Sari la conținut

?ntrerup?tor cu protec?ie diferen?ial? BRL (RCD) bipolar 30mA 25A/40A, DPSM-MN (dispozitiv de protec?ie monofazat cu monitorizarea nulului

Jhony21

Postări Recomandate

Cu ceva vreme ?n urm? cei de la CEZ ne-au schimbat firida de la st?lpi, la fiecare cas? ne-au ata?at pe peretele exterior  BMP-ul ?n care au introdus un contoar electronic digital + un diferen?ial cu In = 32 A, curent rezidual 300 mA ( protec?ie ?n caz de incendiu ).

Problema care se pune: 1) A? vrea s? ata?ez ca general un dispozitiv de protec?ie monofazat + un ?ntrerup?tor cu protec?ie diferen?ial? de 25 A sau 40 A la 0.03 A (30 mA ?n caz de contact direct cu faza sau nulul s? sesizeze ?i s? declan?eze, ?n caz de supratensiune 260 vca sau 280 vca s? declan?eze ?i s? preia priza tehnologoic? ?i cea de ?mp?m?ntare. Prin gospod?rie am un motor de 1800W la 3000rpm cel de ELECTROMOTOR TIMI?OARA ?i un robinet instant electric ce ?nc?lze?te apa la 60 de gr. C 3000W, ?.a.m.d.

2) Problema este c? cei de la comtec nu au acest dispozitiv de 32 A ci de 25 A sau se cump?r? separat de 40A.

3) Cei cel mai greu de realizat este acea priz? tehnologic? de p?n? ?n 18 sau 20 kiloohmi. Ce materiale trebuiesc folosite : ce fel de ??ru?i de galvan sau cupru, ce fel de platband?.

Ce am uitat s? precizez eu ca electrician ?mi pot ata?a acest dispozitiv de protec?ie la supratensiune dac? am posibilitatea s? ?i aduc ?mp?m?ntarea ?i s? ?i fac priza tehnologic? dup? spusele unui tehnician sau cineva dup? forumul acesta.

Sau trebuie f?cut? o cerere la Cez ?n care sa specific schimbarea acestui BMP cu ceva mai bun.

http://comtec-int.ro/produs/dispozitiv-de-protectie-la-supratensiune-ovp-1-2-pf0019-09505/

http://comtec-int.ro/produs/intrerupatoare-cu-protectie-diferentiala-brl-rcd-bipolare/#prettyPhoto

https://www.marcofil.ro/produse/dispozitive-protectie/dispozitiv-de-protectie-la-supratensiune-monofazat-dpsm-mn/

post-16739-0-71536800-1519483364.jpg

post-16739-0-34217400-1519483372.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista o legatura intre caracteristicile tehnice ale BMPM-ului si puterea maxima contractata prin contractul de furnizare a energiei electrice, putere specificata de regula, mai nou in CTR sau ATR (ambele au acelasi rol, singura diferenta fiind aceea ca CTR-ul este transmisibil de la proprietar la proprietar). 

Daca BMPM-ul are in componenta sa acea siguranta diferentiala de 32A la 300mA, atunci puteti monta diferentiale pe toate circuitele din casa la 30mA. Stiu ca e mai scump dar corect, daca tot dorim sa respectam normativele, e sa avem diferentiale pe fiecare circuit din casa (in cazul dvs., siguranta cea mai mare din tabloul electric ar trebui sa nu aiba mai mult de 25A pentru a avea selectivitate cu BMP-ul). Deci analizati economic versiunea asta si dupa aceea puteti sa o puneti in aplicare, cu ajutorul unui electrician autorizat.

Pe de alta parte, priza de pamant de la BMP este una tehnica/tehnologica, deci nu se poate folosi pentru instalatia electrica interioara. Deci, asa cum ati intuit, va trebui creeat o priza de pamant separata sau o asazisa priza de pamant locala racordata la BMPM conform imaginii de mai jos:

Utilizare BMPM - bloc de masura si protectie monofazat.jpg

Priza de pamant locala va trebui sa aiba cel mult 4 Ohm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock