Sari la conținut

Totul despre lipirea si dezlipirea componentelor SMD

elco

Postări Recomandate

De curand am dezlipit si lipit niste componente SMD, inclusiv o piesa in capsula TQFP-44, si pentru asta am folosit flux RMA-223 si o pasta de lipit XG-Z40. Am observat ca pe seringa care contine flux RMA-223 se specifica o avertizare, de genul sa avem grija ca inhalarea poate cauza cancer, ceva de genul. Acum prin inhalare ce intelegeti voi, chiar si fumul rezultat in urma topirii fluxului pe placa sa fie toxic ?

Si daca am deschis un topicul de genul asta, as vrea sa stiu cum procedati voi cand lipiti-dezlipiti componente SMD? Purtati manusi, masca anti fum etc... aveti si o lupa buna, am vazut in comert electronice cu camera video, deci... cum procedati?

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comentariul meu face referire doar la utilizarea mijloacelor optice ce usureaza sau fac posibil lucrul/interventia asupra componentelor SMD.

Exista camere video(HD)  si lentile care de obicei micsoreaza (ex cu x0.5)  zona ce se doreste analizata, marind astfel spatiul de lucru dintre camera si PCB.

Pentru inspectie camerele video sunt ideale (mai ales modelele cu autofocus) insa pentru lucrul efectiv, doar microscoapele stereoscopice ofera o imagine 3d, care permite

corelarea miscarii mainilor/instrumentelor cu pozitionarea reala a componentelor (trebuie ceva practica pentru asta - cred ca acelasi lucru se poate observa si la interventiile medicale cu microsop). Personal folosesc microsop dar am avut la dispozitie si camera full HD pentru inspectie, care poate parea la prima vedere, de preferat.

Pentru mine, un microscop accesibil, ce permite si conectarea unei camere, este acesta (ar fi un frumos cadou de craciun :)) )

Editat de baldovica
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock