Sari la conținut

variator turatie aspirator

quinn

Postări Recomandate

• 2 weeks later...

Integratul e sigur defect?

Da.

Nu de lumina, de bormasina(este sarcina inductiva), eventual de aceiasi putere.

Nu stiu daca gasesc de bormasina la 2200W

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@quinn, modulul dvs. s-ar putea sa se gaseasca la un service specializat.

Daca aveti experienta in constructii electronice si in lucrul cu tensiunea retelei electrice la puteri mari,

va recomand urmatoarea schema, adaptata la potentiometrul existent pe aspirator de 47K (trebuie verificat daca este bun, ca si triacul existent).

post-24607-0-46300700-1510570419_thumb.png

Mai intii trebuie verificat triacul si potentiometrul daca sunt bune, apoi se poate trece la constructie.

PS. Daca nu aveti experienta la lucrul cu reteaua electrica, renuntati, este pericol de electrocutare.

@gsabac

Link spre comentariu

Multumesc pt. schema,nu e problema de piese,am diac,triac,etc dar d-l Miron spunea cu nu 

prea se preteaza tipul acesta de variator la sarcini inductive,dar daca dvs. l-ati testat si e ok

atunci il construiesc si eu.

Editat de quinn
Link spre comentariu

Am gasit aici http://tahmidmc.blogspot.ro/2013/06/power-control-with-thyristor-phase.html o schema

dar daca poate oferi cineva hex-ul pt PIC12F675 sau macar PIC16F877 ar fi excelent.

Schema completa ar fi asta

https://1.bp.blogspot.com/-3egb-O4lLew/WJts7S53iII/AAAAAAAAAGA/7KfnnQIERYsbyOCaWTyEcx5oowUp34JnwCLcB/s1600/Zero%2Bcros%2Bdetect%252BPhase%2Bcontrol.jpg

numai ca aici intervine si un tahogenerator.

Editat de quinn
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock