Sari la conținut

Amplificator Nec A430E SS

Jhony21

Postări Recomandate

Am schimbat finalii de la acest amplificator (2 buc. : STK 1050, varianta cu 10 pini), ?i am o problema nu mai mi se aprind becurile de unde comut: Tape, Aux, Magnetofon ?.a.m.d. din cauza unor becuri din lateral care arat? ca ?n poza de mai jos, dac? ?tie careva de unde pot face rost de a?a ceva, ?i la c??i vol?i ?i amperi / miliamperi sunt ?

Dac? pe ie?irile de la amplificator scrie 8 ohmi ?i stk1050 garanteaz? 50w/8ohmi per canal, iar eu ?i pun UNITRA de 75W/8OHMI nu se vor mai ?nc?lzi ca ?i cu cele de 40W/6OHMI din care cauz? s-au ?i defectat?

Boxele care le am acum sunt cu filtre de 50w / 8 ohmi dar au difuzoare de joase pe 4 ohmi iar cele de medii de 8 ohmi si tweeter piezzo F32 iar fiecare box? are 40W r.m.s.  Acum le folosesc pe un kit de la Mivarom cel cu 2SA1943, 2SC5200.

post-16739-0-68969200-1521648453.jpg

post-16739-0-83902000-1521648770.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am m?surat cu un multimetru DT9205A pe alternativ ?i ?mi arat?: 250mV, 300mV, 400mV - 600mV, nu ?mi arat? o valoare fix?, aparatul de m?sur? nu arat? cum trebuie sau a?a arat? ?n gol p?n? ?ntr-un volt ?

Link spre comentariu

A?i pus pe vol?i, domeniul alternativ?  Dac? da, atunci nu ave?i tensiune. Verifica?i , pe continuitate dac? becurile sunt bune sau nu. Am s? caut schema.

Am gasit schema pt 730e. Becurile sunt legate prin tranzistori. De aceea nu arat? tensiune. 

Dup? stabilizatorul de pe becuri ( deci m?soar? ?n curent continuu) ar fi de 8-9v

Eu personal a? trece pe LED-uri

post-37069-0-74455300-1521715782.png

post-37069-0-80451400-1521716339.png

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Sunt la 12 v

Cu atat mai bine. Daca acolo e tensiune de 9V si monteaza becurile alea, nu le va mai arde si nici nu se vor afuma, intensitatea luminoasa fiind putin micsorata.

Apropo', @Jhony21 a masurat ce tensiune este aplicata becurilor?

Link spre comentariu

Pe alternativ 250mV iar pe continuu pe scala de la multimetru de 200mV arat? : 03,1mV. S? recapitul?m ce am gre?it eu : doar unul mai era bun (se aprindeau foarte pu?in celelalte becuri de la selector: Aux, Tape, Phono, Tuner, c?nd ape?i pe fiecare ?n parte, vu-metrul merge are doar un led ars, iar uneori doar de b?taie asculta s? se aprind? acele becuri p?n? s-a scuturat ?i ars acel bec, iar gre?eala mea a fost s? pun penseta pe capetele de la bec s-au aprins instant o frac?iune de secund? ?i apoi a f?cut un scurt prin spate la o component? posibil s? se fie ars vreun tranzistor / diod? ceva ce d?tea tensiune becurilor ?

Link spre comentariu

Nu sunt sigur ca schema de la modelul 730E este identica cu cea de la modelul 430E in ceea ce priveste alimentarea becurilor. Dupa valorile masurate de @Jhony21 nu ne putem lua... ori nu stie cum sa masoare tensiunea, ori aparatul de masura este defect, ori etajul care alimenteaza becurile este defect... Cine poate sti cu exactitate ce e acolo? Cam greu de depanat un aparat prin corespondenta in aceasta situatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock