Jump to content
Sign in to follow this  
alynjmenaru

Ajutor Mixer+Placa audio+Amplificator

Recommended Posts

Salut.

ingrediente:4 boxe legate in paralel cate 2 la amplificator in mode stereo

Boxele au 8,respectiv 4 ohmi.,rezulta 2,66 ohmi.

Puterea este stabila in 2 ohmi,debitand o putere teoretic din fisa ei de 1100 watt in 2 ohmi.

Mixerul este un INKEl model mai vechi.

Placa de sunet externa pe usb este un Asus Xonar U 7.(conectata la leptop)

Problema este urmatoarea:

Cand ridic volumul din mixer mult (as putea spune chiar prea mult,desii eu ascult muzica tare) se blocheaza muzica in playerul de pe laptop.Cand reduc volumul,revine la normal,si continua de unde a ramas blocata muzica.

La acel volum,amplificatorul este deja in limita (adica ledul indica acest lucru),insa nu a intrat niciodata in protectie,pt ca in cazul acesta as fi observat,in acel moment el decupla automat boxele.

Cocluzia care am tras-o eu,desii nu stiu cata dreptate am ar fi urmatoarea.

Poate,repet poate,din cauza ca si mixeru are un amplificator de sunet pe canale,ridicand volumul prea mult,cumva poate semnalul care pleaca din placa de sunet nu mai face fata si ceva se intampla,rezultand acel blocaj.

Asta sa fie ori din cauza amplificatorului de semnal de la placa de sunet,de la cipul ei,sau chiar de la usb...

Sau,cumva mixerul trimite semnal (desii nu ar trebuii) catre placa la acel volum mare si o blocheaza

Eu doar la atat m-a dus mintea sa trag concluzii.

Cine are o explicatie mai logica,astept sa imi raspunda.

Multumesc frumos!

Edited by alynjmenaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate daca puneti laptopul in alta camera, o sa mearga foarte bine.

Imi amintesc de un CD player Panasonic, care batea step pe loc, atuci cind dadeam volumul mai mare.

 

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

si la local se intampla tot asa...m-am gandit si eu la asta,dar am anulat-o.

plus de asta eu rulez muzica de pe hard nu de pe CD.

Edited by alynjmenaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puteti incerca si cu placa de sunet interna, nu pe USB, deasemenea cu alt laptop sau un PC.

 

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu are rost sa incerc,eu vreau sa o folosesc pe cea pe usb,din acest motiv am si cumparat-o.O placa externa scoate un sunet mult mai bun si mai puternic decat cea integrata a unui leptop sau a unui desktop.Nu ma avantajeaza cu nimic daca nu ar face figura cu placa integrata a leptopului,eu vreau sa aflu care este cauza ca sa pot stii si cum sa remediez problema,folosind in continuare placa de sunet externa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verificati tensiunea de alimentare a placi de sunet externe cand se intampla problema mentionata in prima postare a acestui topic. Nu e rau sa faceti o mica schita in care sa aratati exact cum ati conectat mixer-ul, laptoptul si placa audio externa. Placa audio externa se alimenteaza cumva pe USB din laptop ? Deci reveniti cu aceasta schita, se poate desena usor in Paint si dupa aceea, poate va fi veni si solutia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uitati o schema.

Da,placa este alimentata din portul usb al leptopului (mufa usb 2.0 in leptop care pleca catre placa)

post-4993-0-91555100-1506838794_thumb.png

Edited by alynjmenaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Ati facut o proba si cu un alt mixer audio sa vedeti daca fenomenul persista ?

2. Mixerul este cumva un InKel Audio Mixer System-800

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mixerul este INKEL MX-1100.

In trecut am avut alt mixer,nu stiu sigur,desii parca m-i s-a intamplat si cu acel mixer odata treaba asta,dar nu mai stiu sigur.

Treaba este ca mixerul asta oricum scoate semnalul mult mai tare decat mixerul care l-am avut,dar se poate ca sa se intamplat si cu acel mixer vechii,insa nu mai retin.

In orice caz,teoretic problema ar trebuii sa fie din placa de sunet,pt ca altfel nu s-ar bloca leptopul,Deaia tind sa cred ca la acel volum mare,semnalul fiind foarte mult amplificat,ori cedeaza alimentarea,ori procesorul placii audio.S-au cum am mai zis,mixerul fiin mai vechi,se poate sa faca cumva un artificiu pe canalele de primire sunet cand volumul este foarte ridicat,si asta sa duca la blocarea placii de sunet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ar fi o explicatie.

 

Totusi, faptul ca software laptop-ului se blocheaza asta denota ca cei 5V trimisi spre placa audio externa prin intermediul conexiunii USB nu mai sunt 5V ci mult mai putini. 

 

Asadar, monitorizati tensiunea de alimentare a placii audio externe pana in momentul cand se blocheaza soft-ul (ma refer la acei 5V de pe USB). Daca tensiunea scade sub 4...4,5Vcc, atunci e o problema cu mixer-ul. Ar trebui verificat modul de cablare a lui (apropo, a mai fost cumva depanat mixer-ul ???). Va spun asta deoarece intr-un asemenea caz e posibil sa existe niste curentii de circulatie intre GND-ul USB-ului si masa mixer-ului. Intr-un prim caz ar trebui verificat mixer-ul (a mai intalnit cazuri cand am vazut depanate mixere pentru ca, cica, scoateau un zgomot de fond pronuntat iar "depanatorii" in loc sa nu reparare problema exacta, au intervenit asupra traseului de masa (a cablarii), care chiar daca loco nu erau o problema, cand se conectau alte "periferice" aparea tot felul de interferente). Ma gandesc sa nu fiti si dvs. intr-un asemenea caz.

 

Pe de alta parte, sursa de alimentare a laptop-ului este alimentata printr-un cablu din trei conductoare, adica inclusiv impamantare? Verificati daca intern, in sursa de alimentare a laptop-ului, nu face contact direct impamantarea cu GND-ul iesirii de joasa tensiune a sursei !!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mixerul se poate sa aiba interventii asupra lui,pt ca este un mixer vechi si oricum eu l-am luat la mana a doua,si da are un sunet de font cam mare....

Treaba cu impamantarea la adaptorul de tensiune al leptopului iar nu stiu ce sa zic,este un alimentator oricum cat o jumatae de pachet de tigari,si un cablu foarte subtire,nu stiu daca se gaseste in acel cablu si impamantare,plus de asta,nu stiu daca eu,am impamantare in apartament la prize,din cate stiu am impresia ca nu as avea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, atunci masurati acea tensiune de alimentare pe USB a placii audio externe si mentionati aici cum evolueaza acea tensiune cand se blocheaza softul ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.