Sari la conținut

Dezorientarea tinerilor in zilele de azi

alex77

Postări Recomandate

De ce sunt tineri dezorientati(debusolati) in zilele de azi?Ce s-a intamplat?Am citit un fost comentariu de la @prog in care a explicat ca sunt multi tineri care isi aleg diverse meserii fara sa fie interesati de acel domeniu.

Oare profesorii sunt de vina?Atuni de ce mai devin cadre didactice daca nu sunt in stare sa ghideze un tanar de 18-19 ani?Pentru salariu,autoritate?Inteleg ca facultatea este importanta,dar de ce toata lumea crede ca acest invatamant universitar poate aduce beneficii si un trai mai decent?Acum daca ne referim la ingineri sau programatori(software developeri) putem observa ca o mare parte o fac pentru pasiune si nu pentru bani sau sa-si plateasca taxele si impozitele.De ce tinerii din ziua de azi nu au o pasiune?Si eu de exemplu am vrut sa devin inginer dar mi-am dat seama ca ingineria inseamna mai mult decat o lipeala cu pistolul a pieselor aleatorie.

As vrea sa dezbatem aceasta discutie cu videoclipul de mai jos:

Sa va dau un exemplu de-al meu,am un var care a absolvit o facultate de litere,limbi straine,si a lucrat in Italia ca sofer de taxi.Nu a primit nimic valoros din acea facultate dar in schimb in ziua de azi este ok sa faci o facultate pentru ca asa cere trendul(stilul) nostru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tineri dezorientati au fost in toate timpurile si vor mai fi. Aceasta insa este o tema pe care generatia mea o discuta la orele de dirigentie din liceu. Un absolvent trebuie sa aiba subiecte tematice de un alt nivel. Decizia ferma si rapida,  il va face pe un absolvent dezorientat sa puna capat oscilatiilor si sa abordeze doar acea activitate care ii este benefica. In caz contrar, i s-ar putea lipi o eteicheta de "ratat", iar la 65 de ani se va putea spune despre el ca este la fel de dezorientat ca si la 18 ani.

• Like 1
Link spre comentariu

Pe tema asta s-a discutat si anul trecut!!!. Parca tot tu ai deschis un topic de asta?

Pune mana practic sa vezi ce iti place sa faci si studiaza domeniul. Sunt o gramada de persoane care au facut licee teoretice si dupa aceea s-au orientat catre facultati tehnice si au ajuns niste ingineri meseriasi buni. Important e studiu individual si sa te tii de carte, indiferent ca urmezi o specializare gen eletrotehnica sau electronica.

Una e cartea invatata sau specializarea urmata, si alta e meseria profesata. E o diferenta. O s-o descoperi pe parcurs.

Cartea predata la liceu sau facultate iti formeaza sau iti ordoneaza neuroni pentru viitoarea meserie in domeniu care urmeaza a fi profesata. Cand ai sa ajungi practic sa muncesti o sa intelegi asta.

P.S. Nu-ti spun mai multe ca dupa aia nu mai inveti nimic si... e pacat, nu!  :walkman:

Link spre comentariu

... Si nu te mai uita la filmulete, facute special ca sa manipuleze constiinte mai slabe. Daca ai stapani notiunile de logica suficient de bine, ti-ai da seama ca acel actoras de ocazie care incearca sa convinga pe altii de faptul ca nu trebuie sa studiezi ca sa ai succes face niste escrocherii logice, amestecand de-a valma cauzele cu efectele. Eu nu cunosc toate exemplele pe care le-a furnizat el acolo, insa in cazul lui Bill Gates, stiu sigur ca el insusi se considera un "tocilar" si statea zilele si noptile inchis in garajul lui, studiind chestiuni legate de calculatoare. Succesul a venit in cazul lui foarte repede deoarece a dat o rezolvare imediata unei probleme care interesa in acel moment pe toata lumea. Faptul ca nu si-a mai continuat studiile este doar o exceptie de la regula. Cei mai multi dintre cei care au contat pentru omenire au fost cercetatori cu studii inalte si doctorate luate la universitati celebre. Exemplele sunt peste tot: Newton, Faraday, Maxwell, Einstein, Coanda, etc. Cei de tipul lui Bill Gates au fost considerati autodidacti si li s-a acordat de catre societate un statut asemenator cu al celorlalti, adica au primit premii si distinctii stiintifice si au participat la simpozioane si intalniri de prim rang. Printre ei se numara daca vrei si marele Edison, care desi tot un "tocilar", nu a absolvit cursuri universitare. Au mai fost si altii. Lumea a stiut sa ii respecte si sa ii aseze acolo unde le este locul. Asta nu inseamna ca orice actoras precum cel din filmuletul tau are macar o fractiune din geniul si puterea de munca a celor pe care ii evoca. Problema ta este sa iti rezolvi cat mai repede dilema si sa te apuci de ceva in viata. Altfel vei mai initia subiecte ca asta si la anul, si peste zece ani si poate si peste 40 de ani, insa cu alti interlocutori.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock