Sari la conținut

Din culisele softului pentru forum

resort

Postări Recomandate

Dintr-un motiv sau altul - oricum nedorit - si mie mi-a aparut scamtopic, motiv pentru care am dobandit doua decoratii pe bara de varn. Instrumentele de editare la dispozitie, vizibile, nu permit stergerea scamtopic. Functia <delete> exista totusi si este folosita numai de admin.

Intrebari :

- Functia <delete> poate fi activata si pentru user in scopul aratat mai sus?

- Care este denumirea softului care structureaza, configureaza, editeaza paginile forumului asa cum le vedem noi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- Functia <delete> poate fi activata si pentru user in scopul aratat mai sus?

Ar fi foarte utila aceasta facilitate,deoarece,de multe ori,pot scrie doi useri in acelasi timp si sa apara doua posturi similare,din punct de vedere al continutului,incarcand inutil spatiul forumului,plus,situatii(cum am patit si eu)cand un post,in mod nedorit,este inserat de mai multe ori.

Link spre comentariu

- Functia poate fi activata si pentru user in scopul aratat mai sus?

- Care este denumirea softului care structureaza, configureaza, editeaza paginile forumului asa cum le vedem noi?

Functia "deleted" nu pot sa o activez pentru userii deoarece prin activarea ei userii isi pot sterge nu numai propriile posturi ci si a altor colegii de forum, ceea ce nu este bine. In al doilea rand, numai cei care vor fi moderatori vor avea la indemana aceasta functie dar numai in aria sau sectiunea de forum pe care o modereaza.

Denumirea soft-ului o puteti afla din orice pagina a forumului, vedeti ultima linie de mai jos: "Powered By IP.Board © 2008 IPS, Inc. Licensed to: www.tehnium-azi.ro". Dar totusi dl. resort, de ce va intereseaza ???

Link spre comentariu

Resort,

cand ne lansezi invitatia la noul tau forum? photo.gif

Glumeam.

In alta ordine de idei si pe mine ma intereseza ceva:

Cum se poate face ca ,atunci cand doresti sa faci trimitere la un post X dintr-un topic,link-ul care il atasezi sa te arunce direct la postul X.

De exemplu,vreau sa fac trimitere la postul #40,insa al unui anumit topic.

Pagina link-ului incepe,sa zicem,cu postul #27.

Atunci cand atasez link-ul intr-un alt topic el v-a deschide pagina incepand cu postul #27,dar eu doresc sa ma arunce exact la postul #40 ,care este esenta dorita.

De obicei specific textual :

- Vedeti postul #40 din link-ul urmator www.......

Dar am vazut ca e posibil ca atunci cand accesezi un link al forumului sa te arunce exact la postul #40,care poate fi la mijlocul paginii,sau mai jos,etc.

Poate e ceva pueril,dar imi scapa.

Mersi.

Link spre comentariu

De exemplu,vreau sa fac trimitere la postul #40,insa al unui anumit topic.

Pagina link-ului incepe,sa zicem,cu postul #27.

Atunci cand atasez link-ul intr-un alt topic el v-a deschide pagina incepand cu postul #27,dar eu doresc sa ma arunce exact la postul #40 ,care este esenta dorita.

De obicei specific textual :

- Vedeti postul #40 din link-ul urmator www.......

Dar am vazut ca e posibil ca atunci cand accesezi un link al forumului sa te arunce exact la postul #40,care poate fi la mijlocul paginii,sau mai jos,etc.

Poate e ceva pueril,dar imi scapa.

Mersi.

Dl. SIG, cand vreti sa treceti un link dintr-o pagina web din forum intr-un anumit post, atunci cand deschideti pagina web cu link-ul respectiv, manipulati cursorul din dreapta chiar pana cand se vizualizeaza postul care vreti sa-l exemplificati in mod direct (asa cum ati exemplificat mai sus, mergeti direct la postul nr. 40). De abia dupa ce ati ajuns sa vizualizati postul respectiv, copiati adresa web si o inseriati in post. Cred ca daca respectati aceasta regula exemplu dvs. ar trebui sa functioneze.

Link spre comentariu

.......

Denumirea soft-ului o puteti afla din orice pagina a forumului, vedeti ultima linie de mai jos: "Powered By IP.Board © 2008 IPS, Inc. Licensed to: www.tehnium-azi.ro". Dar totusi dl. resort, de ce va intereseaza ???

Intre timp am aflat ca softul cu pricina ( PHP, Apache, MySQL, phpMyAdmin) sub forma de "pachet" in mai multe variante, ca de ex. XAMPP, easyphp, vertrigo sau wamp este disponibil pe net la dispozitia oricui , care este interesat sa nu ramana pe forum ca un batran si respectabil user cu multe posturi si cateva invidiate decoratii de warn. Daca mai sunt interesati ca mine, pot furniza mai multe informatii in chestiune.

Rog pe dl.Admin donpetru, daca este dispus sa ne spuna ce pachet foloseste? a testat si alte variante? o apreciere comparativa? ce recomandari ar face incepatorilor ca sa evite cucuie :i1: .

Cu multumiri

Link spre comentariu

Resort,

cand ne lansezi invitatia la noul tau forum? photo.gif

Glumeam......

Apreciez glumele serioase! Cand ai primit gratis o casa prefabricata (template), te straduiesti macar s-o imbunatatesti ( personalizezi). Voi apela si la musafiri sa nu vina cu mana goala, sa aduca tot felul de idei necesare la casa noua. Pentru musafirul de onoare, dlui SIG pregatesc un fotoliu special de moderator cu prima de instalare! :j4:

Link spre comentariu

resort, esti cam glumet omule. E bine dar e bine sa nu intreci masura. Soft-ul care il utilizeaza donpetru pe acest forum se numeste clar: "Invision Power Board" sau prescurtat "IPB". Dai o cautare pe google si ai sa afli cat costa. Il utilizeaza si cei de pe softpedia.com dar parmise ei lucreaza cu o versiune mai veche (si alt template).

php, MySQL si alte chestii reprezinta niste componente, rutine si functii pe care functioneaza si/sau concepe orice site web.

Nu stiu, am impresia ca tu si betamax v-ati suparat pe forum, dar de ce exact nu stiu ???? La fel si scormonel. Se pare ca nu suportati legile unei comunitati si vreti sa traiti ca in vestul salbatic. Stiu ca nu e primul forum care nu va intelegeti cu membri!!! Pesemne cautati un forum care sa fie ca in vestul salbatic sau nu am inteles eu bine ????

In fine...acum am facut pe moderatorul.

Link spre comentariu

...care este interesat sa nu ramana pe forum ca un batran si respectabil user cu multe posturi si cateva invidiate decoratii de warn.

Decat sa deschidem 100 de forumuri,cu doar cativa useri,nu mai bine punem umarul sa consolidam acest forum?

E pacat sa ne irosim energia in van.

Acest forum a oferit si ofera in continuare posibilitatea userilor sa promoveze o treapta,sa urce pe treapta de moderator.Deci puteti sa imbatriniti pe acest forum ca moderator,nu ca user.Totul depinde de d-voastra d-le resort.

Releu a spus un mare adevar.Nu militam suficient ptr. conceptul de convietuire in comunitate.

Nu poti trai ca un calaret singuratic,fara comunitate nu poate trai nici cel mai sihastru personaj,ptr. ca mai devreme sau mai tarziu tot are nevoie de ajutor,si atunci doar comunitatea ii poate oferi acel ajutor.

Link spre comentariu

resort, omule, sper ca acum nu te-ai suparat si tu acum...pe noi !!!

Tu ai deschis topicul, tu trebuie sa-l inchizi !!! Asa ca..ia atitudine vis-a-vis la cele discutate si sa continuam.

p.s. chiar nu ii inteleg pe betamax si scormonel. Si eu care credeam ca vor sa construiasca un concept si sa fie alaturi de o comunitate care sa ajute viitori electronisti si nu numai ai tarii. Dar, ce sa facem, partidele se impart in alte partide si apoi se aduna in coalitii, daca se mai aduna, ca altfel...se autodistrug. Parca asa era, nu!!!

:d8: :d8: :d8:

Link spre comentariu

Acest forum a oferit si ofera in continuare posibilitatea userilor sa promoveze o treapta,sa urce pe treapta de moderator.Deci puteti sa imbatriniti pe acest forum ca moderator,nu ca user.

Este asa de "al dracului" postura de moderator?

Link spre comentariu

Este asa de "al dracului" postura de moderator?

Ati rupt o afirmatie dintr-un context.Raspunsul la intrebarea d-voastra este chiar in acel context.

Totusi,postul de moderator poate fi considerat ptr. unii un trofeu.

Nu este nimic rau in asta.

In rest,nu este nici o diferenta intre un user si un moderator.Amandoi incearca aceeasi probitate morala pe forum.

Link spre comentariu

Foarte bine punctat: "ptr. unii un trofeu".

De obicei acesti useri mai au de invatat pana la a deveni "profesori".

Ori un moderator trebuie sa fie un profesionist in adevaratul sens al cuvantului ,nu un "datator cu presupusul".

Parerea mea.

Link spre comentariu

Daca cineva le-a acordat acest trofeu,putem spune ca sunt profesori/profesionisti in comparatie cu ceilalti.

Si in sport trofeul e baza unei competitii si a unei ambitii.

De dat cu presupusul,in general, nu e permis nici macar user-ului.

Sau,daca un user spune vag o problema,fara detalii,moderatorul nu e obligat sa presupuna ce problema are userul respectiv?

Deci a da cu presupusul are sensuri diferite si e ceva relativ sa spui " a da cu presupusul".

Nu vad exact la ce vreti sa va referiti.

P.S.

La drept vorbind, prefer un moderator ne-hiper-profesionist si modest decat unul hiper-profesionist fatarnic sau ironic.

Parerea mea.

Link spre comentariu

De acord ca un moderator nu trebuie sa fie "fatarnic si ironic".

Desi analizand la rece se poate spune ca ironia (in limitele bunului simt, bineinteles) este o caracteristica

a cogitatii si nicidecum a unui "vid cenusiu".

De aceea cred ca referinta dupa care trebuie ales (ca tot veni vorba de comparatii) nu trebuie sa fie una "subunitara".

Mai ales ca acest forum se doreste a fi un etalon.

L.E.

Nu as fi scris nici un rand in legatura cu acest subiect daca nu as fi citit doleanta unui participant la forum

(minor din ceea ce am inteles) care doreste sa fie moderator deoarece are ceva "experienta" pe alte

forumuri.

Sper din tot sufletul sa nu se supere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock