Sari la conținut

bobinare transformator smps

Postări Recomandate

salut ... am decis sa incerc si eu o sursa smps, am gasit o schema simpla si testata pe internet si am o problema....ma puteti ajuta cu constructia transformatorului, adica cum trebuie bobinat? .... pe schema am trecute numarul de infasurari si fazarile dar in practica nu stiu cum sa incep bobinajul... de la stanga la dreapta sau invers, sau cum trebuie bobinate fiecare infasurare ..... apreciez orice ajutor ... ca transformator o sa folosesc unul de sursa de calculator

post-257-0-30794400-1509202509_thumb.png

Editat de Adrian_BBS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Era bine sa fii spus ce sursa construiesti ca nu are nimeni timp sa faca ditai teoria. Spun asta deoarece sunt cateva particularitati in functie de schema SMPS. Uite si un material de unde sa incepi:

https://www.fairchildsemi.com/application-notes/AN/AN-4140.pdf

Asa in mare, orice trafo SMPS se bobineaza intretesut pe straturi pentru a minimiza scaparile si a avea un cuplaj cat mai strans... si, bineinteles, un randament cat mai bun.

Link spre comentariu

rock, ai dreptate, pentru 24 lei nu se merita sa construiesti una DAR, este un dar, ca sa prinzi exprienta practica in constructia de SMPS-uri montajul e bine venit.

Unde apare 310Vdc direct pe infasurarea trafo e nevoie de intrefier. Spre exemplu, la SMPS-urile cu atac prin capacitor (LLC) nu este nevoie de intrefier. 

Editat de prog
Link spre comentariu

marian, hai ca am exagerat putin cu exprimarea. Eu vroiam sa spun ca pe unul din terminalele inductantei trafo SMPS exista un aproape 310Vdc.

La sursele rezonante unde inductanta primara este atacata in tensiune printr-un capacitor nu e nevoie de intrefier.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock