Sari la conținut

Proiectul nr50 amplificatorul Cer Senin .

viobio

Postări Recomandate

Denumirea Cer Senin a fost aleas? de viitorul proprietar , probabil ca profesia l-a inspirat , fiind pilot de avioane .

Initial discutia s a purtat pentru un amp Rusia Neagr? http://www.tehnium-azi.ro/topic/6689-proiectul-nr49-amplificatorul-rusia-neagra/?p=73374, pina la urm? am cazut de acord cu pilotul s? ii fac ceva diferit de Rusia Neagr? , folosind acea?i carcas? , eu doream sa fac alt? schema plictisindu-ma de " negricioase " el dorind ceva " ce nu au al?ii " .

Ampul este un PP clas? AB cu 4X6F3P ( ECL82 ) , schema este cea a amplificatorului Revox S39 ,eu am configurat alt? schema a sursei de alimentare .

Filamentele tuburilor sunt alimentate in curent continuu , tuburile ECL82,ECL86 ( trioda/pentoda ) au triodele destul de zgomotoase , pentru humm 0 este de preferat ca filamentele sa fie alimentate in curent continuu .

Amplificatorul livreaz? o putere de 2X7W , suficienta pentru o auditie optima intr-o sufrageriei de 20mp , cel care foloseste amplificatorul de?ine incinte sensibile cu SPL 93dB 1V/1m .

post-30046-0-21020200-1517040176.jpg

post-30046-0-48495300-1517040280.jpg

post-30046-0-08332700-1517040545.jpg

post-30046-0-47266300-1517040702.jpg

post-30046-0-70450800-1517040749.jpg

post-30046-0-55340900-1517040802.jpg

Editat de viobio
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut zilele astea un citat ,cred, care spunea ceva de genul : "eleganta sta in simplitate"

Par atat de simple, amplificatoarele prezentate de dumneavoastra, atat ca schema,cat si ca realizare practica, dar totusi, personal dintr-un singur motiv, 

nu m-as apuca sa reproduc unul, desi cred ca mi-ar place sa-l am si sa-l folosesc, lipsa increderii ca nu o sa fie un esec, din pricina realizarii deficitare a transformatorului de iesire.

Sunt unii care nu stau prea mult pe ganduri si realizeaza un montaj, pe placa de test, sau in aer, si le functioneaza din prima, si altii, ca mine, care nu isi pot imagina produsul final, fara carcasa,

conectori si eventual chiar culoarea si dimensiunile butoanelor, lucru care duce la investitie in materiale dar mai ales timp.

Ce ne puteti dezvalui despre fabricarea transformatoarelor de iesire?!

Link spre comentariu

Pentru transformatoare de iesire te poti inspira de aici http://www.cyberteam.ro/transformatoare%20audio/transformatoare%20audio.html, mare atentie la calitatea tolelor , nu se pot bobina pe orice fier mort , cu asta gresesc multi si obtin fla?nete audio .

https://www.tme.eu/en/details/tgl20_002/transformers-with-fastening/indel/tgl-20002/po?i folosi aceste transformatoare , trebuie sa le rebobinezi si aranjezi altfel infasurarile ca sa le cre?ti banda pin? la 20..22khz .

https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1608A-Easy-Wire::4637.htmlvarianta mai scump? dar cu rezultate excelente .

https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1609A-Easy-Wire::3263.html

Un amplificator cu tuburi nu este ieftin , cum multi au impresia , carcasa si transformatoarele sunt cele mai mari consumatoare de finan?e.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii.

Daca banda de frecvente este limitata la frecvente superioare de raspunsul miezului feromagnetic, nu ar putea exista o strutocamila, care sa fie compusa dintr-un transformator clasic si un altul pe miez de ferita, din care sa se atace direct tweeterul?, acestea fiind cumva inseriate?!

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii.

Daca banda de frecvente este limitata la frecvente superioare de raspunsul miezului feromagnetic, nu ar putea exista o strutocamila, care sa fie compusa dintr-un transformator clasic si un altul pe miez de ferita, din care sa se atace direct tweeterul?, acestea fiind cumva inseriate?!

Nu

Exist? varianta Hammond care are banda 30Hz...30khz +/- 1dB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock