Sari la conținut

Piesa necunoscuta

miron1947

Postări Recomandate

Am si eu o problema cu o piesa necunoscuta, cautand(nu piesa aceasta) printre hondrobele, am gasit aceasta piesa, pe care nici nu mai stiu daca am cumparat-o si pentru ce, sau mi-a dat-o cineva.

Asa arata fata post-9-0-15613900-1515621371_thumb.jpg si verso post-9-0-38437800-1515621378_thumb.jpg

Dimensiunile sunt 9mm si respectiv 3mm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Care e problema cu ea?

trebuie ca e, fie un quartz cu frecventa 32768khz, fie un oscilator cu aceeasi frecventa, folosit de regula pt generarea frecventei de tact la ceasuri

Link spre comentariu

Problema era ca am gasit-o, nu stiam ce este si daca o pot utiliza la ceva(este neutilizata, era in tipla).

Am gasit ceva similar la TME, are alt cod, dar in rest se pare ca este aceiasi piesa.

https://www.tme.eu/html/RO/cristale-de-cuart-smd-pt-ceasuri/ramka_226_RO_pelny.html

post-9-0-93292400-1515623751_thumb.gif

Multumesc.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Dupa cate vad are doar 4 pini. Este posibil sa fie un releu cu format de circuit integrat. In acest caz doua terminale sunt destinate bobinei de excitatie, iar celelalte doua contactelor. Asadar daca intre doua terminale gasiti la verificare o rezistenta electrica finita, atunci acele contacte corespund excitatiei. Celelalte doua, trebuie sa indice fie o rezistenta infinita, in cazul in care este un contact normal deschis (ND) fie o rezistenta nula pentru un contact normal inchis (NI).

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Am inteles, insa deja postasem inainte de a citi mesajul #2. Retneti insa si utilizarea aceluiasi format (sau unul asemanator) pentru relee sub-miniatura. Eu am vreo cateva - nici nu mai stiu pe unde. Trebuie sa le caut, iar daca le gasesc atunci incerc sa pun poze.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Posibil sa fie si relee la dimensiunea aceasta, dar cred ca sunt foarte scumpe, indiferent de solutie reed sau armatura, trebuie sa contina si o bobina, la dimensiunile capsulei de 9 mm cu 3mm.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

... cred ca sunt foarte scumpe, indiferent de solutie reed sau armatura, trebuie sa contina si o bobina, la dimensiunile capsulei de 9 mm cu 3mm.

Nu am informatii despre preturi. Eu le-am recuperat din aparatura electronica utilizata la masinile unelte, specifice anilor '85... '90. In ceea ce priveste bobina de dimensiuni foarte mici, imaginati-va spre exemplu bobinele minuscule de inductie de la brichetele cu gaz moderne. Probabil ca acele capsule contin asemenea constructii. Armatura mobila, actioneaza probabil microintrerupatoare minuscule, precum bunaoara cele continute intr-un mouse de calculator, sau chiar mai mici. In ceea ce priveste dimensiunile capsulelor, nu mai retin exact, dar cred ca sunt putin mai adanci - undeva pe la 5... 8mm. Probabil ca sunt ceea ce numiti dv. relee reed. Dupa cum vad eu spre exemplu aici, au preturi accesibile - 6 lei/buc la dimensiunile de 19,3x7,6.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Probabil ca sunt ceea ce numiti dv. relee reed.

Nu eu le denumesc asa, cu aceasta titulatura sunt cunoscute https://en.wikipedia.org/wiki/Reed_switch  in mod sigur ati utilizat, sunt folosite in multe aplicatii(cu sau fara bobina) dar poate cu alta denumire.

N-are mare importanta, dar cand aveam nevoie de aceasta componenta, ,,faceam rost" de un releu de semnalizare pentru camioane de la Roman-Brasov.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da, insa dumneavoastra ati desemnat sub denumirea de relee reed, doar contactele specifice acestor relee, care se gasesc la preturi destul de mici (2,5 lei cu TVA) spre exemplu aici. Pentru a le putea utiliza, trebuie sa realizati o bobina de excitatie. Eu vorbesc despre relee echipate complet, cum ar fi cele de aici. Sper sa nu se considere reclama neloiala. In exemplul luat de mine, cred ca in aceeasi capsula sunt continute 2 relee alimentate la 5 Vcc, altfel nu imi dau seama de ce exista 8 terminale. Cele pe care le detin eu, au doar 4 terminale si cred ca sunt ceva mai scurte - 9... 10 mm.

Link spre comentariu

Pentru a le putea utiliza, trebuie sa realizati o bobina de excitatie.

Nu-i obligatoriu, la aplicatiile pentru care le-am utilzat eu(traductor de rotatie, pozitie) erau actionate cu un magnet (de mobila)

Da, insa dumneavoastra ati desemnat sub denumirea de relee reed

Si in trimitera mea catre Wikipedia, tot asa sunt denumite ,,reed relay".

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Orice releu electromagnetic, este perturbat (in sensul actionarii) de catre un camp magnetic puternic. Aceasta caracteristica se datoreaza tendintei unei armaturi mobile de a inchide circuitul magnetic, de asa maniera incat lungimea liniilor de camp sa fie minima. Cu un magnet potcoava si cu un releu miniatural nu prea puternic se poate pune in evidenta acest lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock