Sari la conținut

Supraincalzire circuit

Postări Recomandate

Salutari tuturor! Sunt incepator in ale electronicii asa ca va rog sa fiti ingaduitori. Nu demult am realizat un proiector infrarosu care , impreuna cu o camera video, imi ofera posibilitatea sa vad in intuneric. Totul merge foarte bine cu exceptia faptului ca circuitul proiectorului ( traseele ) se incalzesc foarte tare. Eu nu am gasit o explicatie de aceea apelez la experienta si bunavointa dumneavoastra! Astept cu nerabdare un raspuns.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6776-supraincalzire-circuit/
Distribuie pe alte site-uri

Salutari tuturor! Sunt incepator in ale electronicii asa ca va rog sa fiti ingaduitori. Nu demult am realizat un proiector infrarosu care , impreuna cu o camera video, imi ofera posibilitatea sa vad in intuneric. Totul merge foarte bine cu exceptia faptului ca circuitul proiectorului ( traseele ) se incalzesc foarte tare. Eu nu am gasit o explicatie de aceea apelez la experienta si bunavointa dumneavoastra! Astept cu nerabdare un raspuns.

Pardon de "circuit.pcb" care sunt reclamele unei firme, asa ca degeaba asteptati cu nerabdare raspunsul pentru incalzirea unor trasee

pe un circuit necunoscut ca shema si ca PCB.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6776-supraincalzire-circuit/#findComment-74671

Circuitul este bine proiectat, "aerisit" si banuiesc ca diodele si rezistentele sunt plantate distantat fata de placa de circuit., 7-10mm.

Traseele nu se incalzesc datorita curentilor prin ele, care adunate fac 800mA si asta doar pe portiuni scurte.

Puterea disipata pe o dioda este de 160mW (data maxima de catalog) iar pe o rezistenta de 750mW. In total se disipa circa 9,6W, o putere apreciabila,

care trebuie evacuata in mediul ambiant, deoarece se poate acumula in interiorul carcasei proiectorului de infrarosu

si bineinteles incalzeste circuitul. Caldura se simte mai mare la mina pe traseele de cupru, dar daca veti privi suprafata

cu o camera sau termometru de infrarosu veti vedea ca traseele sunt putin mai reci.

O solutie simpla, daca dispozitivul permite, puteti monta rezistentele de 75 ohmi, care disipa cea mai mare putere, 6W, pe fata cu traseele

si cu terminale mai lungi, de circa 15mm. Rezistentele trebuie sa fie de 1,5-2W pentru o suprafata radianta cit mai mare.

O alta metoda ar consta in rezistente cu valore mult mai mica ( 10-15 ohmi), mai mult de egalizare a curentilor prin cele 8 ramuri

si o rezistenta de 7,5 ohmi de putere mai mare de 7W in serie. Deasemenea puteti regindi o tensiune de alimentare mai mica

de circa 6V.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6776-supraincalzire-circuit/#findComment-74675

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock