Sari la conținut

Sursa tensiune reglabila 1,5 - 30V 30A

Postări Recomandate

Salutari tuturor.

Am nevoie de o sursa spre 1000W pentru un circuit cu inductie pentru tratamente termice. Am gasit o schema interesanta, asa cum scrie in titlu, si ma gandesc ca daca inlocuiesc LM317 cu un LM317HV as putea sa o duc pana la 50V, asa cum as avea nevoie pentru device-ul meu. Tranzistoarele vad ca duc pana pe la 60V, parca, iar transformatorul, dupa redresare, imi da vreo 47V, daca mai tin bine minte. Ce spuneti despre ea? Nu ma intereseaza controlul curentului, ci doar al tensiunii. Si, eventual, se poate mari numarul tranzistoarelor pentru a mari curentul maxim?

Aici este link-ul http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Power/3730.htm

3730.png

Editat de Tzicul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arata bine, da curent bine si se poate obtine doar putin sub 40V la 25A. 

Daca se foloseste si la tensiuni mici, 12V de ex. trebuie un radiator gigantic si racit fortat.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Cu transformator de 40V si circa 40A prin folosirea unei punti si al unui condensator de filtraj de 47000uF,

se obtine o tensiune medie de circa 48V, cu virf la 50V si minimul de ondulatie la 46V.

Din 46V nu se poate obtine mai mult de 40V.

@gsabac

Link spre comentariu

Rezultatele din postarile de mai sus, sunt pe baza unor programe de calcul facute acum vreo 30 de ani

si a experientei proprii.

Am fost curios care vor fi rezultatele unei simulari a acestui redresor, cu condensatori si conexiuni reale.

Rezultatul este in poza, click pentru marire.  

post-24607-0-51616700-1522934890.png

Fata de vechiul program de calcul, brumul este cu 200mV mai mic, dar va creste pe masura imbatrinirii

condensatorului de filtraj

Tensiunea de iesire de 40V este obtinuta la limita de stabilizare si se vede un mic brum la iesire.

Daca tensiunea retelei scade cu 10% si tensiunea minima de iesire va scadea, dar

pentru 50V stabilizati este necesar un transformator cu tensiunea mai mare si o alta schema.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Merci mult. Vad ai programe interesante. Poti face, te rog, un calcul pentru 32V (sau 36V???) alternativ? Parca asa imi da transformatorul. Sunt curios daca am nevoie de integratul standard, sau cel cu HV, care merge pana la 57V

Editat de Tzicul
Link spre comentariu

La 36V~ se obtine la iesire o tensiune maxima de 36,4V la 230V~ tensiunea retelei.

Tensiunea pe LM317 la consum mic (1A) si tensiune mica la iesire (3V) este de circa 46V si

poate ajunge chiar la 49V.

Daca se foloseste doar la tensiune mare, peste 20V, tensiune pe integrat nu depaseste 30V, deci un LM317 standard.

@gsabac

• Like 2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock