Sari la conținut

DP0342 - Stereo tone control circuit with MP3-radio FM input

donpetru

Postări Recomandate

Am postat mai jos proiectul DP0342 folosit in dezvoltarea statiei de amplificare descrisa aici:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/6643-review-mp100v3/?do=findComment&comment=72941

Cu ajutorul acestui proiect, care are si functie de preu pentru etajul de amplificare pe care il comanda, se poate folosi ca sursa de semnal audio o asazisa sursa auxiliara (reprezentata de un PC sau chiar smartphone) si o intrare audio de la un Radio MP3 player. Cele doua intrari se comuta cu ajutorul comutatorului tip push buton S1 si a releului aferent K1. Circuitul DP0342 are posibilitatea reglarii castigului in etajul preu pentru a puterea aduce semnalul aplicat etajelor de amplificare la o valoarea maxima dorita sau impusa. Proiectul a fost special conceput sa fie folosit impreuna cu DP0725. Daca pe cablajul DP0725 folositi jumper-ul J7 atunci pe cablajul DP0342 nu conectati masa de semnal audio a MP3 player-ului.

DP0342 - Stereo tone control circuit with MP3-radio FM input.pdf

!!! EDITARE ULTERIOARA !!! In data de 24.01.2024 am postat mai jos revizia nr.1  a acestui proiect.

Asadar, va recomand sa construiti incepand cu aceasta data revizia nr.1 a acestui proiect. Am lasat mai sus si versiunea initiala ca sa vedeti modificarile pe care le-am facut, prin comparatie.

DP0342 rev.1 - Stereo tone control circuit with MP3-radio FM input.pdf

Succes la mesterit!

• Like 4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Multi Ani Donpetru!

FELICITARI! Prima zi din 2018 si un prim proiect,elegant si folositor pe o gama larga de module finale.

Toate cele bune in Noul An si la cat mai multe realizari pe toate planurile!

Link spre comentariu

La multi ani!

Vor urma si alte proiecte, in limita timpului liber disponibil pentru asa ceva. Chiar de curand vazusem in colectia personala de cablaje imprimate realizate pe hartie milimetrica prin studentie si niste proiecte cu STK-uri, TDA-uri etc.

Link spre comentariu

Super faine potentiometrele ALPS si un pret destul de OK la tme din ce am vazut. Jos palaria. Un PCB layout de cinste.  :cheers2:  Multi Ani tuturor!

Editat de prog
Link spre comentariu

Felicitari @donpetru pentru idee si munca depusa la acest proiect, care merita construit.

Circuitele si materialele folosite pentru realizarea acestui preamplificator corector de ton,

sunt ieftine si performante iar rezultatele vor fi deosebite.

Am citeva observatii pentru acest proiect, desigur minore:

- R9, C6 si R10 nu sunt conectate la masa pe schema si nici pe circuit si trebuie un mic strap;

- balansul cred ca ar trebui limitat la +/-12dB;

- potentiometrul stereo de iesire ar trebui sa fie logaritmic.

Foarte buna idea de a realiza o preselectare a amplificarii generale, in functie de cerintele utilizatorului.

Succes tuturor userilor!

@gsabac

Link spre comentariu

Ca de obicei, dl. @gsabac foarte vigilent. Multumesc pentru comentariu si observatii:

- R9, C6 si R10 le voi conecta la masa asa cum trebuie. Scuze pentru aceasta mica scapare de editare - o fi fost din cauza revelionului :)  - deci, o sa actualizez pdf-ul postat in prima postare;

- balansul functioneaza foarte bine asa;

- nu este obligatoriu. Eu am ales versiunea liniara pentru ca asta am gasit-o in comert si functioneaza foarte bine.

Link spre comentariu

Astazi am adaugat in primul post a acestui topic revizia nr.1 a acestui proiect. Daca o sa comparatii cele doua fisiere o sa vedeti toate modificarile pe care le-am facut, incepand de la forma PCB-ului, modul de realizarea a functiei de balans stanga-dreapta precum si cateva modificari notabile in lantul corectorului audio de ton. La sfarsitul fisierului PDF am adaugat o pagina daca doriti sa inscriptionati panoul frontal a amplificatorului asa cum am facut eu la unul dintre amplificatoarele audio dezvoltate cu acest corector de ton si pe care l-am descris aici:

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock