Sari la conținut

Panouri solare2

biela

Postări Recomandate

Buna ziua, de curand am achizitionat doua panouri fotovoltaice de 60w thinfilm, care insa au tensiunea cam mare(60V,in gol 80V) si vreau sa incarc cu ele o baterie de 12v.

Problema este ca am un randament infim,drept pentru care caut o solutie de optimizare simpla, fiabila,sa o pot construi singur.

Curentul  optim este undeva la 1A, insa daca as putea sa-l dublez-triplez as fi multumit.

A mai incercat cineva ceva asemanator?

In acest moment sunt instalate pe casa unei batrane de 84 de ani ce nu a avut lumina pana acum, si sunt legate direct pe baterie deoarece regulatoarele serie uzuale nu rezista la tensiunea in gol a panourilor.

va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi cer scuze ,cred ca nu am fost suficient de exact si anume curentul debitat de panou Impp(A)=1,1A ceea ce doresc este sa cresc acest curent ce incarca bateria in detrimentul tensiunii mari produsa de panou.

As putea pune mai multe module in paralel conform schemei de mai sus?

In schema de mai sus curentul de iesire este mai mare decat curentul de intrare? sa zic asa, am nevoie de echivalentul in C.C. al unui transformator coborator de tensiune

Editat de biela
Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Salut,ar mai fi o varianta,am reparat panouri solare si undeva in spate este o cutie cu o inseriere de mai multe parti (panoul are doua sau trei placi) ,facuta cu diode de protectie astfel ca la inserierea panourilor sa nu apare tensiuni inverse .Cred ca se poate lucra pe acele parti componente ,puse in paralel vei avea tensiunea de 20-25 V si curentul de 3 ori mai mare,poti folosi si un regulator care nu e foarte scump.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock