Sari la conținut

AV400v3 - amplificator audio Hi-Fi de 400W - 4 Ohm

donpetru

Postări Recomandate

Bun? ziua Donpetru. Pot sa m? ?nscriu pentru 2 pcb Av400v3 ?i plata ?n februarie c?nd voi face ?i plata. Adic? doresc o rezervare de pcb. Acum lucrez la varianta cu Mosfet dar vreau sa fac ?i varianta pe bipolari Mul?umesc nu pot trimite MP

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va recomand sa analizati tabelul prezentat la finele articolului de aici: http://www.tehnium-azi.ro/page/index/_/articles/surse-de-alimentare/Surse_de_alimentare_liniare_pentru_amplificatoare_audio?pg=2

Sau, altfel spus, la o alimentare de plus-minus 65Vdc, daca scadem tensiunile de saturatie pe plus si minus, si daca consideram o cadere de tensiune in sarcina pe fiecare ramura de 5V, se poate obtine o excursie de tensiune varf la varf de cca. 100Vpp, ceea ce se traduce printr-un 35Vrms. Daca ne raportam apoi la 4 Ohm, ar rezulta o putere de aprox. 300W.

Retineti ca e indicat ca acel domeniu de tensiuni de alimentare mentionat (+/-40V...80Vcc) sa se inregistreze in sarcina la puterea maxima. Nu este nicio problema daca tensiunea de alimentare in gol depaseste cu cativa volti domeniu de tensiuni anterior mentionat, e important ca in sarcina, la Pmax, sa fie tensiunea de alimentare in cel domeniu. Deci, mare atentie cum dimensionati secundarele transformatorului si chiar puterea transformatorului si filtrajul ca sa obtineti cat mai exact puterea de iesire dorita.

Link spre comentariu

Donpetru multumesc de raspuns si link-ul dat, o rugaminte in plus de asemenea, o sa va rog daca mai aveti doua cablaje la Av400v3 sa mi le pune-ti deoparte si sa le expediati luni de exemplu daca se poate.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Nu e vorba sa-mi fac in griji in cazul dvs., mai ales ca aveti un istoric de comenzi bun, numai ca asa e... procedura.  :smile:

Sa-mi dati un mesaj in conversatia privata deschisa cu ceilalti cumparatori de cablaje AV400v3, imediat cum efectuati plata.

Si da, pretul e acelasi ca anul trecut, rezulta 2x34+24.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Au mai ramas disponibile pentru vanzare doar 4 cablaje AV400v3 din 6 (doua le pastrez eu).

Stiu ca spuneam ca o sa fac niste teste pe noile cablaje AV400v3, dar din pacate nu am avut timp si nici nu am avut o comanda ferma de statie de amplificare audio cu aceste module, acum fiind angrenat in alte proiecte, inclusiv viitorul proiect SMPS. nout FET400 si sursa SA100.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Salutare. Am alimentat si eu astazi AV400 v3 si am niste anomalii daca se poate spune asa, nu a iesit nici un fum nimic doar ca:

- pe zenerele de 15V am tensiunile ok, adica aproximativ 15V pe amandoua (14.95V si 14.9V);

- pe capetele lui R58 am corect 0.6V;

- V1 am 0.97V;

- V2 am 0.11V;

- pe capetele lui R9 am 0.24V;

- pe capetele lui R4 si R73 am 0.06V;

- VAB am 0.11V;

- pe iesire fata de GND aparatul indica 32.6V

Mentionez ca varianta construita este pe mosfeti. Care sa fie problema ,am masurat componentele inainte de de a le monta si am certitudine ca nu au fost defecte.

Multumesc.

Editat de outtek
Link spre comentariu

1. Ati precizat tensiunea pe R9, dar pe R58 ce tensiune aveti ??

2. Ati folosit aceleasi tranzistoare ca acele recomandate in documentatie ??

Editare ulterioara: Cand ati efectuat masuratorile ati conectat un jumper in locul lui R57 si apoi intrarea la masa !!!

Link spre comentariu

Buna seara, am folosit exact ce sa precizat in documentatie. Pe R58 am o.6V. Nu am pus nici un jumper in circuit si nici nu am pus intrarea la masa. Chiar asa de mult sa influenteze  atata lucru? Tranzistoarele sunt luate de pe TME si cateva de la d-vostra.. Din textul din documentatie nu prea reiese clar rolul acelui jumper, scrie ca daca am de gand sa pun un corector de ton sa pun jumperul ca dupa aceea sa il scot.. , aici nu inteleg, punem sau nu jumperul ca sincer nu prea vreau sa lipsesc, scot... ca e dublu placat si nu e chiar usor de dezlipit fara riscuri de a deteriora padul si treecerea metalizata.

Editat de outtek
Link spre comentariu

Cand testati un modul de amplificare cu intrarea la masa, va trebui obligatoriu montat un jumper sau un rezistor de 10 Ohm 0,25W (va recomand Jumper). Deci, implementati aceasta recomandare si reveniti cu o concluzie, eventual masuratori noi.

Dupa ce ati testat amplificatorul si doriti sa folositi un corector de ton, va trebui renuntat la jumper numai daca masa de pe alimentarea corectorului de ton face contact cu masa amplificatorului prin traseul de alimentare a corectorului de ton.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock