Sari la conținut

Realizare amplificator cu TDA 7375A

copilu' electronist

Postări Recomandate

Dar din fabrica integratul nu e proiectat sa scoata 4x7 wati?

http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet/80/5f/c9/fd/1f/80/47/63/CD00001661.pdf/files/CD00001661.pdf/jcr:content/translations/en.CD00001661.pdf

Editat de pop ciprian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ba da,dar am v?zut pe net cineva care a realizatrecut un montaj simplu cu 2 TDA din a?tea ?i zicea c? scoate cam 2?70 e dar nu a l?sat o schem?.

Scoate din fabrica ?i 2?37 dar eu vreau mai mult.

Eu vreau s? realizez un amplificator cu dou? tda-uri din astea ?i s?-le folosesc stereo.

Am realezat amplul cu un TDA dar scoate cam pu?in, si vreau s? pun 2 ?i s? dublez puterea.

Se poate?

Link spre comentariu

De ce alergati dupa watti multi cu THD mare, fara rost !!! Acest TDA7375, teoretic arde cu iesirile in punte, pe fiecare canal, un rezistor de 4 Ohm cu cca. 25W la un THD de 10%. Suna extraordinar, electric vorbind dar din punct de vedere muzical nu veti intelege nimic el fiind capabil sa scoata un sunet inteligibil si oarecum Hi-Fi doar la max. ~10W in punte pe canal. Mai mult nu poate. Pentru acei visati 70W pe canal, va recomand sa construiti un invertor 12Vcc >>>> +/-30Vcc si sa folositi ori un TDA7294 ori un amplificator audio cu tranzistoare.

Deci, nu mai dati crezare clipurilor de pe youtube, pentru ca cu 12Vcc alimentare, chiar si in punte nu se poate obtine un sunet Hi-Fi mai mare de vreo 10W pe canal, pentru ca asta sunt limitele electrice ale circuitului. Nu vorbesc aici de overload-uri cu THD mare, pentru din punct de vedere audio asemenea teste nu au nici un rost, sunt doar marketing pentru cumparatori neavizati. E bine totusi ca ati intrebat in forum si chiar va doresc sa-l mai urmariti pentru ca o sa aveti ce invata.

Link spre comentariu

In clipul acela pe youtube cred ca s-a folosit schema din imaginea de mai jos:

2 x TDA7375 brigde parallel amps.png

Nu recomand, dar daca totusi doriti sa o testati, o faceti pe propria raspundere. Retineti indicatiile din imagine.

De asemenea, lucru neindicat in imagine, e sa folositi niste rezistoare de 0,22 Ohm - 3...5W pe fiecare iesire inainte de a face conexiunile.

Editare ulterioara: Puterea de iesire in cazul de mai sus este mai mare dar pe 2 Ohm, nu 4 Ohm. De fapt, circuitul prezentat urmareste folosirea amplificatorului in 2 Ohm, lucru urmarit si pe clipul youtube (dar neprecizat).

2 x TDA7375 brigde parallel amps.png

Link spre comentariu

V? mul?umesc de r?spuns ?i pentru c? va-?i ocupat din timp c?ut?nd schema....

V?d c? mai sunt oameni doritori s? ajute pe internet.

Voi ?ncerca schema ?i voi scrie aici dac? a func?ionat

Electronica prin mine este un hobby,iar tdauri-le le-am recuperat din-truncasetofon stricat primit de la cineva ?i vreau s? ?ncerc s? fac ceva cu ele,deci dac? se stric? nu e nimic.

Am sistem 2.1 la care ascult muzic?,dar am vrut s? v?d dac? pot realiza eu ceva.Mul?umesc ?nc? o dat?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock