Sari la conținut

Robot pornire auto


Postări Recomandate

Detin un robot pornire auto, inaltime cca 1m, 40/60 cm.model f vechi , de fabrica , cred ca rusesc.

Furniza 12v, 24v,36 v.

De curand s a defectat. Nu inteleg principiul de functionare.

Pentru a obtine 12 v alimentam cu 220 v un anumit plot. Pt 24 v comutam pe alt plot alimentarea de 220 samd.

Nu ar fi trebuit sa fie alimentat primarul permanent si modificarea de voltaj sa se faca prin introducerea in circuit a unor spire suplimentare ?

Mentionez ca am 8+8 iesiri din transformator. Cu primele 8 ma joc cum am specificat mai sus....ultimele 8 duc intr un alt comutator la care nu am umblat niciodata si pune in legatura intre ele in dif pozitii aceste 8iesire din traf

 

O schema....o explicatie ?.multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum am citit aveti doua comutatoare.Daca e asa atunci cel din secundar e reglajul brut iar cel din primar cel fin.Tensiunea si curentul debitat sunt intr-o corelatie deci daca stiti ca creste sau scade amperajul evident va creste sau scadea si tensiunea.Sper sa fie de folos.Am reparet cateva astfel de redresoare/robot aveau culoare rosie cam la aceleasi dimensiuni.Pornirea e prin contactor poate e acelasi model?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ambele comutatoare lucreaza pe doua bobine primare.

Secundarul e pe direct legat la diode.

Are pornit /oprit. K1 alimenteaza diferite intrari in primar 1, k2 pune "in scurt" diferite intrari in primar 2.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acesta este robotul de pornire 12/24V relizat la AEM Timisoara. Au fost fabricate in doua variante: cu o infasurare secundara si redresor cu patru diode, respectiv cu doua infasurari secundare si redresare bialternanta cu doua diode. Reglajul se face in primar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este ciobanit destul de mult... Pe panoul de comanda nu mai are o gramada de componente: comutatoare, butoane, instrumentele de masura. Am si schema originala... dar trebuie sa o caut si sa o scanez. Oricum e ceva banal... Dupa cum am spus, reglajele 12/24V, respectiv treptele de incarcare se fac in primarul transformatorului. Rezistenta aia din platbanda ce se vede in poze era pentru masurarea capacitatii acumulatoarelor, respectiv pentru descarcarea acumulatoarelor in timpul formarii lor. Alimentarea la retea se facea prin intermediul unui TCA (parca de 25A) si avea si o protectie cu un releu si o dioda la conectarea inversa a acumulatorului. Masurarea curentului de incarcare se facea printr-un sunt de 75mV.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
On 1/18/2018 at 7:03 AM, Nvp_playboy said:

Are 4 diode, doua secundare inseriate fara iesire mediana.

O schema ?

Hello...

I read your questions with interest.  I have worked on this robot.  Tip I.P.A.T.R.-00

The other newer type is

I.P.A.T.R-01

I have the schema and some details of the first type (00).

I need to change the contactor on this one but I do not have the exact type of contactor (contactor code and identification) and so i cannot proceed to repair it.

I also need the identification of the correct rate switch (The one to the right on the panel. This has 12 position selector but it is broken and need replacing. Do you know the part numbers of these components? Also the two meters are not on the panel and I need to know the exact type of the original. Does anyone have these 3 part numbers and where exactly can i buy them from? I am in judetul Brasov.

Do you still have this robot?

Regards

John

Transducer.....

 

Buna ziua... Am citit cu interes intrebarile tale. Am lucrat la acest robot. Sfat I.P.A.T.R.-00 Celălalt tip mai nou este I.P.A.T.R-01 Am schema și câteva detalii de primul tip (00). Trebuie să schimb contactorul pe acesta, dar nu am tipul exact de contactor (cod contactor și identificare) și deci nu pot proceda la repararea lui. Am nevoie și de identificarea comutatorului de rată corect (cel din dreapta de pe panou. Acesta are selector de 12 poziții dar este stricat și trebuie înlocuit. Știți numerele de piesă ale acestor componente? De asemenea, cele două contoare nu sunt aprinse panoul si trebuie sa stiu exact tipul originalului.Are cineva aceste 3 numere de piesa si de unde mai exact le pot cumpara?Sunt in judetul Brasov. Mai ai acest robot? Salutari Ioan

Editat de Maltesejohn
Translation
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Informatii suplimentare : comutatorul cu 5 trepte face trecerea de la 12/24 /incet/rapid. Comutatorul circular cu cca 12 pozitii face reglajul fin de putere.

Inca nu i am dat de cap. Poate are cineva schema legaturilor de alimentare a primarului  

Screenshot-20191117-163440.png

received_664347252096988.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock