Sari la conținut

Flacoane din plastic...

Postări Recomandate

Imi spunea azi cineva ca el isi tine palinca din productia proprie in flacoane mari de plastic,inclusiv productia din anii precedenti.

Eu nu vroiam sa-l stresez daca nu e cazul,dar eu stiam ca flacoanele de plastic au dezavantajul ca nu pot pastra timp indelungat continutul,fara ca acesta sa nu aiba de suferit.

Tin minte,cel putin la bere,ca bautor de bere ce sunt,ca la un moment dat una din marcile de bere avea pe eticheta flaconului o reclama.Cum ca ei folosesc la producerea flacoanelor noua tehnologie Q-pack sau cam asa ceva,cu care se depaseste dezavantajul mai sus prezentat.

Voi cum stiti,e bine sau nu e bine sa tii mai mult timp ceva in flacoane de plastic?Cate flacoane or' fi cu tehnologia Q-pack ?

Mersi.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/676-flacoane-din-plastic/
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca varianta Q-pack este viabila sau doar reclama (in general nu tineam berea destul ca sa imi dau seama :m7: ). Palinca e ok daca se tine in flacoane, dar numai pe perioade scurte, in cazul palincii conteaza si temperatura. Un lucru pot sa va spun sigur, sa nu tineti soda caustica diluata (folosita la metoda foto de realizare a cablajelor) in pet-uri de plastic, soda "arde" pet-ul si va treziti cu un mini-dezastru ecologic (cum am patit eu).

In general apa minerala si sucurile acidulate se pastreaza destul de bine in pet-uri, daca sunt pastrate la rece.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/676-flacoane-din-plastic/#findComment-6231

Spicuiri:

Cercetarile efectuate au demonstrat ca structura peretilor recipientelor din PET permitea, pe de o parte, iesirea bioxidului de carbon, iar pe de alta parte contactul berii cu oxigenul din atmosfera. Rezultatul era ca dupa 2 - 3 saptamani, berea devenea plata (pierdea bioxidul de carbon) se tulbura si isi altera gustul (procesul de oxidare, datorat contactului cu oxigenul din aer).

.................................

Conform declaratiilor companiei, Q-Pack reprezinta varianta cea mai buna de ambalaj de tip PET, cel mai apropiat de ambalajul clasic de sticla, ceea ce permite conservarea gustului si prospetimii berii un timp mai indelungat.

Tehnologia Q-Pack, care este unica si pentru care compania detine exclusivitate, constituie prima solutie eficienta din Romania, ce permite pastrarea berii in conditii optime o perioada de timp mult mai lunga. Secretul acestei sticle de PET consta in tehnologia speciala de fabricatie, care permite obtinerea unui grad ridicat de etanseitate a peretilor. Tehnologia se bazeaza pe principiul dublei bariere: bariera exterioara impiedica patrunderea oxigenului din aer in interiorul sticlei, iar bariera interioara opreste pierderile de bioxid de carbon.

http://www.capital.ro/index.php?section=ar...ta=revolutionat

Daca detin exclusivitate inseamna ca bidoanele de 25litri in care tine cunostinta palinca nu sunt cu tehnologie Q-pack.

Bidoanele le-aluat de la kaufland.Sunt asemanatoare,daca nu chiar identice,cu bidoanele folosite la aparatele astea de apa plata.

Atat ca le tine in beci,ferite de lumina si la rece.Dar nu stiu cum sta palinca mai mult timp in ele,in PET-uri obisnuite.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/676-flacoane-din-plastic/#findComment-6232

PET-urile sunt abrevierea ptr.polietilena tereftalat.

Nici eu nu stiu tare multe.

Atat ca mi-a atras atentia cand turnam bere in pahar scratchchin.gif reclama cu Qpack-ul asta.

Pungile de lapte nu stiu din ce sunt facute,probabil din polietilena sau polipropilena. Eventual uita-te pe o punga de lapte ca trebuie sa fie indicat abrevierea internationala a materialului din care e facuta punga.(PE sau PP).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/676-flacoane-din-plastic/#findComment-6280

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock