Sari la conținut

am masurat bine impedanta?

Postări Recomandate

salut,am un microsistem pionner x-hm11 de 2x15W cumparat de nou problema este ca: multimetru imi arata ca boxele sunt pe 8 ohmi cum e si normal conform specificatilor
dar iara iesirea amplificatorului pe 4 ohmi,vreau sa va intreb daca am masurat bine:
am pus cele doua testere la + si - iesirea pe un canal iara microsistemul era in standby si imi arata 4 ohmi,aceiasi masurare am facut si in sarcina cu microsistemul functionand cu boxele legate si am pus testele pe fire pe + si - tot 4 ohmi,pe microsistem pe spate scrie ca are 8 ohmi...
atata sa aibe,am masurat bine?sau exista alta metoda?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6676-am-masurat-bine-impedanta/
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

@mihai 123, daca ati dorit sa masurati impedanta de iesire a amplificatorului audio din microsistemul dvs. cred ca ati folosit cea mai "inedita ''metoda....Daca pe spatele aparatului scrie 8 ohmi, aceasta inseamna ca aparatul functioneaza corect si sigur pe incinte cu impedanta de 8 ohmi, pentru ca asa este proiectat sa functioneze.Daca veti lega incinte de 4 ohmi,se va auzi putin mai tare dar veti suprasolicita ampliful, scurtandu-i zilele.Mai multe informatii bine documentate  gasiti intr-un topic numit ''Impedanta de iesire a unui amplificator audiu. Stima,

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6676-am-masurat-bine-impedanta/#findComment-73098

Exista alte metode de calcul si nu asa simlu(nu stiu ce ati masurat la iesirea amplificatorului?).Daca amplificatorul spune ca sarcina trebuie sa fie de min.8 ohmi atunci il adaptam la aceste cerinte altfel adio etaj final.Daca e mai mare nu-i o problema doar scade puterea debitata.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6676-am-masurat-bine-impedanta/#findComment-73100

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock