Sari la conținut

KaSe DP-404

Postări Recomandate

Va salut cu respect,

Am nevoie de o schema electronica a mixerului KaSe DP-404.

La mixerul asta a fost ars un canal, finalii 2sc5200 si complementarul 2sa1943, prefinalii 2sc2073 si comp.2sa940 cred ca KSE340 e din atac, si el a fost ars, l-am inlocuit cu MJE340,au mai fost arse pe langa cateva rezistente, un cond.dintre baza si kolectorul 2sa940 de220pf. I-am schimbat si nu s-a mai intamplat nimic, in schimb nu cupla releul de protectie a boxelor. Fata de masa tensiunea releului masurata pe un pin este de 27v iar pe celalat pin 18v. Am suspectat operationalul dublu de preamplificare 072cp pe care l-am si scos. Inainte de al scoate am masurat tensiunea dintre boxa si bara de iesire (voltmetrul inseriat cu boxa) pe ambele canale, nu era nici o tensiune, din acest motiv am suspectat operationalul. Dupa ce l-am scos am facut din nou masuratorile, acum pe un canal aveam 2-2,4v iar pe celalat 5-10v. Totusi am incercat pentru scurt timp sa conectez boxele, se auzea un zgomot de fond mic, abia sesizabil iar atunci am incercat sa-i injectez un semnal de la un generator de 50Hz pe cablaj, pe  intrarile canalelor amplificator, iesirea pin1 si pin7 al operationalului  care era demontat. Functionau ambele canale! Se auzea semnalul amplificat!

Cand plantam CI-ul nu mai functiona!? Verificand mai multi tranzistori am descoperit un KSP92 defect, l-am inlocuit si nici un rezultat. Am montat  CI-ul  si surpiza, se incinge pana la ardere rezistenta de 10ohmi inseriata cu un cond. de 47nf. din iesirea unui canal; cond. Este legat la masa!!!

Am scos cond. Nu se mai incalzea, am schimbat cond. Iarasi se incinge. Am gasit mai multe scheme de final cu sc5200 si sa1943 insa sunt diferite ca si cuplaj, unele au cuplaj rezistiv E preamplificare K final iar unele au cuplaj direct, E prefinal-K final nu mai vorbesc de alte modificari.

Bag seama ca pe undeva pe unul din bratele circuitelor de comanda al releului de protectie apare  o tensiune....nu am descoperit inca. Ma poate ajuta cineva va rog? Am atasat poza mixerului si placa preamplif si amplif  final.

Multumesc.

post-26150-0-35144200-1524211883.jpg

post-26150-0-52031800-1524211893.jpg

post-26150-0-09470400-1524212028.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am montat  CI-ul  si surpiza, se incinge pana la ardere rezistenta de 10ohmi inseriata cu un cond. de 47nf. din iesirea unui canal; cond. Este legat la masa!!!

Am scos cond. Nu se mai incalzea, am schimbat cond. Iarasi se incinge.

R=10 ohmi si C=47nF reprezinta filtrul Bucherot de la iesire. Incingerea rezistentei de 10R inseamna ca amplificatorul autooscileaza sau mixerul conectat la intrare autooscileaza. Daca desfaci legatura dintre intrarea amplificatorului de putere si mixer iar oscilatiile inceteaza, inseamna ca problema este in mixer; daca continua sa oscileze, atunci problema este in amplificatorul de putere.

L.E - de fapt, ai precizat ca ai dezlipit operationalul. Daca in acest caz rezistenta de 10 ohmi nu se incingea, problema poate fi oriunde de la intrarea mixerului pana la iesirea operationalului.

Nu am modificat ce am scris mai sus, deoarece este o informatie utila pentru cei care se pot intalni cu aceasta situatie si care ii ajuta la localizarea acestui simptom.

Editat de remus68
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Nu am precizat ca lucrez doar la preamplificare si final mixerul fiind decuplat total. Partea de mixaaj si efecfe este modul separat care se conecteaza prin doua mufe. Una de alimentarea si una de semnal. :hi:

Va salut donpetru, osciloscopu'i bolnavior un e0104m :scratchchin:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock