Sari la conținut

AudiophileStarer by RaimondAudio

viobio

Postări Recomandate

Postez aici schema acestui amp , in divese locuri au fost ceva discu?ii despre el dar....." se discutau discutii " pentru ca nu exista schema .

Un amp construit cu aceste module AudiophileStarer by RaimondAudio a ajuns la mine .

Colegul < zal > a scos schema pe care o postez aici .

Erata

Semireglabilul care regleaza curentul de repaos are valoarea de 500ohmi nu 500K cum este notat pe schema .

http://raimondaudio.com/Projects/aici g?si?i acelasi AudiophileStarer dar cu alte cablaje , schema este acea?i cu cea a modulelor din ampul care a ajuns la mine .

Pe acest site de marketing https://headmania.org/2016/11/27/raimond-audiophile-starter-power-amplifier/gasiti ceva osanale care nu au leg?tur? cu realitatea , sunetul amplificat de modulele AudiophileStarer fiind un sunet mediocru , ca fapt divers ....pe ampul care il vede?i in acest link " producatorul " cerea 3000euro " cu reducere de 40% " a?a scria in anun?ul de pe un site de vinzari .

post-30046-0-14599300-1519804117.jpg

post-30046-0-46991600-1519804131.jpg

post-30046-0-02362500-1519804145.jpg

post-30046-0-71807300-1519804156.jpg

post-30046-0-33253700-1519804306.jpg

post-30046-0-16373100-1519804317.jpg

post-30046-0-77363800-1519804327.jpg

• Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare o schema de amplificator clasica, cunoscuta, nimic iesit din comun, dupa parerea mea umila, putin hazardata cu bf-urile alea puse in paralel in etajul amplificator de tensiune - pesemne ca disipa ceva de au folosit doua sus, doua jos pe alimentari!!!

Eu zic ca daca se modifica etajul final de la o schema Mackie SRM450 cu cel de mai sus, iese ceva mult mai misto, un sound mai smecher !  :ermm:

Link spre comentariu

E misto schema. In alte parti se zice ca cica ar fi costat cam 50 de ioro. Sigur ai vazut viobio 3000 de ioro ? Pune linku ca si eu sint mirat. Nu are cum sa coste doar placile atit. Ai vazut poate alt anunt cu altceva si ti s-a parut ca e asta.

Link spre comentariu

E misto schema. In alte parti se zice ca cica ar fi costat cam 50 de ioro. Sigur ai vazut viobio 3000 de ioro ? Pune linku ca si eu sint mirat. Nu are cum sa coste doar placile atit. Ai vazut poate alt anunt cu altceva si ti s-a parut ca e asta.

Un modul etaj final nu a costat 50euro , a costat peste 300lei .

Legat de cei 3000euro ceru?i de RaimondAudio , atit a fost la v?nzare pe audioweb , cei care aveau cont pe acolo ?tiu c? nu vorbesc aiurea , nu crezi ? In primul post din acest topic ai date de contact catre " producator " ii po?i trimite un mai sau po?i intreba .

Link spre comentariu

Barfa_Facebook_-1.png

Screenshot_20180227-205934_2.png

Screenshot_20180227-210326_2.png
A?a se vede e  prima c?utare pe FB,  exist? oarece informa?ii din background ?n care pare c? v?nezi greselile lui Raimond, dar nu e chiar a?a, gre?eli exist? cu duiumul in Audiophile Scremer.

O s? m? explic: tranzistoarele din intrare nu sunt cuplate termic fa?? in fa?? ?i ofsetul pe box? se va modifica ?n fun?ie de temperatura din cutie, traseul de mas? este prost desenat iar asta e grav de tot, specific amatorilor f?r? experien??, iar  ?n  simularea din vecini, din gre?eal? sau nun lipse?te un condensator de compensare care trebuie sa fie paralel cu rezistenta din RN, deci slew rate e mai mic in realitate iar rise time in realitate e mult mai mare.

In plus trafo E+I e total anemic ?i d? bas castrat , radiatoarele IEI 2x35w din poze nu se ridic? la preten?ii prea mari, realizarea practic? e cel mult mediocr?, de nivel casa pionierilor ?i ?oimilor patriei.

Deci are toate ?ansele ca din cauza asta s? se aud? prost spre foarte prost, a?a cum ai constatat ?i singur.

Mai bine ai reconstrui tu acel amplificator, poate c? a?a o s?-?i salveze investi?ia actualul proprietar.

Schema (e inspirat? din Karman Hardon) poate are ceva poten?ial, dac? e bine implementat?.

Eu cred c? e bine c? exist? critic?, poate c? Raimnd va ?ndrepta gre?eala in viitor.

Nu v? sup?ra?i pe mine, am vb mult despre Audiophile Scremer ?i cu al?i b?ie?i din vecini ?i ei au confirmat ce am v?zut eu.

Link spre comentariu

Audioweb asta e cu vinzari de chestii audio. Nu stiam, pentru mine e ceva nou. Pai daca a fost si nu mai este, inseamna ca s-o fi dat. Ca s-a vindut. Sa dai 3000 inseamna ca esti beat ori inseamna ca o fi ceva cu adevarat ca lumea. Si zici ca oamenii astia sint romani ? Ca eu asa pricep dupa ce am aruncat o geana pe net. Daca sint de-ai nostrii pai e bine ca mi s-a acrit numai de straini. Am dat pe google sa caute cel mai scump amplificator si mi-a dat unu american de 1.000.000 $ WTF ?

Link spre comentariu

Va rog, observatii si postari direct la subiectul topicului, fara referiri sau amintiri de la alte website-uri. OFFTOPIC-urile de acest gen le voi sterge fara o notificare prealabila.

Schema amplificatorului nu este cine stie ce. Prefer practic un triplet de iesire simetric curat decat acel etaj final, pe care l-am mai experimentat practic si, ma rog, pe anumite topologii audio mai merge dar nu exceleaza. In rest, o schema tipica gen "alt KIT0205 construit cu ceva simt de raspundere".

Link spre comentariu

audiopower1000

Nu am vrut sa intru in detalii mai ample , ??i dai seama c? am intors ampul pe toate fe?ele , ?i da.....este de inspiratie HK .

Cum am scris si pe acel grup fb , a? fi vrut s? modific acele module , numai c? cablajul imprimat este cu paduri " buchinoase " il faceam praf dac? m? apucam sa demontez piese de pe el , a?a c? am abandonat idea .

Am pus eu carcasa la mas? , a?a " am scos " ceva zgomot din sunet , avea un pic de humm , ca minim? protectie pentru incinte . am montat doua siguran?e pe iesiri .

De ce am postat schema ? Pentru ca " producatorul " a facut mare tam tam cu acest amp " audiofil " , sincer am vrut sa vad ce poate , c? de papalageala suntem s?tui .

Am vorbit si eu cu citiva care au cumparat aceste module , unii care se pricep cit de cit le-au modificat dup? ce au constatat c? ampul este cam " f?ssss" ?i nu prea c?nta muzic? , altii le v?nd sau ?ncearc? sa le v?nd? .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Audioweb asta e cu vinzari de chestii audio. Nu stiam, pentru mine e ceva nou. Pai daca a fost si nu mai este, inseamna ca s-o fi dat. Ca s-a vindut. Sa dai 3000 inseamna ca esti beat ori inseamna ca o fi ceva cu adevarat ca lumea. Si zici ca oamenii astia sint romani ? Ca eu asa pricep dupa ce am aruncat o geana pe net. Daca sint de-ai nostrii pai e bine ca mi s-a acrit numai de straini. Am dat pe google sa caute cel mai scump amplificator si mi-a dat unu american de 1.000.000 $ WTF ?

Ampul care a fost de vinzare este bine merci sanatos , este la un dealer de scule audiofile , dealer prieten cu " producatorul " , in Romania nu stiu cine ar cump?ra a?a ceva cu 3000 euro , nu sunt oameni rom?ni , este UN rom?n.

Link spre comentariu

Haideti sa vedem de fapt cum sta realitatea. In poza avem cablajele de la AudiophileStarter, Legend-amplificatorul din link si DM-120s- amplificatorul de "3.000" care de fapt are cu totul si cu totul alt pret. Prin urmare AudiophileStarter nu are nicio legatura cu Legend-ul si DM-120s. Difera cablajele intre ele si mai important, difera schemele si nu ma refer la diferente minore de genul unei rezistente care in loc de 1000 de ohm are 1100 de ohm, ci la diferente de topologie. Alte calcule, alte topologii. Nici macar proiectul public SARA-2016 nu este la fel ca AudiophileStarter. Deci 4 amplificatoare, toate diferite intre ele.

Referitor la AudiophileStarter... Varianta initiala, asamblata de mine complet, mai putin carcasa, a fost audiata chiar la domnul Viobio, la sediul Viotubeamp, in prezenta a peste 20 de oameni, audiofili si electronisti. Auditia s-a facut pe boxele lui Viobio si ce sa vezi, toata asistenta a fost incantata. A fost si bas, au fost si inalte, au fost si medii, toate redate cu o  muzicalitate care ma repet, a incantat toata asistenta.

Ca tot veni vorba despre schema. Nu este nici proasta, nici mediocra, din contra, este chiar una cel putin buna. Se observa ce nivel teoretic mic de distorsiuni poate atinge. DCoffset-ul la iesire din nou este unul foarte mic, in jurul a catorva milivolti.

Spunea Viotubeamp prin alte parti ca amplificatorul este insensibil si ca il ataca cu 2v. Pe bune ? In conditiile in care este alimentat la 38v iar amplificarea este de 48x !!! , tu ataci amplificatorul cu 2v ? :)))))))))

A mai aparut intrebarea de ce in etajul pilot sunt in paralel 2 tranzistori BF422 si complementul sau. Nu, nu sunt pusi pentru a disipa mai multa caldura, ci pentru a minimiza efectul Early. Sunt multe alegeri tehnice in schema care exact asta fac: livreaza un sunet foarte bun si masoara foarte bine.

Interesant este ca aceste module au fost realizate pentru o mana restransa de electronisti, iar acum dupa 4 ani cineva s-a gasit sa le faca publicitate :) 

post-39686-0-25994700-1519900291.jpg

post-39686-0-84704200-1519900304.jpg

post-39686-0-55572500-1519900337.jpg

Editat de Papalagiu V
Link spre comentariu

Intreb si eu , acel THD care probabil este simulat , la ce putere este la :

0,1W

1W

5W

10W

50W

????

Tu po?i spune orice despre Legend si AudiophileStarer , totusi eu cred c? schema este acea?i , cu cablajul imprimat redesenat , poate ca si ampul DM are aceasi schem? , doar ca ai folosit patru finali si o arie de tranzistori la intrare .

Cum te cunosc ca pe buzunarele mele .....accept orice scrii tu , numai c? eu pe tine nu prea te cred cind scrii ceva , de mult prea multe ori ti-am demontat " beletristica " tehnic? , nu numai eu , ?i al?ii ....

O zi bun? RaimondAudio si multa bafta in productia fabricii de " amplificator " .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Vin-o la mine si vei tine cablajele in mana. Iti dau si multimetru ca sa verifici legaturile intre piese. Iti arat si schemele  pe monitor. Singura mea conditie, normal, este sa nu le inregistrezi si sa le difuzezi. E normal sa am si eu bucataria mea interna. De fapt, Legend-ul a fost facut special pentru tine daca iti aduci aminte, ca sa ii putem pune un preamplificator si volum bazat pe lampi. S-au mai facut si alte modificari structurale fata de Starter. Despre DM nu mai vorbesc, acolo deja principiul de functionare este altul, nu mai are nici macar acelasi numar de etaje. 

Am uitat sa pun puterea pentru care s-au facut simularile de THD. Da, aici ai dreptate. Deci simularea s-a facut pentru o putere de 40w in 8ohm cu alimentare de plus-minus 38v. Tin minte ca am si masurat THD-ul si practic la momentul respectiv, cu o placa de sunet. Daca retin exact si nu cred ca ma insel prea tare, THD-ul la 1khz era cam 0,003%-0,004% la 25w in 8ohm. Deci in realitate THD-ul a crescut cam de 3x,4x fata de calcule. Deh, cateva greseli la proiectarea de cablaj, cateva elemente parazite de la materialul cablajului, ce s-a mai pus de la piese ca nu sunt ideale nici ele, etc... Asta e, dar oricum, rezultatele au fost foarte bune una peste alta. La Legend am scazut la 2x fata de simulare iar la DM aproape se confunda, undeva spre 1,5x fata de ceea ce am simulat. Cel mai bine sta proiectul SARA-2016 care bate foarte aproape de simulare dar a fost pus in practica cel mai curand, este normal ca experienta capatata sa isi spuna cuvantul.

Apropos de fabrica de "amplificator".... uite o poza facuta acum cateva minute.  :giggle:

post-39686-0-83931600-1519912618.jpg

Editat de Papalagiu V
Link spre comentariu

A mai aparut intrebarea de ce in etajul pilot sunt in paralel 2 tranzistori BF422 si complementul sau. Nu, nu sunt pusi pentru a disipa mai multa caldura, ci pentru a minimiza efectul Early.

Puteti, va rog, sa detaliati. Ma tem ca se face aici o mica confuzie.

Link spre comentariu

Ave?i aici 31 de pagini. https://www.avclub.ro/viewtopic.php?f=6&t=481, cine are chef sa citeasc? si sa traga singur concluzii , accept s? m? considerati Gic? contra sau nebun , dac? vre?i sa vede?i si poze trebuie sa va logati pe acel forum .

Doar o mica parte din "beletristica " domnului producator de ampuri , condensatori care se incalzesc

" In privinta condensatoarelor nu se incinge niciunul. Din nou n-ai inteles despre ceea ce este vorba. daca ai sa recitesti, ai sa observi ca am schimbat Shamwa cu Nichicon . Solutiile lichide din interiorul lor sunt diferite ca principiu. Nichicon se bazeaza pe o solutie mai apoasa care pana la formatarea oxidului de aluminiu se comporta ca un scurtcircuit la bornele condensatorului. Deci, prin urmare formatarea acestor condensatoare este cu mult mai violenta decat cea de la Shamwa. De aici si incalzirea lor si a puntilor de redresare. Aceleasi condensatoare sunt si acum in amplificator si functioneaza reci bocna. Odata formatate a disparut si caldura din ele. ;) "

Lipesc si eu de cam 34 de ani , pin? acum nu am intilnit condensatori care cind ii montezi se incalzesc , am intilnit dar defec?i .

Editat de viobio
Link spre comentariu

As dori ca discutiile in acest topic sa fie conturate in jurul schemei electronice a amplificatorului, deci pareri cat se poate de orginale fara trimiteri catre alte discutii sau alte site-uri de profil. Cine ii intereseaza ce se spune in alta parte, cu siguranta stiu sa foloseasca "google". Va spun lucrul asta deoarece altfel topicul se transforma in ceva de genul, uite cum stau treburile si prin alta parte, dar nu cred ca intereseaza pe cineva. Se poate totusi posta masuratori, teste, a schemei de amplificator prezentata si se poate contura discutii in jurul acestor masuratori, atat tot. Asadar, ori se merge cu discutiile pe aceasta directie, ori topicul se va inchide, ce s-a spus, a fost spus in maniera cum s-a desfasurat discutiile pana acum.

Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock