unealta aproape ideala as spune si chiar o recomand electricienilor in mod special (asta e unul din motivele care m-au facut sa pastrez aceasta unealta);

 

- in cazul lipiturilor mai finute, cum ar fi pad-urile mici a unor componente electronice THT, unealta mai mult incurca decat ajuta. Adica, in asemenea cazuri, prefer sa folosesc clasicul letcon;

 

- ar fi fost util un led pentru iluminarea zonei de lucru  asa cum sunt echipate clasicele pistoale de lipit romanesti (sunt cazuri cand e necesar acest lucru).

 

Per ansamblu, tinand cont de modul cum se prezinta lipiturile in electronica actuala, unealta cred ca e mult mai utila unui electrician decat unui electronist. Daca am fi avut placile electronice de acum 30 de ani in urma, unde pentru o lipitura se folosea o cantitate mai mare de cositor, poate atunci ar fi fost utila si in electronica, dar acum, stiind cum arata electronica actuala, nu prea ii vad utilitatea. 

 

Va spuneam mai sus ca la un moment dat ma gandeam sa vand unealta dar vazand utilitatea ei la cositorirea legaturilor electrice, am zis sa o mai pastrez.

  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru electricieni nu-i buna nici in pauza de lucru. Cositorirea-n doza nu se face cu o astfel de scula iar la conexiunile cu cablu multifilar se folosesc clestii de sertizat cu accesoriile aferente. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se face "default" dar asta nu inseamna ca nu se poate !!! Eu am folosit mai multe metode de cositorire a legaturilor si da, cu unealta asta, se poate si chiar foarte bine.

Si credeti ca legaturi cu cablu MYF1.5-4mmp daca sunt cositorite nu sunt bune ??? Am vazut instalatii electrice de 15 ani vechime si nu au nicio problema. Eu nu m-as juca in doze de legatura cu sertizarea cablurilor MYF, e mult mai "sfanta" legatura cositorita dar, ma rog, fiecare face cum crede de cuvinta!

  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock