Jump to content
donpetru

AV400v3 - amplificator audio Hi-Fi de 400W - 4 Ohm

Recommended Posts

AV400v3 l-am finalizat de testat. Am facut si un material video cu testarea noului v3 - clic aici:

Astazi a venit si oferta de pret pentru realizarea unor cablaje de fabrica. E vorba de aceeasi fabrica cu care am mai lucrat si la celelalte proiecte.

Avand in vedere ca cablajul lui v3 e putin mai mare decat v2, ma asteptam ca si pretul per bucata sa fie putin mai mare ca in cazul lui v2.

AV400v3.png

 

Dintre caracteristicile AV400v3 mentionez mai jos pe cele mai importante:

- impedanta de iesire minim adminsa - 4 Ohm;

- configuratie complet simetrica cu etaj de tip triplet pe iesire;

- clasa de functionare: AB;

- randamentul de functionare: aprox. 70%;

- factorul de utilizare a tensiunii de alimentare aprox. 87%;

- protectie la scurtcircuit pe iesire prin limitarea curentului prin tranzistoarele finale;

- posibilitatea reglarii tensiunii de offset si a limitarii curentului pe fiecare alternata in parte;

- distorsiuni armonice THD totale reduse (tipic 0,02% la Pnom pe 4 Ohm);

- valoarea de crestere a tensiunii de iesire in sarcina minim admisa de amplificator (15...20V/us masurat) la cea mai mare tensiune de alimentare recomandata (a nu se confunda cu SlewRate-ul care este aproape de doua ori mai mare);

- plaja relativ mare de alimentare in c.c.: +/-40Vdc....+/-80Vdc (suporta si mai mult de +/-80Vdc, chiar si un +/-85Vdc daca folosim un radiator pentru racirea finalilor adecvat si impedante de 8 Ohm);

- un sunet impecabil.

 

Pana in acest moment s-au adunat 32 de comenzi ferme. Cred ca o sa mai adaug eu 8 bucati ca sa facem un rotund 40 sau poate o sa comand 50 de bucati, mai ma gandesc, asta in functie si de bani care se strang pana luni-marti saptamana viitoare cand ma gandesc sa lansez efectiv comanda.

 

Pretul unui PCB AV400v3 este de 34lei / bucata + transport de la mine la voi (cu FanCurier se mai adauga 24lei).

Daca dau drumul la comanda lunea care vine, pana la sfarsitul lunii ar trebui sa soseasca cablajele si in jurul lui 1 Decembrie 2017 sa le aveti.

 

PROIECTUL IN FORMAT PDF contine urmatoarele "capitole":

1. AV400v3 - Coperta
2. AV400v3 - Schema electronica v3.1 si 3.2
3. AV400v3 - Lista de componente electronice
4. AV400v3 - Indicatii pentru punerea in functiune a amplificatorului
5. AV400v3 - PCB All Layers
6. AV400 v3 - PCB Copper Bottom
7. AV400 v3 - Drill Info

 

DOCUMENTATIA ESTE DISPONIBILA PENTRU VANZARE (in limba romana, momentan) SI VA FI VALABILA SI IN LIMBA ENGLEZA CAT DE CURAND POSIBIL (deci, sunt doua PDF-uri diferite).

 

Proiectul sau documentatia in format PDF costa 10 Euro. 

Cei care au platit cablajele in avans vor avea documentatia gratis.

-------- INTREBATI DESPRE COSTURILE DE LIVRARE INAINTE DE A CUMPARA PRIN PAY-PAL -----------

ATENTIE!!! 
1. Faptul ca ati cumparat proiectul in format PDF nu va da dreptul sa produceti in serie acest amplificator (personalizand cablajul imprimat). Deci, nu aveti dreptul asta. Ca sa faceti asta trebuie sa achizitionati o asazisa "licenta de productie" a carui pret este cu totul altul. Daca in decursul timpului - vom vedea - se va cumpara licenta de productie, documentatia amplificatorului in format PDF va fi retrasa de la vanzare. Oricum, sunt constient ca sansele sa ajungem acolo sunt mici, dar le-am mentionat pentru orice eventualitate.

2. Topicul acesta nu va fi pentru suport tehnic ci doar pentru diverse nelamuriri in ceea ce priveste cumpararea produsului si cateva intrebari izolate care nu conduc la postarea de imagini cu schema amplificatorului s.a.m.d (lucru valabil in special pentru cumparatori). Totusi, puteti intreba aici daca e bun un radiator nu stiu care sau cum se prinde kitul electronic de radiator, dar nu aveti voie sa postati fragmente din documentatie.

3. Suportul tehnic complet va fi disponibil prin adresa de e-mail a site-ului web: www.tehnium-azi.ro, respectiv: tehnium [dot] gmail [@] gmail [dot] com sau prin mesageria privata a site-ului.

 

IMPORTANT!!! Cateva cablaje de fabrica, cand vor veni, se pot vinde intr-o forma "dezasamblata" sau "semiasamblata". Intrebati la adresa de e-mail a redactiei tehnium azi si ar fi pacat sa nu profitati de ocazie - adica, decat sa faceti comanda dupa alte piese, nu ar fi rau ca in aceeasi comanda sa aveti aproape sau chiar tot ce va trebuie.

 

Asadar, nu ratati ocazia sa achitati in avans cablaje de fabrica pentru a avea documentatia gratis. In acest sens e sufcient  sa mentionati cantitatea de PCB-uri dorita aici urmand sa va adaug in conversatia privata deschisa cu utilizatorii care deja s-au abonat la cablaje (acest lucru se poate face doar saptamana asta pana la 5...6 noiembrie 2017). Ulterior, in ani care vor mai urma, daca vor mai fi cereri, pot lansa si alte comenzi de fabrica dar pana atunci mai e, acum sa ducem la bun sfarsit prima comanda.

 

Daca mai aveti intrebari vis-a-vis de cele spuse in acest topic, va rog sa le adresati aici.

Tot aici se pot atasa/posta imagini cu amplificatoarele realizate avand la baza acest kit si chiar se pot adresa intrebari de conectare/cablare.

 

Numai bine 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

In tot pachetul acesta: AV400v3 si DP0257v2 lipseste o sursa in comutatie de la 230V la 2x80V(1500W). Asta ar fi cireasa de pe tort. Vine mosu pe 24 decembrie cu un proiect?  :yes: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ca da, cine stie!  :smile:

Am in plan un proiect de SMPS, de fapt am si o mare parte din piese achizitionate dar nu prea am gasit timp sa abordez proiectul si sa testez/construiesc prototipul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super cablajul noului v3.

Ce tipuri de radiatoare se folosesc pe ce le doua tranzistoare in capsula TO-126 de pe placa??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana in acest moment au achitat in avans cablajele urmatorii utilizatorii: @niksound, @leo_electro, @k-nix, @vijelie02, @hixpp02 si @Outtek 

Nu a achitat cablajele in avans utilizatorul @Koaakka (va reamintesc ca daca nu faceti lucrul asta pana luni cel tarziu, saptamana viitoare, la suma calculata in conversatia privata va trebui sa mai adaugati 10Euro documentatia pdf AV400v3).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi a achitat in avans cablajele si utilizatorul @Koaakka. Intre timp am lansat comanda de PCB-uri Av400v3. Au ramas, la o socoteala rapida, 18 bucati disponibile pentru vanzare care se mai pot achita in avans doar saptamana asta ca sa primiti documentatia gratuit. In acest sens, lasati un mesaj aici cu cantitatea dorita si dupa aceea o sa va adaug in conversatia privata deschisa cu ceilalti utilizatori mentionati in acest topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intre timp a achitat in avans doua bucati PCB si utilizatorul @walter68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din acest moment este disponibila documentatia amplificatorului in limba romana, pentru cei care va ganditi sa o achizitionati, cu sau fara PCB-uri de fabrica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au sosit cablajele pentru AV400v3 si DP0257v2 - scuze pentru claritatea imaginilor dar Nikon-ul meu nu mai focalizeaza cum trebuie:

AV400v3 & DP0257v2_photo1.JPG AV400v3 & DP0257v2_photo2.JPG

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au mai ramas PCB-uri de vanzare pentru cine mai doreste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seara buna,va prezint doua imagini cu ce am reusit sa lucrez pana acum la noul AV400v3.

post-28325-0-46298200-1512150997_thumb.jpg

post-28325-0-90596600-1512151010_thumb.jpg

Edited by niksound
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt socluri doar pe capete(separate),de pcb de 5mm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.