Sari la conținut

Philips CD350 echipat cu etaj de iesire cu 2XECC86

Postări Recomandate

In acest topic va prezint un cdp Philips CD350 care pe l?ng? o revizie a primit si un etaj de iesire cu doua tuburi ECC86 Philips .

Lucrarea nu se adreseaz? incepatorilor .

Modificarea se poate face si in alte aparate care folosesc TDA1540 sau TDA1541 .

Eu la toate aparatele modificate am pastrat si iesirea stoc .

Mai tirziu o sa pun o poza cu " lipiciul " pe care il folosesc cind lipesc radiatoare pe SAA7020 sau SAA7030 .

Intii va descarcati de undeva manualul service , schema postat? este pentru un canal .

Etajul de iesire cu tuburi se alimenteaz? cu tensiune anodic? din sursa aparatului , un mare avantaj ! Consumul este foarte mic si nu incarca transformatorul aparatului .

Tensiunea anodica se cupleaza la terminalul 1 al IC 6316

Se intrerupe traseul imediat dupa terminalele 22 ale celor doua TDA1540

Alimentarea filamentelor este in cc stabilizat cu un LM338 , nu necesita radiator mare , filamentele consum? 0,3A , ca transformator pentru sursa filamentelor am folosit un traf de la un radio Pacific , asta am primit , asta am pus , este un traf ok.

Pentru circuitul mute se pot folosi orice tranzistori NPN de putere mica , comanda circuitului se face din nodul unde se intilneste colectorul lui 8327 cu rezistenta 3381 .

Cine doreste detalii mai multe ma gaseste aici .

post-30046-0-37754100-1516698218.jpg

post-30046-0-89057200-1516698237.jpg

• Like 3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6687-philips-cd350-echipat-cu-etaj-de-iesire-cu-2xecc86/
Distribuie pe alte site-uri

Interesant proiect, pacat ca nu ati postat macar schema de amplificator audio cu tuburi completa (e doar un canal audio!

Editat de elco

Pai nu este amplificator audio cu tuburi , este un etaj de iesire cu tuburi .

In limita timpului o sa fac si un topic cu cel mai de succes amplificator construit de mine , este vorba de un amplificator construit intr-un numar de paisprezece buc??i si cinci variante .

Schema este doar pentru un canal , deci se multiplic? cu doi , nu vad unde este problema , totul este clar .

Editat de viobio

In limita timpului o sa fac si un topic cu cel mai de succes amplificator construit de mine , este vorba de un amplificator construit intr-un numar de paisprezece buc??i si cinci variante .

:rofl: :rofl: :rofl:

Scuze de offtopic.

Ma refeream la cele 14 amplificatoare audio in 5 versiuni la care ai facut referire. De asta ziceam ca faci misto!

Mai bine faceai referire unde se poate descarca manualul de service decat sa postezi printr screen-urile alea!

Editat de donpetru
Indepartare continut OFFTOPIC

Ma refeream la cele 14 amplificatoare audio in 5 versiuni la care ai facut referire. De asta ziceam ca faci misto!

Mai bine faceai referire unde se poate descarca manualul de service decat sa postezi printr screen-urile alea!

Eu ii r?spunsesem colegului <elco >

" Interesant proiect, pacat ca nu ati postat macar schema de amplificator audio cu tuburi completa (e doar un canal audio! " care ma intreba de schema unui amp pe tuburi .

Pentru manualul service , scrie pe Google " Philips CD350 service manual " ?l po?i descarca din citeva locuri.

@viobio, ati realizat o extensie functionala finalizata frumos si foarte simpla.

Amplificarea globala este 3 si distorsiunile spre surprinderea mea nu depasesc 0,12% la jumatate

din nivelul maxim de iesire.

Desigur circuitul TDA1540 are iesirea sub forma unui generator de curent in trepte, la care producatorul

recomanda o insumare in curent cu circuite active si filtre de ordilul 7-9.

Amatorii insa au inventat scheme mult mai simple cu insumare pe rezistente de valoare mica si filtre LC foarte

simple si usor de reglat (tatonat)

Mai jos este schema si tabelul cu distorsiunile.

post-24607-0-78356700-1516808762.png

Raspunsul in frecventa.

post-24607-0-25748300-1516808806.png

Desigur @viobio are acces la aparate sofisticate de masura si este posibil sa fi masurat deja

distorsiunile si raspunsul in frecventa, poate ne posteaza si noua ce rezultate a obtinut.

@gsabac

Schema cu ECC86 a fost testat? cred c? in urma cu aproximativ trei ani , acest etaj cu tuburi ECC86 l-am montat in patru aparate cdp .

Legat de simularea dv , "bate" cu realitatea , printre putinele simulari care bat cu realitatea , nu sunt contra simularilor dar in timp am " aranjat " diverse construc?ii ale altora construite dupa simulari care nu au nici o treab? cu realitatea , adic? oamenii au luat o schema simulata de x sau y , au construit aparatul care cinta prost sau execrabil , valorile de pe schemele simulate fiind aiurea fata de valorile cu care schema func?ioneaz? corect , aparate sofisticate de m?sur? nu am , am acces la unele extrem de scumpe dar care nu sunt ale mele , sincer m-am folosit doar de citeva ori de scularia scumpa , mai mult de amorul artei .

Ce vreau s? spun , filtrul de la intrarea etajului cu ECC86 trebuie s? fac? parte din schem? , altfel peste sunet apar tot felul de artefacte de frecven?? ?nalt? , filtrul folosit de mine este destul de minimalist si este loc de mai bine , eu il mai " bibilesc " la fiecare lucrare noua de " lampizare "

Pe net dac? dati cautari de etaje cu tuburi o sa observa?i ca foarte putini filtreaz? semnalul care intra in etajul cu tuburi , cel putin la "Fikus lampizatorul " nu am vazut niciodat? asa ceva , la fel de rar intilnit este mute pentru semnal , eu am incercat sa fac " lamizari " cit mai corecte , pina acum am facut peste 25 de " lampizari " , cele mai multe cu E88CC ,6H1P-EV si 6H16B&6H17B , cu ECC86 am facut cele mai putine , aceste tuburi sunt destul de rare si scumpe .

Acum am in lucru un cdp Grundig 8100 , etaj de iesire cu E88CC.

Off topic

Domnule gsbac v? felicit pentru acel osciloscop , din punctul meu de vedere este navet? spa?ial? , o munc? enorma pentru proiectare , realizare practic? dar mai ales pentru calibrare , ?nc? o data F E L I C I T A R I !!!!

Editat de viobio

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock