Sari la conținut

Instalatie incalzire

Trandafir

Postări Recomandate

Vreau sa-mi extind reteaua de incalzire termica si in acest caz trebuie sa ma leg in continuare cu ppr de 20mm pe o distanta de 20m asta incluzand si racordarea a inca patru calorifere.Pana la punctul de unde trebuie sa ma "intep" exista deja un traseu realizat de la centrala termica (pe gaz) de 25m (incluzand si 7 calorifere racordate).La aceasta extindere ar trebui sa montez si o pompa auxiliara de recirculare pe retur?Si daca da in care punct din traseul descris ar trebui montata?

Va multumesc anticipat.

Cu respect!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU este indicat? o pomp? pe pe circuit ?ntre radiatoare; ea c?nd trage din coloana cu extensia respectiv? va ?mpinge spre central? ?dar ?i ?n retur-urile celorlalte radiatoare.

Link spre comentariu

Daca te legi in continuoare cu PPR de 20mm, va trebui sa modifici sectiunea PPR-ului care pleaca de la centrala si chiar sa schimbi pompa din centrala cu una de capacitate mai mare.

Cea mai mare greseala vazuta de mine si confirmata de meseriasi, e aceea cand se foloseste acelasi diametru de teava PPR pe tot traseul termic al centralei. De la centrala, pe incalzire, se pleaca intotdeauna cu un diametru mai mare, gen teava de 25mm si apoi in anumite puncte se trece la teava PPR de 20mm. E important treaba asta ca sa nu suprasoliciti pompa si sa o ajuti ulterior la extinderea retelei fara sa fie nevoie urgent sa o schimbi cu una de capacitate mai mare.

Editat de politehnica
  • Like 3
Link spre comentariu

Cea mai mare greseala vazuta de mine si confirmata de meseriasi, e aceea cand se foloseste acelasi diametru de teava PPR pe tot traseul termic al centralei. De la centrala, pe incalzire, se pleaca intotdeauna cu un diametru mai mare, gen teava de 25mm si apoi in anumite puncte se trece la teava PPR de 20mm. E important treaba asta ca sa nu suprasoliciti pompa si sa o ajuti ulterior la extinderea retelei fara sa fie nevoie urgent sa o schimbi cu una de capacitate mai mare.

Asta am auzit-o si eu dar nu am gasit un tutorial de dimensionare instalatii sanitare. Daca are idee cineva de un asemenea tutorial, rog sa posteze.

Link spre comentariu

NU este indicat? o pomp? pe pe circuit ?ntre radiatoare; ea c?nd trage din coloana cu extensia respectiv? va ?mpinge spre central? ?dar ?i ?n retur-urile celorlalte radiatoare.

Am inteles. Multumesc mult !

Daca te legi in continuoare cu PPR de 20mm, va trebui sa modifici sectiunea PPR-ului care pleaca de la centrala si chiar sa schimbi pompa din centrala cu una de capacitate mai mare.

Instalatia existenta, cei 25m, este realizata cu ppr de 25mm cu racorduri la calorifere de 20mm.De la capatul acesteia vreau sa ma extind cu ppr de 20mm, cu racorduri la calorifere cu 16mm.Asa ar fi bine? Multumesc.

Asta am auzit-o si eu dar nu am gasit un tutorial de dimensionare instalatii sanitare. Daca are idee cineva de un asemenea tutorial, rog sa posteze.

De la centrala termica turul si returul sunt executate pe un traseu de 25m cu ppr de 25mm.In continuare vreau sa fac o extidere cu ppr de 20mm si racorduri la calorifere de 16mm.O sa funtioneze? Multumesc.

Link spre comentariu

Da, dar trebuie f?cut? o echilibrare hidrodinamic? din robinetele de retur. ?n general ele au 4 - 4.5 ture. Av?nd 11 radiatoare vei face a?a: le str?ngi pe toate la maxim apoi deschizi primul retur de radiator 1/3 tur? , al doilea 2/3 , al treilea o tur? , al 4-lea 1 1/3 ture ?.a.m.d. al 11-lea ultimul deschis la maxim. 

Editat de petrus.pc70
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock