Sari la conținut

Rezolvare probleme amplificator

ionut90

Postări Recomandate

As dori sa citesc parerea adminului despre problema lui Dudi din topicul asta:

https://www.elforum.info/topic/130571-plan-de-resuscitare-al-amplifului-cu-lm3886/page-5

Problema cica persista pana la urma, nu e rezolvata 100% complet desi Dudi e multumit de rezultat cu torurile alea.  :scratchchin:  :smile:

Editat de ionut90
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este prima si ultima oara cand dau raspuns la asemenea subiecte cu referire in alte forumuri de profil. Deci, tineti cont de asta, aviz tuturor utilizatorilor. Viitoarele subiecte de acest fel le voi sterge fara nici o avertizare prealabila.

Am postat in imaginea de mai jos o posibila solutie de cablare a amplificatorului (sau altfel spus, cum trebuia cablat amplificatorul, indiferent daca se folosea filtru pe 230VAC sau nu):

posibila solutie.png

Link spre comentariu

Am vazut ca ati facut notatiile pe schema trimisa pe email. Banuiam eu ca nu trebuiesc torurile alea. Eu am vazut bobine de astea pe intrare la un amplificator Marantz dar nu erau asa mari! Presupun ca traseul de masa se poate trage direct si de la potentiometri de volum ?

E bun de stiut solutia asta. Deci problema principala era bucla de masa intre canale. Si cat s- a batut campii pe elforum !!!

Editat de ionut90
Link spre comentariu

Am proiectat si realizat numeroase amplificatoare si mase de mixaj cu sensibilitate ridicata la intrare (intrari de chitara cu sensibilitate de 10...25mVef si intrari de microfon dinamic cu sensibilitate de 0,5...1mVef), obtinand un raport S/Z mai bun de 80db. Nu am intalnit niciodata problema ca linia de amplificare sa fie sensibila la inchiderea unui intrerupator de iluminat si niciodata nu am utilizat filtre inductive la intrare. Este foarte important ca traseul de masa sa fie proiectat corect.

Editat de remus68
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock