Sari la conținut

AV400v3 - amplificator audio Hi-Fi de 400W - 4 Ohm

donpetru

Postări Recomandate

Cu intrarea amplificatorului la masa, lipsa jumper-ului "service mode" debalanseaza etajul de intrare si duce la curentii de polarizare necorespunzatori, respectiv tensiuni asemenea celor masurate de dvs.. Precum observatii, etajul de intrare este debalansat si aflat in imposibilitatea polarizarii corecte a etajului VAS si a celui de iesire. 

Deci, montati un header din doi pini cu un jumper la R57 si repetati masuratorile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare, revin cu masuratorii:

- pe zenerele de 15V am tensiunile ok, adica aproximativ 15V pe amandoua (14.95V si 14.9V);

- pe capetele lui R58 am corect 0.6V;

- V1 am 3.38V;

- V2 am 2.26V;

- pe capetele lui R9 am 0.6V;

- pe capetele lui R4 si R73 am 0.77-0.76V;

- VAB am 2.31V;

- pe iesire fata de GND aparatul indica 2.5mV

Link spre comentariu

@vijelie02, mersi. Nu vazusem fraza respectiva.

Remasurati Vab conform indicatiilor din conversatia privata.

Asa cum arata valorile masurate pentru V1 si V2, tind sa cred ca rezistorul R10 nu are valoarea corespunzatoare versiunii pe MOSFET. Mai verificati inca o data acest rezistor, vedeti in acest caz pagina din documentatie care contine cablajul cu toate straturile. Reveniti cu alte precizari.

Link spre comentariu

Salutare donpetru, R10 are valoarea corecta, adica 5k6, masurata si verificata dupa codul culorilor (verde albastru negru maron maron, 560 x 10 cu alte cuvinte 5k6 :)  ) , Tensiunea masurata unde  mi-ati mentionat acum este de 5.68V. Inca ceva, zenerele de 12V pe care le-am avut nu au fost de 0.5W, sunt cele de 1W sau 1.3W, parca BZXC85.

Multumesc mult.

Editat de outtek
Link spre comentariu

Salutare, V2 are 3.3V si V1 are 4.46V. Curentul de mers in gol acum asa cum este setat la cea mai mica valoare este foarte mic, din pacate a trebuit sa plec de acasa dar revin cu reglajul la curentul in gol. Inainte fara sa reglez nimic era foarte mic, vorbesc de cativa miliamperi, sinacum mai nici o componenta nu se incalzeste, ma refer la semiconductoare.

Link spre comentariu

E normal ca la un curent foarte mic de mers in gol, poate de abia aveti 1mA printr-un brat de finali, sa aveti acele valori de tensiuni. Daca veti creste curentul de mers in gol veti ajunge si cu V1, V2 si Vab la valorile descrise in documentatie. 

Link spre comentariu

Seara buna, cum nu am somn am decis sa ma mai joc oleaca  cu una din placi, canta momentan, e linistit total cu intrarea la masa, , am urcat curentul de repaus usor usor si a inceput sa se incalzeasca radiatorul si sunt cam la tensiunile mentionate, , din pacate m-am oprit la un curent de repaus cam maricel, adica am 10mV pe rezistoarele de putere de pe finale, asa ca va trebui sa il reduc, O sa revin dupa toate reglajele cu valorile masurate dar se pare ca este ok. Chiar si asa cu offsetul reglat initial dupa ohmetru pe semireglabil initial fara sa il mai reglez eu acum am doar 1.3mV pe iesire cu intrarea la masa, ceea este este foarte ok.

As fi facut mai multe teste dar momentan strict pentru test placa a trebuit sa o montez pe un bracket in forma de L la care a trebuit lucrat un pic si nu am putut sa il testez la puterii ceva mai mari dar nu ma indur ca acest profil L nu este gros rau si nu stiu cat de repede va putea transfera caldura catre radiatorul mare. In orice caz momentan este alimenta la +/- 47V.

Editat de outtek
Link spre comentariu

Salutare, revin cu informatii noi, am reglat azi curentul de repaus putin mai sus decat  era mentionat in documentatie (am 5.4mV  pe rezistoarele de putere ), din pacate nu am osciloscop sa verific daca este suficient. Tensiunile mentionate sunt aproximativ in zona celor mentionate in documentatie : V2= 6.79V , V1 = 7.87V , VAB = 9.01V , pe R4 si R73 am 0.77V ,  iar pe iesire am offsetul sub 1mV .

Multumesc si sa imi spuneti daca ceva parein neregula.

Link spre comentariu

Daca nu ai osciloscop recomand sa urci curectul de mers in gol(adica undeva spre 7mV tensiune pe rezistentele de putere). Spun asta pentru ca la frecvente mari ar putea sa apara distorsiuni de racordare(trecere prin zero). Faci un compromis intre putin mai multa caldura disipata de finali si o siguranta ca nu vor aparea aceste distorsiuni de racordare.

Testeaza cu intrarea la masa timp de 30min cu 7mV pe rezistentele de putere, cat de tare se incalzeste radiatorul.

Link spre comentariu

Salutare, o sa ii urc un pic mai mult daca e curentul de repaus, deocamdata il las sa mearga vreo 20 de minute sa se incalzeasca tot binisor si dupa aia pun intrarea la masa si il urc pe la 7mV. Mersi. Am atasat o poza cu test setup - ul ca sa zic asa :)), ultra profesiomnal dupa cum vedeti :) . Profilul sta pe un radiator separat mult mai mare , chiar si  fara acel radiator mai mare se incalzeste decent in repaus, pentru testat si reglat este destul de maricel L-ul acesta de aluiminiu.

30kpw5j.jpg

Editat de outtek
  • Like 1
Link spre comentariu

Reglarea curentului de mers in gol si a tensiunii de offset se recomanda sa se faca pe radiatorul final. Q17 va lucra altfel pe un radiator mult mai mare. L-ul acela este destul de mic(suprafata totala a L-ului este mica).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock