Jump to content
Sign in to follow this  
donpetru

Blocare aleatoare usa VW Golf 5

Recommended Posts

Am o problema cu usa din dreapta (fata) in sensul ca se blocheaza pe inchis, cateodata, atunci cand inchid usile la masina. Mentionez ca pe dreapta nu am incuietoare si cand se blocheaza pe inchis usa, nici nu merge sa o deschid din masina. La un moment dat, dupa mai multe cicluri inchis-deschis din "cheia centralizata (telecomanda)", se deschide usa. Dupa aceea merge de vreo doua ori si iar se blocheaza. Cand actionez asazisa "telecomanda" se aude un clichet ca de obicei dar nu se deschide usa.

Aveti idee ce ar putea fi ? 

 

In general, din ce am observat eu practic la sistemul de inchidere centralizata de la masini si nu numai, defectele astea aleatorii sunt cele mai pacatoase fiind destul de greu de depistat cauza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

ar trebui sa faci o diagnoza (cu VCDS de ex) si sa vezi daca e o problema de comunicare sau ce cod de defect ai.

Fiecare usa, are propriul "calculator" care poate comanda oglinda electrica, semnalizarea din oglinda, motorul ce face parte din actuatorul ce asigura blocarea/deblocarea usii.

La VW exista un calculator master, cel de pe usa soferului, si 1/3 slave (usa fata pasager/usi spate). Cele slave comunica pe un bus LIN cu master-ul, iar masterul e conectat prin CAN bus cu CAN Gateway/modul confort. De aceea este importanta o diagnoza, astfel incat sa poti ajunge rapid la modulul cu probleme.

Modulul slave din usa fata pasager este relativ usor accesibil, PCB-ul se extrage prin culisare din carcasa de plastic, oferind un acces facil la bornele motorului, astfel incat poti verifica daca el e cauza problemelor. Blocarea la cap de cursa nu implica contacti/switch-uri ci un senzor de curent.

 

cauze posibile: motorul, sistemul mecanic, conexiunea electrica ce trece prin stalpul usii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi pentru raspuns. Astazi nu s-a manifestat problema dar o tin sub observatie.

Am pe medianav, pe sistemul de operare a acestuia, android, aplicatia Torque instalata si un dispozitiv OBDII pentru diagnoza, dar de fiecare data cand am rulat aplicatia mentionata nu mi s-a afisat nicio eroare. Stiu ca nu este o aplicatie performanta si ca interfata VCDS este mult mai buna, dar, in fine, astept sa vad daca mai face probleme si cred ca o sa caut pe cineva care are un VCDS sa vad ce rezultate afiseaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din fericire problema nu s-a mai manifestat - usa se inchide si se deschide cum trebuie. Initial ma gandeam sa nu fie de la apa de la spalatorie care sa ajunga pe un conector care alimenteaza "incuietoarea" dar nu pot fi 100% sigur de asta. In fine, problema e sub observatie dar momentan nu e cazul sa inlocuiesc broasca. Mersi pentru interventie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.