Sari la conținut

Restaurare radio Grundig 3397

lucinik

Postări Recomandate

Facand proba cu casti in loc de difuzoare, se poate observa si daca anozii finalelor se mai inrosesc sau nu. Daca se inrosesc in continuare si fara sarcina, atunci problema este la tensiunea de alimentare pe grilele ecran. Se vor verifica rezistentele de 2k/2W care alimenteaza aceste grile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Facand proba cu casti in loc de difuzoare,

Aceasta presupune construirea unui adaptor de intre mufa DIN de difuzor si cea a castilor, posibil DIN, sau jack 6,3mm sau cele actuale 3,5mm.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu am masurat cele doua rezistente, arata bine dar nu pot sa jur ca sunt bune. Aveam de gind sa le masor.

Am acest adaptor ,cu el am facut proba. S-a intimplat acelasi efect.

M-am gindit si eu cum spuneti dvs sa verific doar partea de final.

Dl Nicolas, va ginditi la casti cu impedanta mare?

Link spre comentariu

Pai ar trebui sa scrie undeva langa mufe si impedanta necesara a castilor. Daca nu este scisa, atunci trebuie cautata o schema mai detaliata. Eu am pe undeva prin biblioteca o carte de scheme radio, dar nu am consutat-o inca.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Ok. Daca nu are mufe pentru casti, atunci trebuie incercat si cu difuzoare de 5 ohm. Daca nu sunt diferente, ar trebui insistat pe circuitele grilelor ecran. Eventual marite/micsorate rezistentele si vazut ce se intampla.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Daca schema este cea din mesajul #4, atunci are jackuri pentru casti, care se conecteaza direct pe catozii triodelor de atac si intrerup difuzoarele. Daca nici cu casti nu functioneaza, atunci problema nu este la amplificatorul audio.

Cum sa nu fie in etajul amplificator , nu ati citit ca se inrosesc anozii tuburilor ECL86 ?

Link spre comentariu

Tipul de mufa DIN din schema, permite si intreruperea circuitului spre cele interne(intre 2 si 3) si cuplarea in paralel a celor exterioare(intre 2 si 1), in functie de pozitia adoptata pentru conectorul DIN tata.

post-9-0-00232900-1517408623.png

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Se inrosesc putin...acum nu stiu daca putin este ok sau nu

Acesta o sa fie urmatorul pas, voi inlocui cei doi cond.

Inrosirea anozilor nu poate fi de la condensatorii in cauza, ci strict de la tensiunile de alimentare. Daca ele sunt mai mari decat cele normale, atunci punctul de functionare statica sare undeva deasupra hiperbolei puterii maximum disipate pe anozi. Asadar se jongleaza pe circuitele de alimentare ale anozilor si grilelor ecran ale finalelor.

@miron1947: Se face o comutare de pe difuzoarele interne pe cele externe. Asadar sarcina ramane pe tuburile finale.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Daca schema este cea din mesajul #4, atunci are jackuri pentru casti, care se conecteaza direct pe catozii triodelor de atac si intrerup difuzoarele. Daca nici cu casti nu functioneaza, atunci problema nu este la amplificatorul audio.

Domnule , aparatul asta de radio nu are nici o iesire prntru casti !

Difuzoarele interne sunt de 2,7 ohmi , cum spune colegul nostru .

Daca studiati un pic schema o sa observati ca pe pinii 1/2 ai mufelor pentru difuzoare externe de 5ohmi este conectat? alt capat al ?nf??ur?rii secundare , secundarul are doua prize , una pentru 2,7ohmi , una de 5 ohmi . De pe ?nf??urara de 5 ohmi pleaca reactia negativa , rezistentele de 22k , in nici un caz nu se pot folosi casti , mai ales cuplate in catozii tuburilor ECC83 .

post-30046-0-29001600-1517407700.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Nici schema de la #4, dar nici cea de la #83 nu sunt prea inteligibile. Eu am presupus jackuri pentru casti, vazand ca circuitele difuzoarelor au intrerupatoare. Am inteles din discutie ca nu exista casti. Deci sa depasim aceste contradictii.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock