Sari la conținut

Preamplificator VTA-4SMM MK1

viobio

Postări Recomandate

Este a doua variant? a acestui preamplificator http://www.tehnium-azi.ro/topic/6253-preamplificator-vta-4smm/ .

La aceast? variant? sursa de alimentare este diferita fa?? de varianta ini?ial? VTA-4SMM.

Componentele p?r?ii de preamplificare vor fi montate pe cablaj imprimat , cablajul imprimat a fost conceput de cineva care a realizat acest preamplificator intr-un nr de trei buc??i , eu l-am " consiliat " in desenarea traseelor cablajului .

Preul este in lucru , sper sa fie gata in scurt timp .

post-30046-0-20298900-1517129227.jpg

post-30046-0-23710400-1517129254.jpg

post-30046-0-37304000-1517129278.jpg

post-30046-0-63571000-1517129298.jpg

post-30046-0-05474600-1517129320.jpg

post-30046-0-59290400-1517129356.jpg

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@viobio

C?t este, va rog, valoarea rezistorului Rk din catodul ECC81? De pe partea de semnal mare (intrare CD). ?i modul de calcul sau reglaj. Cumva pe anodul triodei sa fie Ua/2?

Rezisten?a din catodul triodei amplificatoare ( Rx ) are o valoare cuprins? intre 15...22k , este bine sa fie compus? dintr-un grup paralel format dintr-o rezisten?? de 47k in paralel cu un semireglabil multitura de 50k , Rx regleaza amplificarea etajului .

Cum reglezi :

Se unesc intrarile celor doua canale , se introduce un semnal sinus 775mV/1000hz , se regleaz? semireglabilele astfel incit semnalele la iesirea repetorului catodic da fie de 775mV si egale ca marime pentru ambele canale , se folose?te osciloscop dublu spot , dac? se doreste o amplificare mai mare de X1 se mic?oreaz? valoarea rezisten?ei Rx cu ajutorul semireglabilului de 50k .

Acest preamplificator a fost construit si de al?i pasiona?i " l?mpari " , se pot folosi si tuburi rusesti 6H1P in toate etajele , pe partea de preu phono unora le-a placut mai mult ca sound 6H1P in detrimentul tuburilor 6DJ8, E88CC,6922 , tine de preferin?? fiecaruia , fiecare tub avind amprenta sa sonor? , se poate testa mai ales ca nu trebuiesc facute modificari la pinii soclurilor .

post-30046-0-38756700-1517986522.jpg

Link spre comentariu

Mul?umesc. Exact pe sufletul meu. Am ni?te 6N1P ?i vreau sa le pun la treaba. Mi se par ni?te tuburi excelente pentru audio. Am f?cut ni?te experimente cu el, iar rezultatele au fost peste a?tept?ri. Polarizare catod cu baterii zi nu automata, catod direct la masa. De?i era alimentat anonim dintr-un smps nu aveam zgomot deloc.

Editat de gadrianno
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock