Sari la conținut

Modificare amplificator audio ITC T60

walter68

Postări Recomandate

Va salut ,am si eu un amplificator ITC T60 cu un singur etaj final cu 2SA1695 / 2SC4468 si as vrea sa-l fac stereo cu 2 fet 400 v2 numai ca traful e toroidal 32v x2 si 13,2v x2 mai are un traf la fel de mare da e legat pe iesire difuzoare au 105mm pe 50mm am sa pun poze cu el desfacut ,astept sugestiile voastre multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intre timp am deschis un topic nou cu postarea dvs. de mai sus. E mult mai corect asa, mai ales ca s-ar putea ca subiectul sa nu fie abordat cu Av400v2 ci cu noul FET400 sau orice alt kit de amplificare.

In ceea ce priveste problema adusa in discutie, va recomand sa postati cateva imagini cu spatiul disponibil din carcasa amplificatorului si gabaritul transformatorului (tensiunile secundare am vazut ca le-ati mentionat). Deci, reveniti cu aceste detalii.

Link spre comentariu

sau daca poate sa-mi faca cineva cablajul la schema atasata contra cost .vad ca pe etajul final se mai poate monta o pereche de finali si ar ajunge la 120 w ? sau e basm am atasat poze si cu preamplificatorul si trafurile

post-38747-0-13349500-1507065606_thumb.jpg

post-38747-0-68299000-1507065614_thumb.jpg

post-38747-0-85100400-1507065623_thumb.jpg

post-38747-0-97476400-1507065638_thumb.jpg

post-38747-0-34467400-1507065652_thumb.jpg

Link spre comentariu

In carcasa amplificatorului cred ca ar merge (dar trebuie masurat) un proiect AS15201:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5906-as15201-2015/

Bineinteles, va trebui sa renuntati la unul din transformatoare (cel din stanga - prima imagine din postarea #5) si sa-l rebobinati (secundarul) pe cel din dreapta.

Asta ar fi un exemplu.

Iese din discutie montarea inca a unei perechi de finali pentru ca, pe langa faptul ca veti ramane tot cu un amplificator de linie ("radioficare"), daca nu interventii asupra puterii sursei de alimentare si chiar a transformatorului de linie (de separare) nu se sporeste puterea, si chiar nu are rost.

Asadar, masurati spatiul disponibil din carcasa si vedeti daca se potriveste un AS15201. Si ce diametru exterior si inaltime au cele doua transformatoare ?

Ar mai fi si varianta sa apelati la niste TDA7294 sau la alte scheme de pe net dar... vor trebui testate schemele, proiectat cablajul etc. etc.

Link spre comentariu

multumesc de raspuns trafurile au 55mm inaltime si 105mm latime,ma gandeam ca daca investec in el sa fac ceva mai bun cel actual scoate 60w si se aude bine fara traful de pe iesire dar mono am atasat o schema gasita pe aici care seamana cu ce am eu acum si poate ma ajuta cineva cu cablajul.

amplificator ITC.pdf

Link spre comentariu

Dupa detaliile constructive, ochiometric vorbind, ati avea acolo niste transformatoare toroidale de aprox. 250VA bucata. In continuoare ma voi referi doar la un singur transformator, cel bobinat pe alimentare. Deci, pentru stereo in 4 Ohm ar trebui 2 infasurari secundare de 25V (cam ce are transformatorul e cam mult pentru 4 Ohm, ar merge sa va limitati la niste boxe de 8 Ohm).

In ceea ce priveste schema postata mai sus, unul din scopurile principale a forumului e ca fiecare sa invete sa-si realizeze nu numai propriul circuit electronic, ci si cablajul imprimat al acestuia. Daca doriti sa mergeti pe aceasta directie, prea bine putem continua discutia aici, in caz contrar va recomand sa accesati rubrica de aici:

http://www.tehnium-azi.ro/forum/16-anunturi-prestari-servicii-vanzari-si-cumparari/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock