Sari la conținut

Identificare

tyc

Postări Recomandate

In schema unei actionari e cuprins si un motor electric . Aici incepe problema. 

Motor electric am dar fara placuta cu date ; varianta achizitionarii altuia e nefezabila ,unul bun e 800 lei . Doresc sa identific motorul ,momentan am schimbat rulmentii si am facut o proba .

Motorul fiind fabricat de IMEP e de pe timpul epoci de aur deoarece IMEP nu mai fabrica motoare trifazice asincrone cu rotor colizie de veverita de prin anii '90 .

Am gasit greu o retea trfifazica pe 380V iar rezultatul masuratorilor e urmatorul (pt legarea in stea):

-tensiunea efectiva la bornele bobinelor e 220Vca

-curentul absorbit de o faza e 0,79A ia mersul in gol

-diametrul rotorului 96mm

-numarul de crestaturi statorice -36 .

Care este corelatia dintre curentul de mers in gol si curentul nominal?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E o actionare directa ,piesa de actionat nu suporta forte radiale iar puterea mecanica necesara e de 1,5...2,2kW in functie de randamentul piesei . Puterea electrica furnizata e limitata de reteaua subreda ; un bransament trifazic ar fi solutia dar nu e posibil ,oricum bransamentul e la 4000 lei .

Turatia urmeaza sa o stabilesc cu ajutorul unui f-metru sau un osciloscop ,astfel : iluminez axul motorului cu un led ;intrarea la instrumentul de masura e o fotodioda care sesizeaza de cate ori se intrrupe lumina . Pt a evidentia ,canalul de pana va fi vopsit negru iar axul va fi tras la smirghel .

Formula de calcul a puterii pt puterea mecanica a motorului trifazat e: 1,73*U*I*cos fi*randamentul de transformare , adica 1,73*380*((0,79*3*(1/0,4))*0,8*0,8 = 2500W sau 1,73*380*((0,79*(1/04))*0,8*0,8 = 830W ? Adica curentul masurat pe o faza se inmulteste cu numarul de faze ?

Editat de tyc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock