Sari la conținut

USB joystick controller cu ATMEGA8-P

Rudi82

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am realizat un montaj USB joystick controller cu ATMEGA8 de pe sit-ul http://denki.world3.net/arcade.html

cand conectez la calculator zice ca are nevoie de driver ,deci nu este recunoscut ,am incercat win2000,xp,win7  ,pe mai multe calculatoare ,la partea hardware nu cred ca am gresit .

Poate cineva imi confirma daca firmware-ul este bun sau nu.

atasez poze cu placuta realizata,schema montaj ,PCB ,eroarea ...etc

Joystick error.rar

Joystick error.rar

Editat de Rudi82
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mai studiat schema si pot sa zic 100% eu n-am gresit nimic ,dar cred ca am  aflat unde-i problema ,cred ca autorul a gresit la valorile lAVR-FUS ,sau le a introdus invers,eu atata mai pot sa fac sa le inversez ,sper ca firmware este bun ,

Link spre comentariu

Ok,l-am rezolvat ,asa cum am zis biti low high au fost inversate .

corect este:Low=0xBF ,High=0xD9

NU trebuie instalat nici-o aplicatie sau driver,merge direct conectat la PC ,si apare la game controlers Arcade Stick v.1.

• Like 1
Link spre comentariu

Deci merge. Mie mi-a atras atentia subiectul pentru imi trebuie chestia pt altceva. Din aceasta cauza am facut imediat o varianta stripboard, ceva mai 'inghesuita'. Pun si in PCB clasic, nu dureaza mult .

Editat de Nardu
Link spre comentariu

Am mai studiat schema si pot sa zic 100% eu n-am gresit nimic ,dar cred ca am  aflat unde-i problema ,cred ca autorul a gresit la valorile lAVR-FUS ,sau le a introdus invers,eu atata mai pot sa fac sa le inversez ,sper ca firmware este bun ,

Imi miroase ca deja stiai care e problema. E laudabila intentia ta de a deschide o problema in forum dar nici chiar asa!

Misto aplicatia asta USB Joystick si chiar te felicit pentru modul cum ai abordat-o. Acu sa vedem cat de folositoare este !!!  :scratchchin: 

• Like 1
Link spre comentariu

Imi miroase ca deja stiai care e problema. E laudabila intentia ta de a deschide o problema in forum dar nici chiar asa!

Misto aplicatia asta USB Joystick si chiar te felicit pentru modul cum ai abordat-o. Acu sa vedem cat de folositoare este !!!  :scratchchin: 

Bine ,si atunci scriu e-mail la autor si postez aici numai asa aiurea sau nu inteleg ce vrei sa zici ? 

Nici daca ceri nu postez dovada ,ce am vorbit cu autorul ,dar daca cere administratorul postez lui pe privat ,sau poate n-ai incredere nici in el?

Editat de Rudi82
Link spre comentariu

Imi cer scuze!. Am gasi 2 erori (azi am vazut vizual pe forum, in #img. Nu am facut DRC-ul; FATAL! - 'las' ca-i prea simplu', dura 3sec!

Erori:

post-2883-0-58080400-1523084427.jpg

Corectat:

post-2883-0-21204200-1523085240.jpg

Am facut toate rectificarile necesare:

JoyStick USB Nardu - bun.zip

NB Cei care utilizeaza metoda frezare cu CNC sau ploter, Sprint Layout exporta si in format HPGL, *.plt

@Nardu

Editat de Nardu
Link spre comentariu

Realizarea din topic este o placa cu  4 butoane, dar joistickul este altceva:
JOYSTICK [d?oistik] (cuv. engl.) subst. (INFORM.) Dispozitiv alc?tuit dintr-o articula?ie sferic? mobil?, ale c?rei deplas?ri unghiulare sunt transformate

de un traductor ?n semnale electrice analogice, convertite apoi ?n form? numeric?, prelucrate ?i afi?ate pe ecran sub form? de punct sau cursor grafic.

Asa arata o placa cu mecanism de joystick:

post-24607-0-49403200-1523169398.jpg

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock