Sari la conținut

Incarcator ptr. telefon.Tiuie in interior

Postări Recomandate

E valabil si la alte transformatorare? Mai maricele.

Mersi.

Da. Dar nu trebuie "vopsite", ci lipit miezul ( I-ul de E ) in punctele de contact. Preferabil cu super-glue (e o denumire generica, se gasete sub diverse "branduri", dar este aceeasi substanta.

E valabil si la alte transformatorare? Mai maricele.

Pe vremea mea,erau scufundate in lac de bachelita sau in parafina,dupa ce erau uscate interior prin cuplarea la o sursa mica de tensiune alternativa cu unul din bobinaje in scurt.

Imi cer scuze ca repet ce s-a scris anterior, dar dupa cum s-a specificat NUMAI trafo-ul poate sa produca zgomot. Incearca cu o scobitoare bine ascutita sa rigidizezi carcasa, introducand-o intre carcasa de plastic a bobinajului si tole, te vei convinge. Oricum inspecteaza vizual trafo-ul, este cumva crapat lacul pe undeva? Inainte cand bobinam trafo-uri si nu aveam mare grija la cum bobinez (bobina "vrac"), si mai ales daca tolele nu erau rigidizate suna trafo-ul meu de puteam sa-l folosesc ca si sonerie.

Sa ai grija cu trafo-ul acela sa nu intrerupi din greseala legatura dintre firul bobinajului si pinul de pe cablaj. La urma urmei daca nu se rezolva problema macar ai si indicator acustic de functionare.

• 1 month later...
Am un incarcator ptr. telefonul mobil,nou dar noname :? ,si la care tiuie ceva in interior.

Dupa cateva minute se mai diminueaza din tiuit parca.

Sa fie vre-un condensator de vina?

Atasez o poza.

Tiue incarcatorul, asta-i foarte bine inseamna ca functioneaza dar deranjeaza zgomotul . Poza atasata ajuta sa stim ce trebuie facut:

• redresorul de intrare D1 monofazic e bun, asigura alimentarea si nu trebuie deranjat nici completat cu diodele D2,D3,D4 pentru punte. Ar creste tensiunea redresata si ar putea distruge tranzistoarele.
  • Condesatorul de filtrare C1 este bun;
  • tranzistoarele Q1,Q2, transformatorul de separare si componentele schemei oscilatorului toate bune, nu trebuie deranjate, oscilatorul oscileaza pe frecventa audio ridicata uzuala;
  • Redresorul tensiunii joase D9 pentru incarcarrea acumulatorului, C filtrare si restul componentelor din circuitul tensiunii joase sunt OK. Nu s-a reclamat ca nu incarca;
  • Optocuplorul este bun, el transmite cresterea tensiunii acumulatorului pe masura ce se incarca la oscilator limitandu-i functionarea (scade tiuitul) pana la oprirea oscilatorului cand acumulatorul s-a incarcat. Protejeaza acumulatorul la supraincarcare.

Cred ca toate piesele sunt bune si nu trebuie deslipite. Tiuitul nu poate proveni decat de la piesele supuse frecventei audio ridicate, adica tranzistoarele si transformatorul. Singurul capabil sa transforme oscilatiile electrice audio ridicate in vibratii sonore este transformatorul prin efectul de magnetostrictiune, fie miezul din tole sau ferita. Vibratiile de la miez sunt transmise prin contact la suport sau capac si amplificate prin rezonanta. Eliminarea tiuitului este posibila prin una din metodele de amortizare sugerate in topic si or mai fi si altele.

Tiue incarcatorul, asta-i foarte bine inseamna ca functioneaza dar deranjeaza zgomotul . Poza atasata ajuta sa stim ce trebuie facut:
  • [*] redresorul de intrare D1 monofazic.......

In Post #20 am folosit BB code, optiunea List Item pentru ca textul sa fie mai bine sistematizat dar optiunea List Item nu s-a activat. In textul respectiv este evidentiata optiune (

• [*] ) dar a ramas neactivata.

Am gresit eu undeva sau e chestie de soft ?

• 2 months later...

Am observat mai atent ca tiuitul este prezent cand incarcatorul este in priza dar nu este legat la telefon.

Deci fara sarcina tiuie.

Cand cuplez incarcatorul la telefon tiuitul dispare complet.

Care ar'putea fi explicatia?

SIG, cred ca datorita unui curent de sarcina miezul trafului nu mai vibreaza.

Cand alimentatorul functioneaza in gol, datorita frecventei de comutatie si neaplatizarii formei de unde de pe iesirea alimentatorului din cauza lipsei sarcinii si nefixarii bine a transformatorului de placa, acesta intra in vibratie si oscileaza pe o frecventa armonica a frecventei fundamentale de comutatie.

Ar trebui sa incerci sa rigidizezi bine transformatorul din sursa si sa vezi daca mai tiuie incarcatorul la functionarea in gol.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock