Jump to content
biela

Panouri solare2

Recommended Posts

Buna ziua, de curand am achizitionat doua panouri fotovoltaice de 60w thinfilm, care insa au tensiunea cam mare(60V,in gol 80V) si vreau sa incarc cu ele o baterie de 12v.

Problema este ca am un randament infim,drept pentru care caut o solutie de optimizare simpla, fiabila,sa o pot construi singur.

Curentul  optim este undeva la 1A, insa daca as putea sa-l dublez-triplez as fi multumit.

 A mai incercat cineva ceva asemanator?

In acest moment sunt instalate pe casa unei batrane de 84 de ani ce nu a avut lumina pana acum, si sunt legate direct pe baterie deoarece regulatoarele serie uzuale nu rezista la tensiunea in gol a panourilor.

 va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi cer scuze ,cred ca nu am fost suficient de exact si anume curentul debitat de panou Impp(A)=1,1A ceea ce doresc este sa cresc acest curent ce incarca bateria in detrimentul tensiunii mari produsa de panou.

As putea pune mai multe module in paralel conform schemei de mai sus?

In schema de mai sus curentul de iesire este mai mare decat curentul de intrare? sa zic asa, am nevoie de echivalentul in C.C. al unui transformator coborator de tensiune

Edited by biela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,ar mai fi o varianta,am reparat panouri solare si undeva in spate este o cutie cu o inseriere de mai multe parti (panoul are doua sau trei placi) ,facuta cu diode de protectie astfel ca la inserierea panourilor sa nu apare tensiuni inverse .Cred ca se poate lucra pe acele parti componente ,puse in paralel vei avea tensiunea de 20-25 V si curentul de 3 ori mai mare,poti folosi si un regulator care nu e foarte scump.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti folosi un convertor step down reglabil si il reglezi sa scoata 14,2v pentru a incarca acumulatoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.