Sari la conținut

Depanare onkyo TX-nr414

Andrei Dj

Postări Recomandate

Buna ziua.

Receiverul meu Onkyo tx-nr414 nu mai are sunet, toate comenzile le primeste, releul pt. boxe cupleaza, dar fara sunet. Pe internet sunt foarte multi care de plang de aceasta problema, cauza fiind un chip DTS care in timp se dezlipeste.

As vrea sa-l fac sa mearga fara ca semnalul sa treaca prin acel chip DTS. Amplificatorul are o iesire preamplificata Zone2, pe care am semnal in functie de sursa pe care o selectez. As vrea ca de aici sa bag semnal in integratul Q4001, de unde pleaca spre partea de amplificare. Intrebarea este integratul Q4001 ce semnal primeste pe intrare digital sau analogic.

Daca are cineva rabdare sa se uite pe schema si sa-mi dea ceva sfaturi, la pagina 8 este prezentat integratul Q4001.

Manualul service are 2,8Mb si nu pot sa-l atasez fiind prea mare.

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am atasat mai jos manualul de service Onkyo_tx-nr414:

onkyo_tx-nr414.pdf

Din manualul de service rezulta ca Q4001 primeste semnal audio analogic pe intrari, de la diverse surse de semnal. Totusi, va intereseaza sa-l folositi numai in regim stereo sau toate canalele disponibile ? Daca urmariti doar stereo, conectorul P4010 este intrare audio si foarte probabil intrarea auxiliara de pe panoul frontal a amplificatorului. Deci, ati putea folosi aceasta intrare ca sa ocoliti Q4001.

Link spre comentariu

Am facut un reflow a functionat 30-40 min dupa care a murit.

Imi pare rau de el, avea o receptie radio foarte buna, aveam si telecomada lui, sunetul foarte bun, macar in modul stereo as vrea sa-l folosesc.

Am incercat partea de amplificare este buna, dar releele pe iesire nu cupleaza cum am crezut. Am bagat semnal direct si scos tot direct de la iesirile finalilor si amplifica.

Eu vreau sa am  controlul volumului din aparat.

Conectorul P4010 aparatul meu nu il are.

Am bagat semnal pe pinii 73 si 74 al Q4001 dar nu amplifica. Apoi am bagat semnal si la iesirea lui pe pini 2,3 si 4 si la fel fara sa amplifice.

Ma cam depaseste, nu stiu ce sa-i mai fac.

Va multumesc pentru postarea schemei.

Editat de Andrei Dj
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock