Sari la conținut

Skype + Win XP

miron1947

Postări Recomandate

Si eu si sora mea(din Austria), avem instalat SO XP si Skype versiunea 7.36.0.150.

Chiar daca in lista apare online, cand ma suna, la mine nu apare ca sunt chemat si viceversa, daca o sun eu, la ea nu apare apelul, cu toate ca asa cum se vede si in imagine post-9-0-87745000-1507796889_thumb.png acesta este afisat ca fiind in actiune.

Putem comunica doar prin mesaje text, comunicarea video si sunet nu functioneaza.

Pana acum am incercat doua solutii(niciuna n-a rezolvat problema) dezactivarea firewall din Windows si stergerea dosarului DbTemp, solutie gasita pe internet.

,,Se ?nchide apelul f?r? s? apeleze dar apare ?n managerul de conversa?ie : Aici este o rezolvare simpl?, trebuie intrat ?n fi?ierul de instalare a Skype , c?utat folderul DbTemp ?i ?ters."

Stie cineva cum pot rezolva aceasta problema?

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Aveti acelasi sistem de operare pe ambele PC-uri ?

2. Sora dvs. va contacteaza tot dintr-o retea de net de acasa, cum e la noi RDS sau UPC ? 

3. Aveti router acasa si dvs., si sora ? Daca da, ce model este si daca sunt configurate "default" ?

Link spre comentariu

Atunci e probabil ca sora dvs. sa acceseze netul printr-un router care are un firewall personalizat pe reteaua respectiva. Am mai auzit de un asemenea caz intr-o retea de net, inclusiv Wi-Fi, din Spania. Deci, cred ca la sora dvs. e problema. Era bun de incercat, daca are laptop, sa se conecteze la o alta retea Wi-Fi sa vada daca persista problema.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca este de la sistemul de operare.Foarte multe aplicatii ,desi specifica ca inca "suporta" win XP,"BENEFICIAZA" de foarte multe buguri pe XP,daca se trece pe ...de ex win7,aceste probleme dispar ca prin minune.Va spune...Stan Patitu! :yes:

Link spre comentariu

Pe laptop am win7 si tot asa se comporta in comunicarea cu sora mea.

Este poate necesar ca ambi sa avem alt SO.

Ce este intersant ca pana nu m-a trimis Skype sa-mi fac update cu versiunea aceasta puteam comunica integral(audio/video) cu sora mea.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

@cristi_74, e putin probabil ca problema sa fie din cauza Windows Xp, pentru ca Skype are un nucleu creeat intr-un limbaj, parmise C/C++. care functiona bine chiar si pe o platforma  Win'98. Nu e un soft cine stie ce de complicat care sa necesite platforme de operare moderne, cum ar fi  windows 8 sau windows 10, desi producatori acestui soft au creeat versiuni compatibile cu actualele versiuni noi de sisteme de operare. Deci, eu intr-un prim caz as incerca sa schimb reteaua de net in Austria sa vad daca problema persista. Era bun de vazut si ce soft antivirus au cele doua PC-uri, poate dl.miron ne lamureste in aceasta privinta !!!

Link spre comentariu

Nu stiu cum este acolo si daca este posibil, eu nu pot trece la alt operator de la RDS deci ce sugerati dvs  ,,as incerca sa schimb reteaua de net in Austria" este posibil sa fie problematic, sau chiar imposibil.

Are domiciliul intr-o localiatea mica(cca. 4000 locuitori) si nu stiu daca are si alte optiuni.

Problema a aparut dupa ultimul upgrade pt. Skype?

Da.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

La un prieten am reusit sa rezolv problema in felul urmator:

- inchiderea completa a programului Skype

- dezinstalare completa Skype

- stergerea din registry a tuturor inregistrarilor ce se refera la Skype

- stergerea datelor din folderul %appdata%\skype (aveti grija ca asa veti pierde tot ce ati primit prin Skype, poze, etc)

Reinstalati ultima versiune oficiala a programului, in cazul s.o. XP descarcati Skype for XP

(daca vreti sa mai multe detalii, cautati "How to Uninstall Skype completely from Windows XP" )

Succes!

Link spre comentariu

Aseara ma chemat(bip pe telefon) sora mea sa discutam(macar prin text) ce mai putem incerca, cred ca din reflex am actionat chemarea audio/video si surpriza, s-a conectat.

Momentan, problema este rezolvata si sper sa ramana asa.

Multumesc tuturor colegilor care s-au implicat sa ma ajute, chiar daca n-am apucat sa pun in practica solutiile lor.

Oricum pe viitor se pare ca o sa mai am o solutie de rezerva, imi doneaza cineva un laptop cu Linux.

Raman doar cu acest semn de intrebare, de ce o saptamana cu toate incercarile, n-a functionat si brusc fara alte modificari da?

Inca o data multumesc colegilor care s-au implicat in a gasi solutii sa ma ajute.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock