Sari la conținut

Scheme de amplificatoare PHANTOM

releu

Postări Recomandate

Tocmai i-am spus lui Dudikoff ceva legat de niste tranzistoare din niste amplificatoare PHANTOM si ma gadesc sa adunam aici niste scheme de amplificatoare de acestea. Ma apucat deodata nostalgia si aducandu-mi aminte ca acum circa 15 ani in urma am facut niste mici chefuri cu asa ceva, trupa fiind foarte multumita de sound, ma gadesc, poate cu ajutorul vostru sa adunam aici scheme de amplificatoare audio PHANTOM.

Asadar, putin ajutor va rog.

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am avut ocazia sa vad un amplificator ca asta dar eram cam mic ca sa-mi pun intrebari de genul: ce putere are sau cati finali are pe canal. Totusi, nu ar fi rau sa incercam poate gasim niste scheme. De auzit, se auzeau chiar misto amplicatoarele astea rusesti.

releu, pe un site rusesc nu ai incercat ? conteaza sa stii cum sa scrii PANTHOM in ruseste, dar cred ca te descurci, eu nu am facut nici o boaba rusa! photo.gif

Link spre comentariu

• 11 months later...
am avut ocazia sa vad un amplificator ca asta dar eram cam mic ca sa-mi pun intrebari de genul: ce putere are sau cati finali are pe canal. Totusi, nu ar fi rau sa incercam poate gasim niste scheme. De auzit, se auzeau chiar misto amplicatoarele astea rusesti.

releu, pe un site rusesc nu ai incercat ? conteaza sa stii cum sa scrii PANTHOM in ruseste, dar cred ca te descurci, eu nu am facut nici o boaba rusa! first.gif

Eu am disponibil un FANTOM de 800W (2 x 400W, cate 4 tranzistori pe canal - 2 perechi PNP/NPN), in perfecta stare de functionare. L-am cumparat acum ani buni de la Chisinau. A fost proiectat si construit dupa o schema simpla si eficienta in asa fel incat trebuie sa te chinui sa-l strici. Este un amplificator robust si perfect pentru sonorizari de medie putere. Daca te intereseaza da un mesaj.

post-3625-1233689267_thumb.jpg

Editat de electronicguest
Link spre comentariu

@ electronicguest, dar de ce un mesaj, nu credeti ca ar fi utila schema si celorlalti! scratchchin.gif

Imi pare rau, departe de mine tendinta de a jigni pe cineva, dar eu, in general, nu prea am nevoie de scheme pentru a repara amplificatoare audio. Mai ales un amplificator al anilor 80. Am aparatura de laborator, am studii superioare de electronica, cativa zeci de ani de experienta in audio si radio la nivel profesional si din cateva masuratori (chestii simple si clasice) se cam afla buba. Scuze inca o data.

• Like 1
Link spre comentariu

Imi pare rau, departe de mine tendinta de a jigni pe cineva, dar eu, in general, nu prea am nevoie de scheme pentru a repara amplificatoare audio. Mai ales un amplificator al anilor 80. Am aparatura de laborator, am studii superioare de electronica, cativa zeci de ani de experienta in audio si radio la nivel profesional si din cateva masuratori (chestii simple si clasice) se cam afla buba. Scuze inca o data.

1. dl. miron, s-ar putea sa aveti dreptate. Oricum exprimare lasa loc de interpretari.

2. @ electronicguest, cand v-am rugat sa postati schema, nu v-am rugat sa o postati pentru dvs. ci pentru ceilalti care poate se mai lovesc de aceasta amplificare si nu au experienta dvs. sa repare amplificatorul audio fara o schema. Va rog sa nu mai interpretati lucrurile intr-un mod "gresit". Nu este cazul si nici locul potrivit.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Schema de la amplificatorul Fantom nu a fost data pe internet nici nu va munciti s-o cautati,

cite ceva stiu eu de aceste amplificatoare, sunt mai multe tipuri, cel din imagine este primul model

dupa acesta au mai urmat inca trei. Eu am schema la Fantom CX 1000 desenata de mine.

Stimati electronisti sunt nou inregistrat pe acest forum dar am sa incerc sa va ajut cu aceasta shema la acest amplificator.

Pentru inceput vreau sa mentionez ca asa tipuri de amplificatoare ... sunt mai multe tipuri, si nu este PHANTOM ci Fantom.

Primul a fost construit de proba pentru a vede reactia cumparatorilor, si iata ca a fost cu succes, sa construit asa tip ca:

Fantom L800 care intro versie mergea vorba ca are 2*400w insa asta a fost reclama la cumparatori, nu avea aceasta putere din cauza ca transformatoarele de alimentare nu aveau asa putere, erau transformatoare de la televizor RECORD 312 SI AVEAU PUTERE DE 170W

ADICA DE TIPUL TS 170, IATA CARE A FOST ISTORIA PRIMULUI FANTOM. Mine voi posta cite ceva despre celelalte Fantomuri.

Dupa cum am mentionat eri, iata ca a venit timpul sa sa postez cite ceva despre al doilea tip te fantom care a fost:Fantom CX 1000.

Intradevar acest amplificator a fost cel mai reusit , principiu de functionare ,adica etajul final de amplificare era alcatuit din 4 tranzistoare

KT819 si 4 teranzistoare KT818 conectate in cuplaj darlincton. transformatorul era foarte serios si intradevar la esirea acestui amplif

erau 400 w pe canal in bridge 800w, mai avea si crosover foarte bun, intradevar face de dat pe atunci 150$.

In curind voi posta schema si a etajului final si a etajului de protectie, respectiv crosoverul. Daca aveti ceva intrebari scrieti pe forum

o sa va ajut cu ce pot .!!!!!

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Ma bucur ca a trezit asa mult interesul acest topic, dar va rog sa incercati dl.victor sa postati un singur post. Am sa unesc posturile dvs. de mai sus pentru a fi mai usor de parcurs topicul.

In ceea ce priveste subiectul, pana la schema care urmeaza sa o postati, as dori sa va intreb daca mai stiti cum se inditula modelul Fantom, parmise tot de 2x400Wrms, care avea in etajul final KT864A si KT865A, in capsula TO-3, cate 8 bucati pe canal si releu la 24Vcc. Am reparat ("modernizat") mai demult acest amplificator cu 2xAv400 si imi pare totusi rau ca nu i-am schitat schema pe hartie si nici nu imi mai aduc aminte cum se inditula. Transformatorul era de circa (1...1,5)kVA.

Link spre comentariu

Da asa tranzistoare s-au folosit in modelul L 800 insa acolo sint doua transformatoare de putere care alimenteaza etalele finale adica fiecare canal are a sa sursa de alimentare dar asa putere nu aveau acele transformatoare ele aveau 170w, chiar si ultimul model care

se intilneste in zilele de astazi pe piata in Chisinau nu au asa putere transformatoarele cel mult 1kw. Dar reclama facuta de producator

intradevar poate sa fie si de 3kw insa cine nu se pricepe crede aceste lucruri si se lauda la toti ca are aparat de 3kw si asa mai departe,

Eu acuma lucrez asupra unui amplificator care ma gindesc poate ca undeva prin luna mai va fi gata, eu singur l-am proectat si il fac pentru diploma daca se va primi ii voi pune schema pe forum, va disipa o putere de aproximativ 2*800w la 8ohmi, totodata lucrez

asupra Fantoamelor mai profund la ultimul model care este Phantom 1500 mai jos vedeti etajul final si protectia.

Link spre comentariu

Dl.victor, multumesc pentru imaginile postate. Ma refeream la modelul Fantom CX 1000 (nu mai tineam minte modelul). L-am recunoscut dupa ultima imagine postata. Si acum, dupa circa 4 ani de la modernizare, functioneaza foarte bine, cu 2xAV400.

Daca aveti placerea sa trasati pe hartie schema CX1000 (doar un canal e suficient - nu cred ca este foarte complexa)!!!!

Later edit: M-am uitat mai bine la ultima imagine postata si cred ca era totusi o alta versiune CX deoarece utiliza finali KT864/865. Oricum, cred ca schema de principiu era aceeasi. Si da, avea transformator, de cca. 1kW (carcasa era inaltime 3U).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock