Sari la conținut

Amplificator 2xfet400

NAVRAS

Postări Recomandate

As vrea sa imi spuneti vad rog daca alegerea mea este buna in ceea ce priveste fidelitatea sunetului reprodus de amplificator... eu stiu in mare cam cat de buna ar fi dar nu vreau sa investesc bani in ceva pana nu va aud parerile voastre... plus ca acesta este al treilea amplificator pe care il fac dar

primul de aceasta putere.......

aproape toate piesele sunt de la ************...

2 kituri fet 400, sursa 25A 10000 uF/80V, traf de +-50V 800W,

radiator Aavid Thermaloy( imi trebuiesc 2 nu?), protectie dc( tot 2 pentru ca o sa am 2 radiatoare), carcasa tot de la psc.

Nu stiu de unde sa fac rost de circuit SOFT START si nici nu stiu ce face(as putea sa fac amplificatorul fara acest circuit dar sa nu am ceva probleme?), am vazut ca scrie in foaia kitului la sfarsit....

Eu as vrea sa fac un amplificator pentru boxe de 8 ohmi sa aiba cam 200W dar sa nu aiba distorsiuni mari... motivul pentru care am ales acest amplif care trece usor de 200W este ca, poate o sa am distorsiuni foarte mici in felul acesta, si un zgomot de fundal insesizabil( la amplificatorul cu tda7294 se auzea un bazait mic in boxa, iar cand dadeam computerul mai tare se transforma in fasait si il puteam distinge, dar nu foarte mult)

Spuneti-mi daca tot ce am scris sus duce in principal la o statie buna, zgomot de fundal mic si distorsiuni scazute, dar sa nu arda boxele daca este data la maxim sau tinuta mult timp in functiune, boxe de 200W pe 8 ohmi, sau daca mai am nevoie de ceva in plus....

Parerea mea... tre sa fie mai bun la fidelitate chiar si aproape de puterea maxima pe 8 ohmi decat un ampificator de 70w cu tda7294 nu???

Va multumesc pentru ajutorul acordat cu amplificatorul precedent, functioneaza bine si spre mirarea mea nu am ars ceva, ma gandeam ca fiind prima incercare o sa se intample ceva dar a mers ok.

P.S. Scuzati marimea topicului...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu de unde sa fac rost de circuit SOFT START si nici nu stiu ce face(as putea sa fac amplificatorul fara acest circuit dar sa nu am ceva probleme?), am vazut ca scrie in foaia kitului la sfarsit....

Un circuit de softstart gasiti in pagina web de mai jos, spre exemplu postul nr.4.

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=408

Zgomotul de fond va aparut putin exagerat la montajul cu TDA din cauza lungimi cablului de semnal de la computer la statia de amplificare si din cauza unui zgomot relativ mare pe iesirea placii audio din PC. Zgomotul de pe iesirea placii audio este cauzat de zgomotul sursei de alimentare in comutatie a PC-ului. Pentru a nu avea aceeasi surpriza cu zgomotul de fond de la PC si la montajul cu FET400 (parmise e vorba de AV400, dar intr-o alta denumire), va recomand sa utilizati ori o alta sursa de semnal ori sa folositi cabluri de semnal mai scurte si sa mergeti cu volumul din windows la max. 20% (in acest caz aveti nevoie si de un preamplificator). Ati mai putea schimba sursa de alimentare din PC dar chiar si asa acest fapt nu va garanteaza ca scapati 100% de zgomotul sursei PC-ului.

Link spre comentariu

Va multumesc..... o sa incerc sa pun un preamplificator ca sa reduc cat se poate de mult volumul din calculator pentru cel mai mic zgomot....

Acest amplificator l-am vazut sub denumirea de IPA400 si cum ati spus dumneavoastra AV400, nu stiu care este cea adevarata pentru ca in 2 topicuri se facea referire la kiturile de la ************, numite pe site fet400

Sa inteleg ca restul lucrurilor pe care le-am spus sunt bune..

Link spre comentariu

NAVRAS, sursa este numai buna chiar daca este la limita = 25A (bine ar fi sa gasesti una de 35A dar merge si una de 25A). vezi sa montezi condensatori de 10000UF/80V, pe fiecare modul de amplificare. FET400=AV400, iar transformatorul min. care trebuie utilizat la alimentare a doua module trebuie sa aiba 800VA. Ar bine unul de 1000VA (2x50V~) ca sa mergi bine si pe 4 Ohmi si in punte, dar daca utilizezi incinte acustice de 8Ohmi, e suficient transformatorul de 800VA (2x50V~).

Bine, ar merge si cu incinte de 4Ohmi traful de 800VA daca montezi cum ti-am zis cate o pereche de 10000uF pe fiecare modul de amplificare. Daca folosesti numai o pereche de 10000uF atunci ar fi bine sa cauti un traf de 1000VA pe putin.

Succes.

Link spre comentariu

Cred ca o sa ii pun traf de 800W.....

Dar... cum pun condensatori pentru fiecare modul? ca nu inteleg..... stiu ca trebuie sa pun 2 condensatori de 10000 dupa puntea de diode.. cate unu intr GND si tensiune... +50 si -50

Link spre comentariu

La asta ma gandeam si eu...

Kiturile acelea de amplificator m-am decis sa nu le mai cupar de la acea firma ca dadeam pe ele 200 RON... o sa cumpar de la cineva cele 2 cablaje si cu piese pentru un amplificator care sunt deja montate pe placa..... le cumpar cu 80 RON.... o sa trebuiasca sa iau eu restul de piese si sa le lipesc.....

A... am un letcon de 30W cumparat de 2 luni da nu l-am folosit mult.... este bun pentru ce am eu nevoie??? sa lipesc toate piesele pe placa si sa nu am probleme cum am vazut pe acest forum in legatura cu lipiturile facute???... cum imi dau seama daca am fludor bun.... ca am o rola de fludor destul de mare de nu stiu cati ani.... eu cred ca este buna dar.... in caz ca nu este... ce ar trebui sa cumpar??

Link spre comentariu

Vizitator szaitzeff

va rog mult explicati-mi si mie ce e aia "linie traf". m-am prins eu ca are treaba cu alimentarea dar mai mult nu :biggrin: . am vazut poze cu amp in care era si traf si transformator. ce face traf-ul? daca imi puteti explica pe mess va raman dator. black_cloud_rack@yahoo.com

Link spre comentariu

traf=trafo=transformator.

traf sau trafo - cand ne referim la un transformator de putere. Spre exemplu, denumirea trafo se utilizeaza la transformatoarele de putere cu infasurarile in ulei sau rasina, 20/0,4KV, trifazate sau monofazate. De alea trifazate gasesti in mediul rural, pe stalpii, la intrarea in comuna sau sat. Ala e un trafo, asa spun electricieni.

Ce ai prezentat tu e un transformator toroidal, sau mai smechereste spus: traf toroidal.

:b6:

Link spre comentariu

Vizitator szaitzeff

si le ce era bun in amp ala (am vaz o poza aici pe forum cu un amp) si un trasformator dala de care stie toata lumea si un traf toroidal, ce face fiecare?

traful ala e de putere mai mare? merge la 220v? sau il pun la iesire de la transformator si apoi redresez? presupun ca nu functioneaza cu curent continuu.

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock