Jump to content
Sign in to follow this  
acilisav

alimentare circuit comanda

Recommended Posts

In alimentarea circuitului de comanda al unui tablou forta actionare 3 grupuri de pompare am vazut un transformator 400/230v pina aici nimic deosebit numai ca un capat al al secundarului este pus la pamint notat PEdar trece si prin siguranta  bipolara impreuna cu celalalt capat al infasurari secundare ,deci pe bornele sigurantei aotomate avem 230v.

C erost are acest transformator?daca avea nevoe de 230v tensiune de comanda folosea o faza si N,transformator de separatie nu poate fi -are in mod voit o legatura la pamint am intilnit acest lucru la doua firme diferite.(sa-mi explice cineva cu sa pun o fotografie)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este,,dotat" (TFul) cu releu supraveghere retea  -lipsa faza,succesiune faza,supratensiune ,subtensiune(reglabile) asimetrie,descarcatoare...nu sunt incepator nici nu sustin ca le stiu pe toate

noapte buna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aveti cumva schema electrica la ce ati spus in prima postare?

Eu am inteles ca transformatorul e 400/230V, e monofazat, primeste tensiune de linie pe intrare si da la iesire 230V cu un capat de infasurare legat la PE, impamantare. Daca e asa, nu cred ca orice lipsa de faza protejeaza circuitul de comanda/protectie a pompelor, dar poate postati schema ca sa ne lamurim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Transformatorul este bifazat  400/230v alimentat cu tensiune de linie 400v(nu stiu sa pustez fotografii)

Share this post


Link to post
Share on other sites

chear si tensiunea de comannda 24cc(alimentare PLC) functioneaza cu - la pamint ,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Transformatorul este bifazat  400/230v alimentat cu tensiune de linie 400v(nu stiu sa pustez fotografii)

Explicati notiunea de "bifazat".

 

Pentru a putea atasa fisiere imagine, alegeti varianta "Mai multe optiuni pentru raspuns" de sub editorul de text aflat pe pagina cu mesajele curente. Va fi afisat un editor ceva mai complex, cu doua bare de unelte deasupra si cu un spatiu de atasare a fisierelor dedesuptul acestui editor. Acolo exista mai multe butoane. Pentru alegerea fisierului dorit, se apasa butonul "Choose File". Apare un browser, cu care puteti rasfoi prinntre flderele calculatorului. Dupa ce ati ales fisierul dorit si il deschideti cu butonul din browser, se apasa butonul "Ataseaza acest fisier". Deasupra textului "Ataseaza fisiere" va apare un icon insotit de denumirea fisierului (cu sufix cu tot) si marimea lui in kB/MB. Forumul admite un numar limitat de tipuri de fisiere care pot fi incarcate direct. Daca fisierul nu corespunde unuia dintre aceste tipuri de fisiere, sau este mai mare decat limita setata de admin, atunci va apare un mesaj de eroare, care indruma utilizatorul. Odata cu aparitia iconului, vor apare si doua legaturi. Veti alege legatura "Adauga la post" daca totul este ok, sau "Sterge" daca nu se doreste afisarea fisierului. Veti alege mai intai locul din mesaj unde doriti sa figureze atasamentul prin click in editorul de text, dupa text, sau inaintea textului vizat. Dupa ce ati dat click pe legatura "Adauga la post" dati click pe butonul "adauga la post" si verificati postarea. Aveti la dispozitie o ora sa faceti modificari ale postarii, inclusiv sa adaugati sau sa stergeti fisiere. Daca fisierul este de tip imagine si are un anumit format, atunci el va fi afisat sub forma unui tabneil. Daca dati click pe acest tabneil din postare imaginea va apare intr-o fereastra marita in mod corespunzator. Ca sa reveniti la postare, dati click undeva in afara acestei ferestre. Spor.

Edited by ola_nicolas

Share this post


Link to post
Share on other sites

La toate utilajele care au in dulapurile de comanda PLC-uri sau alte aparate electronice transformatoarele de separatie , surse 24V, etc. sunt legate la masa, (la pamant) , in acest mod se reduce posibilitatea unor semnale false pe intrarile acestora.

 Trebuie lucrat cu mare atentie ! in acest fel se renunta la protectia pentru electrosecuritate .

Share this post


Link to post
Share on other sites

MCXC ,,in vremuri cam indepartate"cind am inceput sa practic meseria de electrician intretinere si reparatii in tabloul de comanda al unui utilaj de importanta vitala exista alimentarea circuit de comanda  prin transformator de separatie 220/220  .Un releu de semnalizare ne semnaliza prima punere la pamint-se planifica o oprire......

Schema de legare a neutrului la pamint TNC este folosita doar pentru electro-securitate nu are ratiune economica ,deci legarea la pamint al uni capat al secundarului  unui tr 400/230care nu mai poate fi separatie (dar 230v ca putea fi luata dintre o faza si neutru) nu o inteleg .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea mea, poate nu cea mai obiectiva, este ca configuratia respectiva prezinta mai multe avantaje, dat fiind faptul ca producatorul trebuie sa vinda in mai multe tari cu diverse standarde. De exemplu poti face o analiza in cazul in care se foloseste o conexiune cu nulul izolat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am folosit termenul bifazat pentru ca era alimentatintre 2faze( ,de parca putea sa foloseasca f+n pentru 400v)  Tabloul de forta nu este produs de serie ,este proiect destinat acelei statii de pompare  .Nu doresc sa fac o analiza  a retelelor cu neutrul izolat(sunt destule referate  pe net)reafirm ca am intilnit Tf de inportanta vitala pentru fabrica respectiva(oprirea accidentala se lasa cu pierderi materiale  si posibil accidente) deci la prima  punerea la pamint a circuitului de comanda el fiind alimentat prin transformator de separatie220/220  evenimentul era semnalizat si avea loc oprire programata .Acolo nu existau automate programabile cu intrari esiri analogice,o fi  o greseala?repet intrebarea 

De ce secundarul transformatorului 400/230 este legat cu un capat la pamint conform schemei -230v avea intre faza si neutru ,ce rost are transformatorul ?bransamentul electric ce alimenteaza TFcu pricina  neutrul comun  legat la pamint 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.