Jump to content
Sign in to follow this  
ionut90

Viitorul tarii era altul daca aveam rege?

Recommended Posts

Chiar asa, ma intreb si eu, poate va intrebati si voi, daca aveam rege in loc de presedinte aveam un viitor mai bun ? Adica era vazuta tara in afara altfel, veneau mai multi investitori straini sau pur si simplu eram aceeasi tara ca si acum ?

Parerile voastre va rog ! O dezbatere de sarbatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu sunt republican si din principiu nu doresc ca reprezentantul statului meu sa fie desemnat ca atare prin nastere(familia regala britanica a avut si un fiu retardat).

Vi se pare ca Germania, Franta sau Italia au de suferit pentru ca sunt republici?

Edited by miron1947
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Total de acord cu dvs. Totusi, urmarind evolutia potitica a tarii ma intreb daca nu cumva monarhia ar fi reprezentat ceva mai bun, desi are si ea bugetul ei... care nu prea e neglijabil!

Edited by ionut90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu as vrea sa credeti ca sunt sovin, am foarte multi (acum fosti)colegi maghiari cu care m-am inteles foarte bine, dar in anii `90, n-am inteles de ce foarte multi maghiari dintre cei pe care-i cunosteam, erau aproape de paroxism ca vine regele(Romaniei), mi s-a parut foarte suspect, ca doar nu venea Lajos Kossuth, atunci avea o explicatie.

 

 

Adica era vazuta tara in afara altfel, veneau mai multi investitori straini sau pur si simplu eram aceeasi tara ca si acum ?

Personal nu vad de ce, intr-o monarhie constitutionala, regele are cam aceleasi puteri cu presedintele ales, iar partidele sunt populate tot cu ai nostrii(buni sau rai), deci ce garantii suplimentare ar fi adus regele?

Edited by miron1947
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tara nu stim cum ar fi fost vazuta din exterior, dar cu siguranta tot ce se putea fura sau transfera ca valuta

 obtinuta in tara, era la maximum ca si acum. Toate capitalurile straine vor profit nu vin de dragul romanilor sau Romaniei.

 

@gsabac

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte bine spus gsabac. De fapt, treaba asta e universal valabila. In Romania investitori vin din cauza ca gasesc forta de munca ieftina si calificata dar si pe care sa te poti baza. In tari ca China sau India, oameni de acolo care muncesc pe 50...100USD nu au urmat cine stie ce scoli profesionale, au facut strict o calificare la locul de munca, multi dintre ei fiind luati din agricultura.

 

Si inca o chestiune, cred eu interesanta, daca aveam rege, cine ne garanta ca nu am fi avut aceeasi premieri ? Si vorba lu dl.miron de mai sus, mai bine sa-mi aleg eu presedintele decat sa vad cum casa regala se perinda pe un buget considerabil. Dadea la televizor acum vreo cati ani in urma ca nu stiu care print al casei regale britanice a avut alocat un buget de 3,5milioane de lire pe an, numai pentru el. Pai cui nu i-ar conveni sa aiba bani astia ca e print domne si are si el nevoie de cheltuieli cotidiene.

 

Si sa nu trecem cu vederea o chestiune - noi in cele doua razboaie mondiale am pierdut o gramada de oameni, iar pe acest teren au crescut comunisti iar dupa foametea din '47 romanilor li s-a ajuns totul la ... stiti voi unde.. iar inlaturarea regelui Mihai nu era decat ceva asteptat. Si astia la televizor prezinta totul la comanda, intr-un anume unghi de vedere dar realitatea nu era ca romani vai de mine ce-l plangea pe rege ca l-au impins comunisti sa abdice, ba din contra, la vremea aia peste 50% din populatie chiar vroiau lucrul asta. Dar, ma rog, televiziunile fac materiale la comanda, chiar si razboiul din Siria nu a fost prezentat cum trebuie, totul s-a prezentat din optica americana si mult mai multe lucruri. 

Edited by prog
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca eram o tara monarhica nu credeti ca s-ar fi schimbat sistemul de invatamant?Am inteles ca regele Mihai iubea tara noastra insa comunisti sunt cei care i-au luat puterea si au scos minciuni despre el.Daca nu erau comunisti si nici presedinti nu credeti ca era mai bine?De ex in Marea Britanie care este o tara  monarhica vad ca la ei totul este numai lapte si miere.Voi ce credeti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)Daca eram o tara monarhica nu credeti ca s-ar fi schimbat sistemul de invatamant?

2)Am inteles ca regele Mihai iubea tara noastra insa comunisti sunt cei care i-au luat puterea si au scos minciuni despre el

3).Daca nu erau comunisti si nici presedinti nu credeti ca era mai bine?

4)De ex in Marea Britanie care este o tara  monarhica vad ca la ei totul este numai lapte si miere.Voi ce credeti?

1)Invatamantul din Romania a inceput sa se degradeze dupa `90, in primul rand din cauza lipsei de respect fata de profesori si scoala a populatiei, eu nu tin minte ca inainte de `90 sa fie agresati profesorii de elevi.

2)Pai de ce sa n-o iubeasca, ca nu-i lipsea nimic.

3)Aveti impresia ca in Cehia(ca sa luam o tara tot din ,,lagarul socialist") o duc rau?

4)Nu comparati un fost imperiu, care sute de ani a adunat valori din colonii, cu o tara ca Romania aflata la intersectia intereselor a doua imperii, cel Austriac(Transivania) si cel Otoman(Moldova si Muntenia) fiecare profitand economic de aceasta.

P.S.

Mai informati-va referitor la afirmatia dvs. ca in UK ,,totul este numai lapte si miere" intr-o tara unde exista ,,oameni ai strazii", adica fara adapost si surse de venit.

Edited by miron1947
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Romania totul mergea mult mai bine daca aveam dictatura nu monarhie, nu democratie. Eu constat asta pe zi ce trece..., din pacate! Voi!

 

Vazand comentariul lu prog despre cei 3,5milioane de lire buget alocat unui print- - pentru ce? - ce bine o duc unii cu sange albastru !!!!!! - eu raman tot la Iohanis. E mai bine cum este acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johannis nu este o forma de organizare statala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... 3,5milioane de lire buget alocat unui print- - pentru ce? - ce bine o duc unii cu sange albastru !!!!!! - eu raman tot la Iohanis ...

... care are alocat pentru 2018 (Iohanis - evident) echivalentul a 11 milioane de lire britanice: https://www.dcnews.ro/buget-2018-ministerele-care-primesc-bani-in-plus_568485.html.

 

La 30 august 1940 - inainte de incoronarea M.S. Mihai I - romania arata precum in harta atasata.

post-7713-0-48045100-1514303653_thumb.jpg

Dupa nici patru ani de la incoronare, prin actul insurectional de la 23 august 1944, romania s-a rotunjit la forma pe care o are astazi. Drept "multumire" comunistii sustinuti de rusi, l-au silit sa abdice la 30 decembrie 1947. Asadar in numai 7 ani de domnie, Mihai I a facut infinit mai mult decat au facut toti presedintii perindati de-a lungul a 70 de ani. Basescu si Iohanis, au intors doar in 13 ani, Romania la situatia anilor 50, cand justitia era folosita de comunisti, ca o maciuca impotriva oricui. Doar ca atunci erau vizati "dusmanii de clasa", in timp ce acum sunt vizati "penalii"

Edited by ola_nicolas

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

3)Aveti impresia ca in Cehia(ca sa luam o tara tot din ,,lagarul socialist") o duc rau?

 

Eu nu cred ca in Cehia se traieste mai bine.Am inteles ca si ei nu mai pot rezista la presiunea crizei economice deci cred ca ar fi fost mult mai bine daca ramaneam o tara monarhica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate puteti sa dovediti ca daca era monrahie, VW nu prelua Skoda si prefera Oltcit?

Nu uitati ca in 2009 a fost criza in toata lumea.

Motoarele economice ale Europei,sunt Germania, Italia si Franta https://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_Seven si din ce stiu eu, sunt republici.

Edited by miron1947
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.