Sari la conținut

Inginerie electrica sau Inginerie electromecanica civila in marina


alex77

Postări Recomandate

Ma pasioneaza foarte mult partea asta de electricitate si am invatat sa masor cu multimetrul,sa fac anumite circuite simple cu o baterie si sa folosesc un motor electric in cei 3 ani pierduti de scoala.Partea proasta este ca nu am observat cum se foloseste un contor electric,contactor sau un releu si din ce este alcatuit.Am inteles partea de cc si ca dar se pare ca nu ma ajuta cu nimic daca sunt la acest nivel.Am inteles ca la Ingineria Electromecanica,la civili nu inveti practic ce sisteme electrice folosesti pe nava si mai mult folosesti carti invechite pe cand la inginerie electrica din Iasi sau Timisoara inveti anumite sisteme si circuite digitale dar nu le vei folosi in viata de zi cu zi.

Am participat in Tara lui Andrei si am observat ca multi ingineri electrici se duc pe partea de energetica si nu electrica.

As fi vrut si eu sa invat partea de hardware si pcb dar se pare ca la liceul meu nu s-a putut si am o mare indoiala in legatura cu ce se va intampla in facultate.

Intrebarea mea pentru voi este daca se merita sa faci o facultate doar pentru o diploma unde vei lucra in centralele electrice sau sa imi pierd timpul printr-un curs de hardware?

Am inceput sa invat limbajul de programare c doar ca nu pare foarte interesant la prima vedere.Marea majoritate se duc pe programare dar nu stiu sa lipeasca piese pe un pcb si se numesc ingineri.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca pe acest topic vor fi raspunsuri sincere si nu ca data trecuta cand unii nu m-au indrumat.Am citit topicurile de mine si am inteles ca eram o persoana indoielnica in sensul ca nimeni nu m-a indrumat si nu am stiut ce sa fac in viata.Imi pare rau ca m-am purtat asa cu unii dar asta este adevarul,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In ultima perioada a aparut titulatura de inginer software desi, ma rog, e putin trasa de par. Companiile care folosesc acest termen invoca niste aptitudini pe care trebuie sa le aiba programatorul si anume sa cunoasca ceva electronica sau electricitate, desi sunt multe cazuri cand multi ingineri software nu stiu sa dimensioneze un rezistor care alimenteaza un LED, aprins prin intermediu unui software.

Va trebui sa mai aveti in vedere faptul ca fara un studiu individual nu veti capata experienta practica si teoretica pe care o doriti, indiferent de domeniu tehnic. Trebuie sa vedeti daca in acest timp de gandire ati descoperit un domeniu tehnic care va place in mod deosebit. Ati incercat sa mesteriti un montaj electronic, sa faceti un banal circuit electric etc ? Daca partea practica va reusit si va atrage, in sensul ca vreti sa construiti / descoperiti mai multe montaje / circuite electrice(electronice), dupa aceea puteti aborda cursurile unei facultati de profil tehnic si sa incercati sa va perfectionati in domeniul tehnic ales.

Bineinteles, in toate ecuatia asta conteaza sa aveti si o mica picatura de noroc ca sa profesati domeniul tehnic ales, mai mult sau mai putin, dar trebuie sa incercati pentru niciodata nu putem fi sigur ce va fi peste ani oricat ne-am zbate sa cunoastem asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Marina "civila", de fapt comerciala, asa cum era titulatura candva, are doua sectiuni tehnice. O sectie (facultate) Electrotehnica, unde se studiaza cu deosebire problematica "electro" din electromecanica. O sectie (facultate) Electromecanica, unde se studiaza suficient de mult chestiunile legate de partea electrica, insa baza se pune pe cunoasterea in intregime a utilajelor electromecanice ce urmeaza a fi exploatate. Problemele pe care le pui, tin insa de cat de mult iti place sa studiezi. Dupa cum pui problema, se pare ca nu apreciezi aproape de loc studiul. Faci parte din categoria celor, care separa in mod  fundamental practica de teorie, neacordand nici o sansa celei din urma. Toate meseriile umane, cunoscute si practicate de multe generatii, au pornit de la chestiuni practice, dupa care s-a observat ca fara a modela teoretic acele chestiuni, nu pot fi depasite anumite probleme. Ingineria, se ocupa tocmai cu aceasta impletire organica a teoriei cu practica. Ma indoiesc ca fara a fi atras de studiul teoretic, vei putea vreodata sa devii inginer. Mama tuturor stiintelor tehnice este matematica. Daca iti place sa rezolvi o problema de matematica pentru a depasi un impas practic, atunci poti sa te gandesti la un viitor in inginerie. Daca nu, atunci nu mai pierde timpul, ci incearca sa faci orice altceva.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Electric nu inseamna electronica,electric inseamna cum primesti tu o baterie de 9 volti si cum o legi cu o rezistenta si o fotodioda.Nu sunt sigur cat de multe legaturi are echipamentele electrice si masinile electrice cu pcb dar cred ca o sa incerc sa inteleg si pcb-ul daca imi trebuie ca o cunostinta minima de electronica.

Editat de alex77
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problemele pe care le pui, tin insa de cat de mult iti place sa studiezi. Dupa cum pui problema, se pare ca nu apreciezi aproape de loc studiul. Faci parte din categoria celor, care separa in mod  fundamental practica de teorie, neacordand nici o sansa celei din urma. Toate meseriile umane, cunoscute si practicate de multe generatii, au pornit de la chestiuni practice, dupa care s-a observat ca fara a modela teoretic acele chestiuni, nu pot fi depasite anumite probleme. Ingineria, se ocupa tocmai cu aceasta impletire organica a teoriei cu practica. Ma indoiesc ca fara a fi atras de studiul teoretic, vei putea vreodata sa devii inginer. Mama tuturor stiintelor tehnice este matematica. Daca iti place sa rezolvi o problema de matematica pentru a depasi un impas practic, atunci poti sa te gandesti la un viitor in inginerie. Daca nu, atunci nu mai pierde timpul, ci incearca sa faci orice altceva.

Pai imi place partea teoretica doar ca ea nu se poate intelege fara partea practica.Am avut un cablaj de unde am scos cateva piese si am observat ca sa faci un pcb necesita timp si sprijin tehnic.Asa ceva nu am intalnit la mine la liceu.Mi-am pierdut timpul 3 ani studiind informatii inutile si in momentul de astazi tot ce am inteles este cum sa montez un amplificator pe o placa pcb.Asta nu se numeste practica,asta se numeste bataie de joc.Profesorul nostru de practica nu este la fel de ingaduitor cum a fost profesorul nostru decedat de electronica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ex:generatorul de cc care l-am invatat la practica sau diodele,tranzistorii care au fost scrise teoretic pe un test mini.Intr-a 9 ne-am pierdut tot timpul pe o rezistenta electrica si nu ne-a folosit la nimic tot ce am invatat teoretic de acolo,marea majoritate a inteles ca ora aceasta era la misto.Intr-a 11 a totul s-a schimbat si profesorul ne-a explicat ca acel amplificator a fost de la un concurs electronic si ca el nu avea inlocuitoare.

Se pare ca in clasa a 12 a imi voi pierde tot timpul pe partea de cablaje (un fel de proiect personal) si voi intelege doar partea aceasta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare ciudat ca generatorul de curent continuu, dioda, tranzistorul, rezistorul precum si altele (probabil) asemenea sunt chestiuni inutile.

Daca ele devin plictisitoare prin studiu, atunci exista probabil si in Buzau o biblioteca municipala, unde sa poti invata si alte lucruri decat poti invata la scoala.

Intr-adevar dupa ore in zilele lucratoare, cea mai mare parte a timpului ar trebui sa fie destinata temelor. Dar exista doua zile la sfarsit de saptamana, cand poti sa studiezi suplimentar, acele chestiuni tehnice pe car le consideri mai utile decat ceea ce inveti la scoala. In Buzau, nu exista biblioteca municipala? Eu imi aduc aminte, ca toate sambetele dupa amiaza si duminicile, eram nelipsit de la biblioteca. Ma cunosteau toti bibliotecarii ca pe un cal breaz. Spre exemplu in anii '60... '70 a fost definitivat tranzistorul MOS-FET. El nici nu a fost introdus imediat in invatamantul liceal, ci mult mai tarziu ca obiect de studiu. Cu toate acestea am invatat singur cam tot ceea ce trebuia sa stiu despre acest subiect. Totul se poate invata din carti. Atat teoria, cat si practica. Exista carti in care oameni foarte aplecati asupra chestiunilor practice, explica cam tot ceea ce este necesar de stiut. Daca insa ocolesti cartea, atunci este de inteles de ce totul ti se pare inutil.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avem manuale de electrotehnica si electronica si avem si o biblioteca municipala.Poate aveti dreptate insa la o enciclopedie de electronica unde exista si limbaje de programare in c/c++ erau cateva greseli in scheme si editura se numea Teora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... nu cred ca in unele carti o sa iti explice un pcb.Componentele electronice vor fi cele care vor fi explicate nu cum sa trasezi un circuit.

Du-te la biblioteca si cauta G. A. Bertnovski - Circuite imprimate in constructiile radioamatorilor (traducere din limba rusa dupa editia 1972) aparuta in "Colectia radio si televiziune" a Editurii Tehnice Bucuresti - 1974. Poate ca intre timp au mai aparut si altele, insa aceasta a aparut in perioada in care eu insumi eram elev de liceu si o cunosc suficient de bine. In aceasta carte se expica simplu si pe intelesul unui elev de clasa a IX-a de liceu, cum trebuie sa se realizeze un circuit imprimat (pe care acum va place sa-l numiti PCB) cu cateva exemple practice simple.

Editat de ola_nicolas
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock